מה הקשר :

• פותח הנושא IBP1
  • פורסם בתאריך

IBP1

New member
גילי אני מתפלא עלייך .....

הנה כמה רמזים . סנונית יונה עורב וכתוספת לעוד רמז :בעלי מלאכה

IBP1

New member
התשובה ....

הקשר הוא סיפור תיבת נוח שכן אאה (אל בבלי) ביקש מאותנפישתים להקים תיבה ולעלות אליה בעלי חיים ובעלי מלאכה . כשרצה אותנפישתים לדעת מתי הסתיים המבול ,הוא שילח יונה ,סנונית ועורב על מנת לגלות זאת. חבר'ה יש חיים אחרי הטארוט..... לקרוא קצת .
.

Candytuft faery

New member
זכרונות מהבגרות בתנ''ך...

כמה טוב שזה עבר !
(יום שני שבוע שעבר הייתה הבגרות) ואם כבר מדברים עליו אז מעניין אם תדע מי סגר את התיבה בסיפור הבבלי? ומי סגר אותה ביהודי? ומה הדבר מעיד על האל? (שאלה ברמת קושי של בגרות
)

IBP1

New member
אוקי אני זוכר כמדומני

רק שניה נחזור 21 שנים אחורנית . אז ככה האל אאה נתן לו את ההוראות איך לעשות זאת. כמדומני שהוא צייר לו מעין קוביה. ולבסוף ציווה אותו לסגור אותה ביעד שיתן לו.כמדומני שהאל שהצטרף אליהם סגר אותה. (לך תזכור חומר לימודי מלפני 20 שנה,זה פלא שאני זוכר עדיין).כמדומני "שמש" או "שפש" היה שם האל. וכעת לשאלת הנגד עבורך...לתיבה נח צורף זוג מאוד מוזר,מי היה הזוג. אגב תגידי מי סגר את תיבת נח?

Candytuft faery

New member
בסיפור הבבלי

אותנפישיתים נועל את התיבה בעצמו מבפנים, ומבקש מפזר אמרי המלח לאטום את פתח הספינה מבחוץ. על מעשה זה הוא מבטיח לו את ארמון מלכות (כשבסופו של דבר הרי אותו מלח טובע ומת במבול אז מן הסתם הוא לא מקבל כלום). בסיפור המקרא אלוהים בעצמו סוגר את התיבה! וכמובן דבר זה מלמד על השגחת האל, כי מי שסוגר מבפנים עלול שלא לעשות זאת באופן הרמטי, אבל האל דואג שלא יוותר כל סדק שעלול להציף את התיבה בהמשך.
בקשר לשאלתך אין לי מושג איזה חיה
אבל מה שאני יודעת שנאמר לנוח שמהחיות הטהורות שיקח 7 זוגות ומהלא טהורות שיקח זוג בלבד. האמת שאני לא ממש מאמינה לפירוש המסורתי של סיפור תיבת נוח, אבל ניחא, ככה זה כשכופים עליך ללמוד תנ''ך בבית ספר.
אה ובקשר למה שדיברנו במייל אז תודה לך על העזרה, וכבר ענו לי על מה ששאלתי

IBP1

New member
זוג שדים .

אבל השאלה היא למה? הרי השדים הם יצירי השטן כביכול ,אז למה.ולמה לקחת בעלי חיים לא טהורים.

Candytuft faery

New member
איפה כתוב שהוא לקח זוג שדים??

ובכלל למה לה' להציף את העולם במבול? יש עוד מיליון דרכים להרוג. לאן התנקזו כל מי המבול? ומה שמוזר בשדים הוא שה' השמיד את העולם משום שאנשים חטאו והיה רוע.. אז למה לו להשמיד ולשמר את הרוע? בשביל לגוון את העולם לפעם הבאה?

IBP1

New member
אז ככה היום במדע של המאה 21

נעשה שימוש מלא בכל 7 מיני החיות על מנת לרפא . מהלבלב של החזיר עושים את האינסולין שחולי סכרת מזריקים לעצמם . זחלי זבובים משמשים ברפואה הקונבנציונלית כ"מומחים לחיסול נמק ואו דלקות חריפות שבלעדיהן יש לכרות את האיבר החולה. דבורים :לאחרונה שמעתי כי רעלנים של דבורים המצויים בעוקץ משמשים לטיפול באנשים משותקים.הדבש שלהם הוא דבר מאוד בריא. עכברים וחולדות הם "הצלחות" לגידול איברי אדם ,טכנולוגיה זאת אומנם בחיתוליה ועדיין לא הגיע למצב הפצה ,אבל הטכנולוגיה משתפרת ובעתיד לא נצטרך לתרום איברים פשוט "נצמיח" אותם. ושדים .... זה כבר סודות במאגיה .

למעלה