מה הקשר?

s h o o s h a

New member
מה הקשר?

שרון הפחית הסכום שיקצה למלחמה בעוני רה"מ חזר בו מכוונתו לבסס את המאבק בעוני על תוכנית פרס, שעלותה 4.5 מיליארד שקלים בשנה, וישקיע שליש מהסכום בלבד ...וככל שהעוני גדל, גם האלימות גואה. תמהתני מה חושב על כך ראש הממשלה המתעתד להיבחר שוב...

מגיפת העוני

מן העיתונות: 1.5 מיליון ישראלים חיים מתחת לקו העוני. מאות אלפי משפחות סובלות מחרפת רעב ומתקיימות מתרומות של חבילות מזון. לפי דו"ח של ארגון "לתת", 75% מהן זקוקות לטיפולים רפואיים קבועים שאין ביכולתן לממן. אכן יש קשר ישיר בין הגידול המפחיד בעוני לבין העליה במפלס האלימות. אמנם העוני הוא לא הסיבה העיקרית לדעתי, אך הוא בהחלט תורם משמעותית. אני מקווה שהפעם הנושא המרכזי בתעמולת הבחירות יהיה הנושא החברתי/כלכלי. לדעתי האישית הוא מאיים היום על עצם קיומנו, יותר מאשר הנושא הבטחוני/מדיני. ללא קשר עם המפלגה שלה אצביע בבחירות, אני מברך על כניסתה של שלי יחימוביץ' לפוליטיקה. היא חשובה לכנסת ישראל בעת הזו. שלי יחימוביץ' נלחמה באמצעות התקשורת כנגד עוולות בחברה ובמיוחד בכל נושא האלימות בתוך המשפחה. אני מאחל לה קודם כל להבחר ואח"כ לממש את החזון שכולנו כאן מייחלים לו. יש הבדל בין דיבורים למעשים ועכשיו הגיעה העת למעשים.

למעלה