מה הקשר בין התפתחות......

מה הקשר בין התפתחות......

הפמיניזם להתפתחות הכלכלה המערבית? שלכם חנה גונן "אתם לא רצינים"

כמובן שמה שאמר מסורתי הוא הדבר

העיקרי, אבל מעניין לציין שבמשחק "סיבילייזיישן", שבו כל פרוייקט (או פלא עולם) שהשלמת מעניק לך איזה שהוא יתרון מוחשי, השלמת הפרוייקט "זכות בחירה לנשים" מתפקדת כהקמת תחנת משטרה בכל אחת מהערים שלך. כלומר, מתכנני המשחק ראו קשר בין יישום שוויון זכויות לנשים לבין שיפור בסדר הציבורי. אני מודה שעדיין לא עמדתי על הקשר הישיר. למישהו יש מושג?

טוען רב

New member
בדיוק כמו חיסול האפרטהייד

שב-´תיאוריה´ היה אמור להפסיק את הטרור השחור.

הסבר

האם חיסול האפרטהיד לא חיסל את אירגוני הטרור?, האם לדעת היה צורך בהמשך האפרטהיד, בכדי להגן על שני מיליון לבנים עשרים מפני עשרות מיליוני שחורים עניים רעבים ומחוסרי זכויות? ומה הקשר בין דרום אפריקה לנושא השרשור?

טוען רב

New member
הסבר

התפישה האירופית הנאיבית המבוטאת במשחקן המחשב ´ציביליזציה´ גורסת כי נתינת זכויות לתוקפן המרובה (הנשים והכושים) תשפר את הסדר הציבורי. בפועל, כמובן, הסדר הציבורי בדרום אפריקה רק הדרדר מאז 1994. מן הצד השני, באירופה מתן השוויון הסיר את אימת ארגוני הנשים מהסדר הציבורי.

אנא תאר את "האימה"

אולי זו בורתי אבל לא זכורה לי אימה, זכורות לי הפגנות, תביעות לבית משפט, אימה לא זכורה לי. באשר לסדר הציבורי בדרום אפריקה, מדינה המכאת מיליוני אנשים, רוצחת אותם, כולאת אותם ומשעבדת אותם, היא מדניה בה ל אחוז קטן מהאוכלוסיה יש סדר ציבורי לכל השאר יש טרור, היום פשוט הוסרה ערבת שלטון החוק מעל האפרטהייד.

טוען רב

New member
באמת

הכוונה היא ל-´אימה´ ציבורית שבין השאר אחראיות לה הפגנות אלימות. על כל פנים, השתמשתי מההשלכה האירופית של מאבק הנשים למאבק השחורים ולא בתוצאותיו, על מנת להבהיר את הערפל סביב התהייה.

איפה היו הפגנות אלימות לשוויון

זכויות לנשים? ושיהיה ברור - הפגנה שמפוזרת באלימות אינה בהכרח הפגנה אלימה. לא הבהרת שום דבר, צר לי. אין שום קשר בין הדברים, למעט אולי הדעות שלך בנוגע אליהן והדרך שבה הן נתפסות על ידי חלק אחר בציבור.

טוען רב

New member
בוודאי שיש קשר

דווקא ממך הייתי מצפה להעריך את המחקר ההיסטורי של דעת הקהל שלא בהכרח מושפע על-ידי ההוויה האוביקטיבית של העובדות. למעשה, ידוע שרוב מקרי ההיסטריה הציבורית מופרזים.

איזו היסטריה?, איך זה קשור?

כיצד קשורה היסטיריה ציבורית למאבק המשפטי של הסופרג´יסטיות להשגת שיוויון, איזו היסטריה ציבורית זה גרר?, או שמא אתה מנסה להגיד שהמאבק לשיוון בהזדמנויות וחופש הצבע הוא היסטריה ציבורית? האם תוכל להסביר את עצמך?, אם ניתן ביותר מ 10 מילים, כי אני ממש לא מצליח לרדת לסוף דעתך, ואיני רוצה להניח הנחת בורות לגביך. ואגב ברוך הבא לפורום, גם מחוץ לתפקידך המסורתי כמסמן היסטוריונים ומעמידם לעמדת הקלון הדימיונית שלך

התוקפן? תגיד לי, אתה גם שומע את

עצמך? 4 מיליון לבנים שיעבדו 22 מיליון שחורים נטולי זכויות, ואותם שחורים היו התוקפן? שלא לדבר על הנשים, שלגביהן אינני מבין כלל איפה נכנסת כאן התוקפנות. לשחורים בדרא,פ לפחות היה ארגון טרור (ואילו הייתי שחור בדרא"פ הייתי מתגייס אליו, ואני מניח שגם אתה). מאידך, הפרת הסדר הציבורי בידי הסופרז´יסטיות מעולם לא חרגה מהפגנות וכיו"ב. אז בוא תסביר לי שוב על מה אתה מדבר?

עמית103

New member
הפמיניזם בשעת מלחמה

המתכננים של המשחק התייחסו לתופעה שקרתה באנגליה במלחמת העולם הראשונה, בה נשים רבות הועסקו בעבודות בתעשייה במקום הגברים שיצאו למלחמה, וכך בעצם הפחיתו את הנזק הכלכלי והמורלי שנגרם לאומה כתוצאה מהמלחמה. הייתה לתופעה זו השפעה עצומה על מאבקה של התנועה הפמיניסטית, שכן כך הוכח בעצם שנשים יכולות לעבוד כמו הגברים, וזה נתן לגיטימציה גבוהה יותר למאבק הנשים על זכויותיהן (תופעה דומה לזו שקרתה בארה"ב שאחרי מלה"ע השנייה עם זכויות השחורים).

תודה על המידע הנוסף

אבל השאלה שאני שואל היות והנשים אחרי מלחמת העולם השניה יצאו לעבודה והיו חלק ממערכת היצור, אבל אחרי המלחמה הן חזרו למטבח או חיפשו עבודות אחרות...?

אחרי מלחמת העולם הראשונה הן עוד

חזרו. אחרי השנייה כבר פחות. פשוט היה בום כלכלי אדיר והיו כל-כך הרבה מקומות עבודה, שמן ההכרח היה שלפחות חלק מן הנשים תישארנה בכוח העבודה. לאורך שנות ה-50 זה עדיין היה בעיקר נשים לא נשואות, ועבודה היתה שלב בחייה של אישה מהוגנת לפני נישואיה. ואז באו שנות ה-60, והגל הרציני האחרון במהפכת שחרור האישה, ונשים רבות כבר החלו לראות בעבודה אידיאולוגיה.

hastings

New member
כמה מחשבות

למיכון יש לדעתי חלק גדול בהפתחות הפמיניזם. ההשפעה היא בשני ערוצים עיקריים: ראשית, המיכון הפך את עבודות הבית לפשוטות הרבה יותר וגוזלות זמן הרבה פחות. ככל שהצטמצם תחום זה שהיה "נשי" באופן מובהק, לנשים היה יותר זמן פנוי. את הזמן הפנוי הזה הן ניצלו ללימוד ולפעילות חברתית ופוליטית. אלה הצמיחו מצד אחד את מי שניסחו את האידיאולוגיה של התנועה הפמיניסיטית, ומצד שני את העסקניות הפוליטיות שהובילו את המאבק והפכו את התנועה לכוח שאי אפשר להתעלם ממנו. הוא גם פינה יותר נשים לפעילות פוליטית, ובכך התאפשרו למשל אסיפות המונים של נשים. הזמן הפנוי איפשר להן להיות פעילות בתקופה שעדיין ציפו מהן (ואולי גם הן ציפו מעצמן במידה מסוימת) לשים את הטיפול בבית ובילדים במקום הראשון. שנית, המיכון איפשר לנשים להכנס למקומות עבודה שעד אז היו סגורים בפניהן פשוט בשל מגבלות פיזיות. אי אפשר להתעלם מכך שנשים בדרך כלל יותר קטנות במימדים שלהן ויותר חלשות פיזית מהגברים. ברגע שנכנסו לשימוש מכונות שעשו את העבודה במקום השירים, נשים יכולות היו להשתלב בתעשיות חדשות. תחבורה ותקשורת. התפתחות מגזרי התחבורה והתקשורת, ירידת המחירים והקשיים הכרכוכים בנסיעה ובהפצת חומר איפשרו לתנועה לפרוח. מגמות אלה אפשרו למסר הפמיניסטי להגיע ליותר נשים ולהשפיע על חייהן, ואיפשרו לנשים עצמן להשתתף בפעילות של התנועה בצורה קלה יותר. מהפשכת התקשורת גם אפשרה לתנועה להשמיע את קולה בחוגים רחבים יותר (לאו דווקא בקרב נשים) בצורה שאי אפשר היה להתעלם ממנה. חינוך. התפשטות החינוך וחינוך החובה התאפשרו במידה רבה עם ריכוזו של כסף ראשית בידי שכבה גדלה והולכת של מעמד בינוני שיכול היה להרשות לעצמו לשלוח את ילדיו לבי"ס, ואחר כך ע"י ריכוז כספים ששימשו לתכניות חינוך חינם בידי ממשלות שהטילו מיסים על אזרחיהן. התפשטות החינוך והפיכתו לחינוך חינם השפיעה על התנועה הפמיניסטית בשני אופנים. ראשית ע"י החינוך שלו זכו הנשים עצמן שנית ע"י הסרת העול של החינוך של הילדים והטיפול בהם במשך היום מעל כתפיהן של הנשים ושחרורן לפעילות פוליטית. התפתחות מגזר השירותים. עם התפתחות הכלכלה הבתר-תשעייתית, שבה הדגש בפעילות הכלכלית עובר לתחומי השירותים (בנקאות, ביטוח וכו´), המו"פ ונושאים כמו מיחשוב ובקרה, נעלמים אחרוני התירוצים של מעסיקים מהעידן התעשייתי לא להעסיק נשים מסיבות "פיזיות". זה פותח להן פתח להתקדמות בארגונים שלא רצו לקבל מיש לא צמחו בתוך האירגון. כמו כן, ככל שיותר נשים נכנסות לתחומים אלה, האפשרות שלהן להשפיע על המערכת (בין אם בכלים משפטיים, שעכשיו עמדו יותר לרשותן כעורכות דין למשל, או באמצעים ארגוניים ע"י פיתוח תרבות ארגונית שהייתה קשובה יותר לצרכים של נשים ולקידומן של נשים מוכשרות) עלתה לאין ערוך.

הייסטינג אישית

הייתי גם מציין שהגלולה ושיפור אמצאי המניעה היו אחד מן הגורמים שעזרו למהפכה הפמניסטית היות והיא נתנה לאישה את האפשרות לתכנן את המשפחה ....

מסכים ומוסיף ../images/Emo141.gif

התפתחות הרפואה בכלל, ורפואת הנשים בפרט, צמצמה את תמותת התינוקות. כיוון שכך, כבר לא היה צורך ללדת ילדים רבים כדי שכמה מהם ישרדו. ההשלכה על איכות חייהן של האימהות - ברורה.

ויש גם הקשר ההפוך ../images/Emo141.gif

לא רק התפתחות הכלכלה המערבית תרמה לפמיניזם, גם הפמיניזם תרם להתפתחות הכלכלה המערבית. ככל שכח הקניה של הנשים גדל, כך התפתחו שווקים חדשים, והואצה הצמיחה הכלכלית.

למעלה