מה הקטצ'?

מה הקטצ'?

נניח שהייתם מקבלים הצעה מחברה נחשבת (סטייל פייסבוק/גוגל). מבחינה מקצועית, לפחות מבחוץ, נראה שיש הזדמנויות רבות (עיסוק במגוון טכנלוגיות, עבודה עם עמיתים ברמה מקצועית ואישית גבוהה). התנאים מעולים גם כן. יש גם אפשרות לרילוקיישן. אז מה הקטצ'? הצד הציני שבי מתקשה להאמין שהכל כל כך ורוד...

vinney

Well-known member
הקאטצ' הוא שצריך לעבוד

ורצוי גם לעמוד בציפיות.

ipv6

Member
הקאצ' העיקרי הוא

שהמבחנים נחשבים לקשים, לפחות בארץ.
אם את מצליחה להתקבל ואין לך סלידה ממה שהם עוסקים בו בארץ.

קאצ' נוסף הוא שיכול להיות שחשוב לך לעבוד בתחום שמרכזי הפיתוח שלהם בארץ, לא עוסקים בו...נניח מערכות משובצות שלמיטב ידיעתי אין ממש תפקידים שקשורים לזה באף אחת מהן בארץ.

אם יש לך הצעה מהם אני חושב שזאת הזדמנות מעולה.

BlackAdder1

New member
אכן - אם מדובר בפנייה ראשונית, ולא הצעת חוזה

אז הדרך עדיין ארוכה.

למה שיהיה קאטצ׳? נשמע נורמלי

אם קיבלת הצעת עבודה, הם כנראה חושבים שהם רוצים אותך אצלך, ורוצים להבטיח שתישאר אצלם ולא תעבור למקום מפתה יותר.

הם נותנים לך עבודה מעניינת ותנאים טובים
בתמורה אתה אמור לתת כשרון ועבודה קשה

zaske

New member
חסר מידע , ועדיין אתרום את חלקי

בואי נניח לרגע שאכן מדובר בהצעה קונקרטית.
מה שלי חסר במידע זה אותה "הזדמנות לרילוקיישן" -
הסבר -
מבחינת ישראלים (ויני יכול לתקן), בתפקידי פיתוח יש שתי ויזות -
א. ויזת L שניתנת אם עבדתם שנה לפחות בסניף בארץ, ואז שלחו אותכם לארה"ב. . בויזה הזו בן /בת הזוג של עובד החברה יכולים לעבוד
ב. ויזת h1b - מעסיק מארה"ב *שתה* אותכם, בלי שעבדתם שנה בסניף בארץ (כי אולי אין?) בויזה הזו בן/בת הזוג לא יכולים לעבוד.

הקאצ' הוא שלא לכל אחד מתאימים חיי בטלה בזמן שהשני עובד.
נתקלתי במקרים של משפחות (גם באוסטרליה, וגם משפחות חברים בארה"ב) שהעובדה שאחד מבני הזוג לא עבד ולא ניסה למצוא תעסוקה חליפית גרמה לקשיים די רציניים בתא המשפחתי.
תעסוקה חליפית יכולה להיות התנדבות, לימודים וכו'.
גם אם שני בני הזוג עובדים, מעבר מדינה יכול ליצור כל מיני טלטלות נפשיות.

זה הקאצ' לגבי רילוקיישן לדעתי.
זה לא סותר את זה שאני חושב שההגירה שלי לאוסטרליה היתה הדבר החכם ביותר (וגם הקשה ביותר) שעשיתי בחיי, טוב נו, אחרי כמובן ההכרות עם אשתי, החתונה והילדות (לפחות מבחינת דבר חכם כמובן), אבל אני לא היגרתי בגלל הזדמנות עסקית, ונכון שאני "מטיף להגירה" בכל חור, אבל ששואלים אותי מעבר, אני מציע לאנשים לשקול לחפש עוד סיבה חוץ מהכסף. בסביבה הקרובה שלי באוסטרליה כולם באו בגלל עוד סיבה . אולי הכסף לא צומח פה על העצים כמו בארה"ב, בעוד שלגבי רבים בארה"ב, אני מרגיש וקורא שהם מאוד חצויים , דבר שגם לא טוב לדעתי.

אם לא מדובר ברילוקיישן בטווח הקרוב , פשוט קבלי את ההצעה, ואל תחשבי על עניין הרילוקיישן האפשרי.

ipv6

Member
הרושם שאני קיבלתי מחברים

שנמצאים במקומות האלה, שלעשות L1B יותר פשוט מהחברות האלה מאשר מקורפורייט ממוצע שיש לו SITE בישראל.

אין לי סטטיסטיקה או משהו רשמי אלא סתם הרגשה לפי סיפורים של חברים.

vinney

Well-known member
לא רושם נכון.

זה תלוי בהרבה גורמים, ולא בהכרח "site בישראל" זה מספיק. אבל אם זה מספיק - זה לא משנה אם זה site של גוגל או של חברה של חמישה אנשים. גם אם זה לא מספיק - זה לא משנה.
&nbsp
למעשה הדרישות לL1 הוקשחו לאחרונה, וכבר שמעתי בכי של "אמרו לי תעבוד שנה ואז תעבור ולא נתנו לי ויזהההההה" מאנשים. זה קורה הרבה יותר להודים, אבל גם לישראלים זה מתחיל לקרות.

ipv6

Member
אני מדבר על המוטיבציה של החברה

לשלוח אותך לעבוד ב-Mountain View או Menlo Park. מהדינמיקה של מה שקורה ב-SITE-ים בארץ, זה נראה לפחות שמבחינת המעסיק זה יותר נפוץ\מקובל מאשר שזה בקורפורייטים אחרים. ל-2 המקומות האלה יש גם הכשרה דיי ארוכה שעושים בארה"ב.

ברור שלממשל של ארה"ב לא משנה אם זה FB או GOOG או MS..

Astroo

New member
הקטצ' הוא

שבמקום כזה ייתכן שתהיה זנב לאריות (כי כולם שם, כפי שכתבת, "ברמה מקצועית ואישית גבוהה"). במקומות כאלה מקיימים הערכת ביצועים שנתית ומשווים אותך לעמיתים, וזה יוצר תחרות ולחץ.

למעלה