מה הקטע?

שש שבע

New member
אז אתה לא יודע

אני יודעת איך הרבנית הלכה. ואין לי השגות על הזוהר אלא על ה"ידיע" שלכם את הזוהר. וכן שמעתי על קמחית, ואני יודעת שאדם נהיה גדול בזכות המעשים שלו, וזה שהיא לא גילתה את שיער ראשה, אני מכירה המון נשים שלא תראה שערה מהן, והילדים שלהם לא מתקרבים להיות "כהנים גדולים" או סתם תלמידי חכמים. וכן אני מתפללת לה' ואני מבטיחה לך שעם מליון התבודדויות שלך בחיים לא תגיע לתפילה אחת שלי, כי אני אמא יהודיה, ואין אין שום דבר שמגיע לתפילה שלה בכלל אישה לא צריכה כל כך הרבה מצוות כמו גבר בגלל שהיא כבר בנויה "כרצונו" של הקדוש ברוך הוא, אין לה הרבה תיקונים לעשות כמו הגבר מבחינה בסיסית, ואתם הברסלברים מומחים מאוד ב"תיקון" לנושא אחד, עליו הרבי שלכם לא מפסיק לדבר, חטא מאוד מסוים, שהגברים גם לא מפסיקים לעשות, אז עם כל ה"גבוהה, גבוהה" שלכם, תפסיקו לדבר ותתחילו לקיים. הרבי שלך לא המציא את התורה, ואתם במקום לדקלם ססמאות כמו כל ה"מיסטיקנים הרוחניים" החילונים האלה, תתחילו ללמוד באמת,

פראזניק

New member
יש לך מנהג לדבר שטויות?

א. ה"רבי שלנו" לא מדבר "על חטא אחד" ש"גברים גם לא מפסיקים לעשות", אלו שטויות ברמה של פעוטון. כל מה שעשית כעת, הוא להוכיח את הבורות המוחלטת שלך בתורת ברסלב. ב. "דיבורים גבוהה גבוהה" ושאר שטויות שנאמרות במן תקיפות חסרת כיסוי, לא יהפכו את אותן שטויות לאמת. כל אחד כאן יודע מה הוא עושה ומה הוא לא עושה. ואני מאמין ובחלק יודע, שלא רק מדברים, אלא הרבה יותר ממה שמדברים עושים. ג. "הידיעה שלכם את הזוהר". כמובן. שכחנו שאנחנו מדברים עם כבוד הרבנית הצדקנית מרת שש שבע, שכתבה את הזוהר ואף מבינה אותו טוב מכולם. סליחה שלא כיבדנוך כראוי לת"ח עצומה שכמוך. מחילה. אנשים לומדים את הזוהר מאות בשנים. צדיקי עליון וגאוני עולם, שהידיעה, הבנה ותפישה שלך בזוהר, הם כמו הזבוב המכריז מלחמה על הפיל לידם. הם חשבו אחרת ממך, ואת אפילו לא פונקציה ליד ידיעתם, השגתם ותפיסתם את הזוהר הקדוש. ד. "עם מליון התבודדויות שלך בחיים לא תגיע לתפילה אחת שלי". את אמא יהודיה? אשרייך (באמת!) אבל הוא אבא יהודי. ואחרים כאן עובדים את ה' ורוצים לעבוד את ה'. הם לא מתפללים בגללך או בשבילך, אלא בשביל בורא עולם. ובורא עולם חושב אחרת ממך, באמת לא יפה מצידו. תראי לי אולי מקור לקביעה הנחרצת הזו, שריח פמיניזם לוחמני נודף ממנה למרחוק, שקבעת במסמרות מתכת כאן? ה. אשה לא צריכה לתפילה? אם כן מדוע היא בכל זאת מתפללת? ו. כל דברייך הם בגדר קביעות, מנוסחות בעליונות והתייהרות. לאט לך, גברתי הנכבדה. לאט. לא נולדנו אתמול, ומה שאת יודעת - אינך היחידה לדעת. ומה שאת אינך מסכימה - זכותך, אך אנו מעדיפים לשמוע לקול דבריהם של צדיקים מאיתנו וממך גם יחד, במחילה. ז. "עם כל ה'גבוהה גבוהה' שלכם". אוהו, מטח ארטילרי ממש. "גבוהה גבוהה"? את צודקת. שכן כבר אמרה הגמרא (ברכות ו) "מאי כרום זלות? אלו דברים שעומדים ברומו של עולם ובני אדם מזלזלים בהם" ופירש רש"י "עומדים ברומו של עולם: כגון תפילה". ובכן: כיוונת לדעת גדולים ממך, אשרייך, אלא שכוונת חלקית בלבד. משום שכאן אמנם מדברים (כמובן. עוד לא ראיתי את הגאון שהצליח גם *לעשות* התבודדות בפורום...) אבל לא מדברים "על ריק", כמו שמיהרת משום מה לקבוע בלי לבדוק. ח. בתגובה קודמת שלך את ממש באה בטענות, איך לאשה יהיה זמן לעשות התבודדות? ומה אם איזה מישהו יעשה לה משהו? כמובן, שוב את שואלת שאלות בלי להכיר את העובדות. "התבודדות" היא לא רק בשדה הריק, אלא גם בבית, וגם כאשר יש בו ילדים. אמנם, אמא יהודיה בדרך כלל עסוקה עם הילדים וקשה לה (אם כי, בעלה אמור לעזור לה, כמדומני...) אבל אמי למשל, שהיא אמא יהודייה מאושרת ל-16 ילדים וילדות, עושה התבודדות מדי יום. זה קשה? בטח. גם לשמור שבת קשה. ט. "לדקלם סיסמאות כמו כל המיסטיקנים הרוחניים". אנחנו אשמים שהדוגמא שיש לך הם "המיסטיקנים הרוחניים"? ואולי אנחנו גם אשמים שהמיסטיקנים גנבו מעט מתורת רבי נחמן והלבישו עליה את המיסטיקה שלהם? אבל לשיטתך, אולי כדאי באמת שנחליף את הדת שלנו בכלל, כי הנוצרים והמוסלמים גנבו ממנה חלק גדול מהרעיונות שלהם? הייתי מציע לך "להתחיל ללמוד באמת" (כמו שכתבת) את תורת רבי נתן, ולראות על מה בדיוק שפכת את זעמך - בלי להכיר בכלל - אבל אני מניח שזה קטן עלייך.. ורק כעת אני מתחיל להבין את מה שאמר רבי נחמן "עלי לא חולקים כלל, הם ציירו לעצמם צורה וחולקים עליה", וכוונתו היתה "הם מדמיינים עלי דמיונות ויוצרים מהם איזו דמות דמיונית שהם קוראים לה רבי נחמן, ואז, אחרי שציירו אותי כך - הם חולקים עלי"... ובאמת תודה שהבאת אותי לעשות את מה שכמעט מעולם לא עשיתי כאן - ולענות בתקיפות.

פראזניק יקירי....

ברוך הבא ל"מועדון" העדינות,
, לפעמים ה"כיסוי" נראה כלכך "תמים", אתה טיפה "מנער", וקן צרעות מסתתר שם, אין הכי נמי, צריך לקבל כל אחד עם סבר פנים יפות, והראיה עקוב אחר השרשור, בהתחלה חשבתי, ששש שבע, זה נער בן שש עשרה, או שבע עשרה, וכך גם עניתי "לו". אחרי זה התברר לי מה שהתברר....
. בכל מקרה, טוב לי לדעת שאתה פראזניק יקירי, מנהל את הפורום הזה, ובכלל, נעים לי, להכיר את "הדור החדש" של רבי הקדוש, שליחו לא נס, ועדיין, מעמיד תלמידים נפלאים כאלה.
. שש שבע אני יודע שאת קוראת הודעה זו גם כן, ובכן דעי לך אשה טובה, הנצחון אינו סובל את האמת, אני מברך אותך, שתנצחי את הנצחון הניצחי הוא סילוק מידת הנצחנות, המסך בפני האמת, ותתגלה לך האמת בכל הדרה. צריך אמת לאמיתה כדי לאהוב.

שש שבע

New member
?......

התבודדות שהיא לא התבודדות ביטויים חסרים מכל. גם אם תגיד לי שאמא שלך אמא ל-16 ילדים מסוגלת להתבודד בשביל אפילו ללכת לשירותים, אני לא אאמין לך, אין מציאות כזו, אלא אם כבר ה-16 האלה כבר גדולים ועושים התבודדויות משל עצמם. דחילק, החסידות שלכם היא הכי מוזרה שראיתי בחיים שלי, חוץ מחב"ד, אלה שמאמינים שהרבי שלהם חי ביננו, איפה נשמע דבר כזה שיש חסידות בלי רבי? ואני לא לומדת זוהר, אבל אחרים שלומדים אומרים הרבה דברים אחרים משל אנשים פה שחושבים שהם יודעים. אז לך תספר לי ש-70 פנים לתורה, אני מכירה גם את זה. ואף אחד לא מתפלל בשביל הקב"ה. הוא מסתדר יופי בלי התפילה שלך, או שלי, מי שצריך א או רוצה את התפילות, הוא המתפלל, ואישה לא צריכה את התפילה בנוסח המקובל, כי היא כולה תפילה, וחבל שאתה לא מבין את זה. ואני בודאי שואלת מורה הלכה, ומי צדיק יותר? מי יקבע? שאלה טובה, עד היום אני לא יודעת, כל אחד חושב שהוא הצדיק המבין היודע, עושים דברים שעל פניהם נראים מנוגדים ליהדות, ולך תגיד לי שאני לא מבינה, בטח לא, אין לו לאדם מה שעיניו רואות, ואל רק את הפועל אלא את הנפעל, אבל לפעמים הפועל נראה מוזר או אסור, והנפעל חסר תוחלת או תועלת, ולך תסביר את הדברים האלה. זה נראה יותר כמו איזו כת, שאוספת אליה כל מיני מוזרים עוד לפני שבכלל הצטרפו אל החסידות הזו, כל מיני "פליטים חוזרים בתשובה" והלואי ובאמת היו יודעים מה הם עושים. באו אלי שני אנשים שניסו למכור לי את הספרים של ר' נחמן, ואני אמרתי להם שאני לא ברסלבית ולא מעונינת בספרים שלהם, ואז הם אמרו שהרבי אמר שהספרים שלו חיבים להיות בכל בית, אז אמרתי לו שאני חושבת שספרים מסוימים חיבים להיות בכל בית, אז מה, הם ישנם, לי יש את הספרים היהודיים המקובלים ש"ס וכל מיני פוסקים, וחמישה חומשי תורה ונביאים כתובים, עם פירושים שונים ויש לי את ספרי הרמב"ם והמהר"ל וכו' וכו'. אני לא צריכה את הספרים של רבי נחמן, אז הוא צעק "את רואה ככה עושים פילוג בעם ישראל" אמרתי לו "שככה לא מתנהגים בנימוס, לא באים אלי ומכריחים אותי לקנות, ואם אני לא רוצה אז צועקים עלי, " אז הנה דוגמא לחסידים שלכם, הולכים עושים מהם מאעכרים, שישבו ילמדו קצת "מסילת ישרים, ואחר כך יסתובבו לאסוף כסף.

פראזניק-חבל לבזבז אנרגיה....

שש שבע, בסדר שמענו.. עכשיו מה את רוצה בדיוק? עוד לא נגמר לך ? נו.... תגמרי ותלכי... יש פורום שנקרא שאלות לרב, נמליץ עליך בחום, תשבי כל היום ותני שם תשובות לכל ד'כפין. כשתסתבכי עם איזה שאלה, קפצי לפה מבטיח לך תשובה... אבל תשאלי ברצינות, לא סתם כדי לקנטר, הה? צריך בגרות כדי לאהוב.

lorel

New member
שש שבע!....

תקשיבי, את לא יכולה להסתכל על קבוצה מסוימת בברסלב ולהכליל ולומר שכולם כך, כי דבר ראשון, זה לא נכון ודבר שני, כל אחד יכול לבוא ולהסתכל על השובבניקים למיניהם ולומר 'הנה, תראו את החרדים האלה'. ככה שאם את רוצה ללמוד באמת מהי חסידות ברסלב את צריכה ללכת לירושלים, צפת, ביתר וכו' ולראות חסידי וחסידות ברסלב אמיתיים!! שיושבים ולומדים תורה ועובדים את ה' בתמימות ופשיטות. "איפה נשמע דבר כזה שיש חסידות בלי רבי?" אף אחד לא קבע חוק בל יעבור שלכל חסידות צריך שיהיה רבי חי וקיים. זה שאצל שאר החסידויות זה לא כך לא מורה על שום דבר. עם כל הכבוד שיש לי כלפיך, זה לא שייך לבוא לפורום של חסידי ברסלב ולהכריז שהחסידות שלנו מוזרה. בנוגע להתבודדות, אמא ל16 ילדים צריכה את ההתבודדות, ובכלל כל אדם יכול לעשות התבודדות וברגע שמתחילים רואים ומרגישים את התועלת שבדבר. קראתי פעם סיפור, שהיה אחד שהתווכח עם חילוני על המציאות של הקב"ה בעולם, ולא ממש הצליח לשכנע אותו, ואז עבר לידו חסיד ברסלב והוא אמר לו "בוא תעזור לי, אנחנו מתווכחים על המציאות של בורא עולם" אותו חסיד ענה בהתפלאות "מה זאת אומרת, אין הקב"ה?! הרגע דיברתי איתו...." את צודקת מאוד בעניין שהנשים קרובות יותר לקב"ה, וזו הסיבה למה הן פתורות ממצוות עשה שהזן גרמא ופטורות מלימוד תורה, מה שהגברים צריכים ע"מ להתקרב לה'. אבל בכל זאת אנחנו לא פטורות מקיום תו"מ, וחלק מזה זה תפילה לה'. כמה שאנחנו קרובות לה' מעצם טבענו, אנחנו הושמנו בעולם הגשמי והבהמי הזה וצריכות לפלס את דרכנו לבורא העולמים. קיצור, הנקודה שלי היא שאל תשפטי את ברסלב (ובכלל אף אחד) מהסתכלות שטחית ומזדמנת אלא תחקרי ותלמדי וכך תוכלי לגבש דעה יותר קרובה למציאות. אני מקווה שתקראי את דברי בנעימות ותקבלי אותם כך... ושוב, באמת שאותה קבוצה של חסידים שפגשת אינה מיצגת את ברסלב.

שש שבע

New member
ואיך נחנח

נח מאומן עוזר לכם להתקרב לעבודת ה'? יהודי צריך לשבת וללמוד תורה, ולא למשל לשוטט באינטרנט.

שש שבע

New member
ואיך נח נח נח

הדיקלום של המשפט הזה עוזר לך חלהתקרב לה' ולגדול בתורה? מה בדיוק אתם עושים באינטרנט, במקום לשבת ליד איזה ספר קודש שיקנה לכם שעות "לימוד תורה" ?

lorel

New member
לא.

המשפט הזה לא עוזר לי להתקרב לה' ולגדול בתורה. דרך אגב, "אתם"?! גם את פה, לפי מה שאני רואה.... מי אמר לך שאנחנו לא לומדים ספרי קודש ?? אני עוסקת בתחום המחשבים וע"כ אני מידי פעם קופצת לפורום. אני מסכימה איתך בהחלט שיהודי צריך לשבת וללמוד תורה. אני אחזור שוב על מה שכתבתי בהודעה הקודמת: את צריכה להכיר את חסידות ברסלב יותר לעומק... תגלי הרבה דברים חדשים...

יש לי כמה עובדות לציין....

ואני לא מנסה להקניט אותך חס ושלום או להוכיח כי איני ראוי להוכיח. 1.- שמתי לב שאת בקושי יודעת מהי תורתו של ר' נחמן מברסלב, ולכן גם אינך יכולה לשפוט אותה בצורה כזאת עד שתכירי אותה לעומק... 2.- אחד הדברים הבסיסיים שר' נחמן לימד אותנו, זוהי מעלת התפילה- "כל העניין שלי הוא תפילה" (ר' נחמן). ר' נחמן חידש לנו דרך שהלכו בה אבותינו שזוהי התפילה. באחד מהודעותייך ציינת שאשה היא תפילה, כך גם ר' נחמן אומר שאישה היא בחינת תפילה, ואמר גם שבמגילת אסתר אפשר למצוא הרבה עצות לעבודת השם ואחד מתלמידיו חידש את הפס' במגילת אסתר- ויאהב המלך את אסתר מכל הנשים" ואסתר היא התבודדות ואותה ה' יתברך אוהב מכל התפילות כי התפילה הכי זכה והכי אמיתית וטהורה של יהודי, ולמה ה' יתברך אוהב את התפילה הזאת מכולם?!- כי אסתר זה בעצם הסתר ז"א תפילה בהסתרה שהבעל דבר(יצר הרע) אינו יודע מה היהודי עומד להגיד. ונתן על זה משל ר' נחמן לדרך שהייתה ידועה שיש שם גנבים ומי שהיה עובר שמה, היו שודדים אותו, והיו הולכים דרך דרכים עוקפות בשביל שלא ישדדו אותם. כך ההתבודדות בעצם דרך עוקפת שמגיעה להשם יתברך בשלמות, בסה"כ ר' נחמן לא רוצה שיתפללו אליו או יעבדו אותו הוא רק חידש לנו את דרכי אבותינו שנשכחה, הוא אמר -"תנו לי את לבכם ואליך אתכם בדרך חדשה, דרך שהלכו בה אבותינו- אברהם יצחק ויעקב ואף על פי כן היא דרך חדשה". 3- שמתי לב שאת מרבה לפרש את ההלכה עפ"י חכמתך ושכלך, ר' נחמן לימד אותנו שמי שרוצה את האמת האמיתית הזכה והברורה יפנה לשם יתברך, כמו דוד המלך ע"ה בספר תהלים "הורני ה' דרכך אהלך באמיתך" תודיעני אורח חיים". בספריו הוא כותב שאי אפשר לזכות לאמת אלא ע"י מעלת התפילה ולבקש ולהתפלל לה' שיוליכו בדרך שה' רוצה שהוא ילך בה, ואפילו אם התפלל לאמת וחושב שמצא אותה כבר עדיין ימשיך להתפלל לאמת, כי מי שהולך עפ"י דעתו ושכלו הפגום יכול ליפול לטעותים ומכשולים רבים... מחילה אם פגעתי הכעסתי או הקנטי אותך....

BaaMan

New member
אממ ...

בס"ד אני מצטט מדבריך משפט קצר: בסה"כ ר' נחמן לא רוצה שיתפללו אליו או יעבדו אותו אתה מדבר על זה כאילו כל הצדיקים כן רוצים חס ושלום יעבדו אותם ויתפללו אליהם ורק רבנו לא... אתה מדבר על זה כאילו זה בסדר...בלי שום הרתעה כגון:חס וחלילה וכד'...

למעלה