מה הקטע?

שש שבע

New member
מה הקטע?

של לנסות להכניס גילוח ראש לנשים? זה מנהג גלותי שהיה בימי הבינים ולא היתה הגיינה,( איזו חוברת מוזרה בשם "אישה צנועה" ) שמישהו נתן לי תמורת צדקה) הזוהר הקדוש מספר על אימותנו שהיו עם שיער ארוך, ויש מעלה בשיער ארוך לנשים.

אתה צודק ב-100% שש שבע

כתוב בספרי הסוד, שהשדות הן גלוחות ראש, ואני רציני לגמרי.
החוברת שקבלת היא בטח מבית היוצר של שיק. אמו של הנ"ל היתה גלוחת ראש, זה מנהג של ההונגריות. הוא הנחיל זאת לבנות קהילתו. מי מהן שלא עושה כך נחשבת ללא מקובלת, וסובלת מדחיה חברתית. אם אתה מספר על חוברת כנראה שהנ"ל החליט להנחיל זאת לעם ישראל...... אין בין זה לבין חסידות ברסלב שום קשר ! אשריך שאתה שואל שאלות, אחרת איך היית שומע תשובה?

lorel

New member
הלללללללוווווווו

בית היוצר של שיק?!?! הנ"ל?!?! חשבת על כבוד כלפי תלמיד חכם גדול מאוד שהמיט וממיט עצמו באוהלה של תורה ובזיכוי הרבים!!! מספיק לקרוא את מה שמרן שליט"א הרב עובדיה יוסף כתב על הרב שיק ולהבין שזו כלל וכלל לא צורת דיבור!! אני לא מתכוונת לפתוח דיון ושכל אחד יתן את דעתו על הרב שיק, ממש לא! מרדכי היהודי, בהקשר לשמך, כדאי לך לקרוא מאמר של הרב דסלר זצ"ל שספרו "מכתב מאליהו" שמביא מכתב בעניין אמונת חכמים בקשר לפורים ולמרדכי היהודי (שהיה גדול ישראל דאז).

ועוד בעניין החוברת....

שכותרתה "אשה צנועה", שכחתי לציין שאותו הפה שציוה על גילוח הראש הוא אותו הפה שהתיר לנשות קהילתו "הצנועות", ללכת עם פאות נכריות, "הצעקה האחרונה", מה שכל גדולי הצדיקים אסרו בתכלית האיסור.

lorel

New member
תראי,

עד כמה שידוע לי אף אחד לא מנסה להכניס את הגילוח ראש, זה מנהג חסידות שנשים חסידיות מקבלות על עצמן אם רוצות. הזוהר הקדוש מדבר על העניין שחשוב מאוד שלא יראו אף שערה של אישה נשואה וע"כ כך נהגו. בד"כ נשים ירושלמיות (אבל לא רק...) על העניין של שיער ארוך שכתבת לא ידוע לי.

שש שבע

New member
לא כל מה שאתה לא יודע לא קים

לא מבינה מה ראה הזוהר לשבח ראש מכוסה לגמרי אבל מה איכפת לי מיש רוצה שתנהג ככה, אישתו ז"ל של הרב עובדיה הלכה תדיר עם מטפחת ושיער קצת מגולה, אז מה? הילדים שלה פחות תלמידי חכמים במקום זה? עדיף לגבר שתהיה לו אישה נאה עם שיער על הראש, ויסתכל בה, בדור פרוץ כמו שלנו, שכל מי שמגלה יותר משובחת. ואם רואים קצת שיער אז מה? יאללה, החסידות הזו של ברסלב, נראית כמו משהו לא מהעולם הזה, מוזר בתכלית המוזרות, ללכת ולראות קבוצה של מקפצים ברחוב. או ההוא שניסה לשכנע אותי מה מעלת ההתבודדות, וכמה טוב שאתבודד, ואני בכלל אישה לא גבר, השתגע? כנראה יאללה שבוע טוב.

BaaMan

New member
לא הוא לא התשגע!!! ../images/Emo123.gif

בס"ד שמעי אני לא מתרגש מזה...מהזלזול הזה... יש לי מספיק חברים שאומרים על רבנו זצוק"ל שהוא היה משוגע וכד' כשהצדיק האמת ירד לעולם לבעל דבר יש עבודה להכניס לאנשים לראש שהצדיק האמת הוא מבולבל וכד' כי זה המטרה של הבעל דבר החכמה היא להתשלט עליו... ומה הקשר של ההתבודדות לכל זה???

שש שבע

New member
ומה זה הדבר הזה?

נחנחנחנח מאומן? מה ההבדל בין מיקי מיקי מיקי מאוס? מה זה נותן למי? אין פה שום טיפת היגיון אז איך אדם נורמאי יתיחס לזה ברצינות?

פראזניק

New member
היי...

א. שאשה מגלחת שיער ראשה - לא קשור לברסלב. זה קשור למנהגים בעם ישראל. לפי הזוהר אשה לא תתגלח, אבל נשים רבות נוהגות אחרת. ב. התבודדות מיועדת לנשים בדיוק כמו שהיא מיועדת לגברים, אין שום הבדל. למה את כועסת?

שש שבע

New member
אני לא כועסת

והתבודדות לנשים? הצחקת אותי, מי יטפל בילדים שלה? ומה יקרה אם איזה פסיכי יתפוס אותה? ומה עם שאר החובות שלה? תאמין לי שמה שאישה משיגה בספונג'ה אחת לבית, אתם לא משיגים בהתבודדות. פשוט תנסו ותראו איך כולם יצאו נשכרים. אישה קרובה להקב"ה יותר לגבר, ואין לה שום בעיה לדבר איתו פנים אל פנים, היא לא צריכה התבודדות בשביל זה, כי אם זה צה שאמר הרבי שלכם, אז הוא כנראה לא הבין נשים כמו רוב הגברים בעולמנו.

Nייט

New member
פראזניק איפה כתוב

פראזניק, איפה כתוב בזהר שאישה לא תגלח? בתומ"ר נתן שבוע מצויין לכולם!!!!

שמחה5

New member
לא ,הוא לא השתגע.

בס"ד הן גבר והן אישה צריכים להתבודד.הרי גם אישה צריכה לדבר עם השם להודות, להלל ולשבח,לבקש צרכיה ואף לעשות חשבון נפש יומי.כמובן שהיא לא צריכה עכשיו לרוץ לשדות וליערות,למצוא איזה מקום מבודד ולצעוק אבא.....זה בסדר גם בבית,באיזה חדר שקט,העיקר שתהיה לך פגישה יומית עם השם באופן קבוע. ודרך אגב ישנו משפט "עדיף משוגע שמח מאשר נורמלי עצוב" שבוע טוב לכולם.

שש שבע, אם יש לך......

......השגות על הזוהר, אז גם מההשגות שלך על חסידות ברסלב לא צריך כל כך להתרגש. זה קודם כל. הרבנית יוסף לא הלכה מעולם עם שיער "קצת מגולה", היתה לה פאה שאתה כיסתה. על קימחית שמעת? בטח לא, תשאלי עליה, חבורת הקפצנים שאת מכירה זה חסידות ברסלב? העמיקי נא את ידיעותיך, ושובי נא עם התנצלות. ובאשר להתבודדות, תגידי, יצא לך פעם להתפלל ל-ה' ? ניסית פעם לבחון את רמת האמת המונחת בכוונת תפילתך? אם לא ניסית, העבודה על זה מונחת לפניך, תקראי לזה איך שאת רוצה. אם ניסית, מה גילית ? שצריך להשקיע עוד? נו..נו.. שוב יש להמשיך לעבוד על תפילה זכה בינך לבין אבא שבשמיים, ושוב תקראי לזה איך שאת רוצה... שיהיה שבוע טוב לכולנו
צריך להשקיע כדי לאהוב.

פראזניק

New member
תגיד לי, ר' מרדכי...

מה אתה אומר על "צריך להתנסח בעדינות כדי לאהוב"?
הרי אי אפשר לאהוב ובחדא מחתא גם אולי לפגוע במישהו, לא כך? סליחה, מחילה וכפרה שאני מעיר על משהו שכנראה גם אני נגוע בו
שבוע טוב. צריך לדעת להעיר כדי לאהוב

אם שמת לב ידידי

הרי שלכל עניין לגופו, התייחסתי ב..... כדי לאהוב, אין לי שום בעיה עם "צריך להתנסת בעדינות כדי לאהוב", רק שצריך להתאים את ההתנסחות לנשוא התגובה, ואת זה אני עושה עם מלוא תשומת הלב בס"ד. האהבה היא אחד, אחד הפשוט המאחד את כל פעולות המשתנים, לכן יכול להיות שמה שיראה בעינך כפגיעה, נראה בעיני כליטוף אוהב, הלא כן? פילוסופיה? לא, ולא, אף על פי שאפשר לקטרג כך. בכל מקרה זו אומנות, וכמו בכל אומנות זה יכול למצוא חן בעיני אחד, ולהגעיל את השני. מה שבכל מקרה נראה לעיני הבוחנות... הוא שיד עדינה בוחשת בקדרה... התבשיל לא יתקלקל כיון שיד גדולה מכוונת את עוצמת האש...
צריך גם לדעת לבשל כדי לאהוב.

למעלה