מה הקטע של אנשים?!?!

Wrecker

New member
יכול להיות שלא הבנתי לגמרי

אבל ניסיתי להרחיב קצת את הדיעה שלי בנושא חשבתי שזה יתן מענה למה שכתבת.. בכל מקרה כל עוד הבנאדם לא מסריח הכל בסדר, אבל עם כל הכבוד אני מוכן לסבול אנשים מכוערים מלוכלכים וכו', עד ריח כי זה משהו שאי אפשר להתגונן ממנו, אני בכל אופן לא אתחיל להסתובב עם בושם בתיק ואתחיל להתיז באוטובוסים.. אתה יודע אנשים יכולים גם לא לאהוב את הבושם שלי.

מצד שני, אף אחד לא ביקש ממך לסבול אותו...

אתה בוחר לנסוע בתחבורה ציבורית - יש שם אנשים מכל המינים, כל הסוגים וכל הצבעים. וכן, אם בחרת לעלות לאוטובוס, תדע... לא כל מי שיעלה לאוטובוס יהיה האדם שתבחר לארח בביתך. וזה בסדר... לכן זה נקרא תחבורה ציבורית.
באוטו שלך, קח את מי שבא לך..

אז אולי עקב בעיות הפקקים בארץ

וריבוי המכוניות בכבישים - או אולי גם יוקר המחיה והחזקת רכב פרטי כל אלה הופכים את השימוש בתחבורה ציבורית לסוג של "אילוץ" ולא בחירה. במקרה הזה אתה באמת צודק - ואכן, סלקטורים צריכים לעמוד ולבחון את הנכנסים והמשתמשים בתחבורה זו. נו באמת. זה אבסורד.

Wrecker

New member
למה לבזבז משאבים על סלקטורים

שאפשר להשמיד אנשים לא נחוצים? אני כבר לא יודע אם לקחת אותך ברצינות, מותר לי להתלונן ואני בטוח שלך גם לא היה נעים לשבת ליד מישהו שמריח רע או שמישהו לא היה יושב לידך כי יש לך ריח רע. מה לעשות נגד זה? עושים מה שאפשר, מחפשים את הבחור\ה הכי חמודים ויושבים ליידם, ואם אין כלכך איפה לשבת אז יושבים איפה שאפשר, אבל תהיה בטוח שאם מישהו יהיה ריח חזק מידי שיפריע לי אני לא התבייש לקום.. למה לי לסבול?

ומישהו אמר לך שאתה חייב לשבת ליד מסריח?

או שאסור לך לקום אחרי שהתיישבת ליד מסריח? איפה הבעיתיות פה עם מה שאמרתי? אני רק אומר - אין מה להתלונן ולהתעצבן. לא כולם כמונו. גם אלי כמוכר בחנות מגיעים כל מיני אנשים שלא טרחו להתבשם, שלא לדבר על להתקלח.. נו, מה לעשות? בחרתי לעבוד עם אנשים - זה מה יש. מיותר להתלונן. מה שאני אמרתי זה בתגובה לדבריך: "עם כל הכבוד אני מוכן לסבול אנשים מכוערים מלוכלכים וכו', עד ריח (...)" העניין הוא פשוט - לא שאלו אותך את מי אתה מוכן לסבול. אתה תסבול כי אין לך ברירה - או שפשוט אל תעלה על תחבורה ציבורית.

makel1

New member
למה אי אפשר להתלונן?

אם דבר X גורם לי לבחילה (אמיתית) ולאובדן תאבון למשך זמן מסוים - אין סיבה שלא אתלונן. אני לא חושב שאגיע למצב שאבוא לבנאדם ואגיד לו בפנים ״בואנה בנאדם יש לך ריח של עכברושים מתים״ (כי זה לא פרקטי וקצת מעליב), אבל זכותי להתלונן על כך. אבל אתה צודק, אין ברירה אחרת.

ItsikH

Member
למה לא בעצם? (אני רק שאלה) אנחנו הרי ישראלים חצופים וחסרי עכבות ובושה, לפעמים זה גם מועיל, אולי במקרה כזה הנכון הוא לומר? כמובן, לא בענין תוקפני דווקא, אבל - דוגרי. קרוב לודאי שהוא לא מודע לכך שהוא מצחין ושזה מפריע לאי אילו אנשים. אין לי תשובה כמובן.

יש ביקורת שלך בתור עובר אורח אין זכות להציג.

אם אחד ממעגל החברים שלך מצחין בקביעות, אולי יש פה מקום להדברות - במידה ואתה יודע שהוא יקבל את הביקורת באופן בונה ולא יעלב. אבל לעובר אורח? אין כזה דבר.. אני מאוד לא אוהב את ציון הישראלים כחסרי עכבות ובושה. זה לא נכון.. הבולטים מבינהם הם אכן אותם ישראלים כאלה - אבל יש עוד המון שמנומסים, אדיבים אשר מהווים שגרירי רצון טוב מעולים. ואני אומר את זה בתור בחור צעיר שדווקא כן טייל.. נתקלתי בישראלי המכוער - אבל נתקלתי יותר בישראלים מקסימים, שייצגו אותנו בכבוד. חבל לי שהדגש הוא על אלה שמייצגים רע את עצמם והרושם נכפה עלינו כישראלים..

ItsikH

Member
אישית אני מזדהה עם מה שאתה אומר אבל אני בכלל לא בטוח שישירות כזו, שנראית לך ולי מופרזת בשם אותו אידאל שחונכנו לפיו, היא דווקא לרעה. בכ"א הישראלי המכוער בעיני זה דברים אחרים לגמרי.

אני לא חושב שיש דבר טוב בלהציג ביקורת

לאדם זר לחלוטין, שאח"כ לא נראה אותו לעולם. אתה טורח להעביר ביקורת לאדם שהשינוי חשוב לו ולך.. אנחנו בוחרים להיות חלק מקבוצות ומעגלים חברתיים ואנחנו טורחים לבקר את אותם אנשים שחיים לצידנו על מנת שיהיה לכולם קל יותר.. מה הטעם בלהעביר ביקורת על אדם זר? אף אחד לא מחפש טובות כאלה מעוברי אורח. במידה ויום אחד אצחין, (כי יגמרו הבשמים והדאורדורנטים בעולם) בהחלט הייתי מעדיף שהאדם שיושב לידי באוטובוס יסתום את הפה. נראה לי מיותר לקבל ממנו ביקורת. אם חבר שלי היה יושב לידי במקום סתם עובר האורח, הייתי כועס לולא אמר לי וידע אותי על ה"תקלה". בקשר לישראלי המכוער - ישנם הרבה אנשים שחושבים שזה מגניב לשלם למסעדה על האוכל שהזמנת ולהתייחס אל כולם כאילו קנית את המסעדה. (ממש עכשיו, כשחזרתי מספרד [היה מדהים] נתקלתי בזוג ישראלים כאלה.. היה נוראי.. פשוט זוועה. לעומתם, היו עוד המון ישראלים מדהימים שנתנו קונטרה חיובית לזוג המטומטמים הללו. מה לעשות.. מי שיזכרו אותו לאורך זמן כנראה יהיו הם ולא אנחנו.) אתה אומר שחלק מהישראלי המכוער זה אותו אדם חוצפן שמעז להגיד בפנים את מה שכל אומות העולם לא העזו? ובכן, אני חושב.. שיש סיבה מדוע כל השאר בחרו לשתוק.

ItsikH

Member
הישראלי המכוער מזלזל במי שאינו ישראלי, מתייחס בהתנשאות לכולם, לא מקבל על עצמו את הכללים במקומות בהם הוא מבקר - אפילו לא טורח ללמוד אותם, הורס ומלכלך ומזלזל ברכוש של אחרים וברשות הציבור... בעצם, אותו כנ"ל גם כלפי ישראלים אחרים. אני לא רואה בעיה, לפחות לא עקרונית, אם בפרוטוקול הישראלי מקובל (נגיד - כי זהו שלא ממש) לומר את האמת בפנים לאנשים זרים, אני כן רואה בעיה אם עושים את זה - ודברים אחרים שאולי כן מקובל כאן - בלי לעשות חשבון ולבדוק אם כך מקובל גם שם, או בכלל - מה הנורמות והכללים במקום בו אתה מתארח (ואני כבר לא מדבר על חוקי מדינה ממש כמובן).

ItsikH

Member
היכולת לשאת נוכחות של זרים באותו מרחב, אפילו אם אינם לטעמנו, היא תכונה נדרשת מאנשים בוגרים בחברה נורמלית.

אוהדאדם

New member
אתה טועה

גם אצל חיות שיער וציפורניים ממשיכות לגדול, אבל השימוש בציפורניים שוחק אותן כך שהן נשארות באורך ה"נכון". חיות מחמד, חתולים וכלבים וכן הלאה, צריכות שישייפו להן את הציפורניים אם אין להן גישה לעצים, אדמה שאפשר לחפור בה ועוד מיני דברי ששוחקים ציפורניים. פילים בשבי, למשל, צריך לגלח לעתים קרובות כי אין להם גישה לעצים שעוזרים להם להיפתר משיער מיותר... יש עוד כמה אנקדוטות בנושא הזה, אבל אני מקווה שהעיקרון ברור. לגבי המשפט "אנחנו יכולים...להתפתח הרבה יותר מכל חיה אחרת", מה שאנחנו יכולים לעשות וחיות לא יכולות לעשות הוא להתגבר על הדחפים שלנו ולדחות את הצרכים שלנו לאח"כ (אגב, גם חיות שאפשר לאלף ולביית אפשר ללמד להתגבר על הדחפים שלהן ולדחות את הצרכים שלהן לאח"כ). המילה "להתפתח", לפחות במובן האבולוציוני שלה, לא רלוונטית כאן. בני אדם לא יכולים "להתפתח הרבה יותר" מכל חיה אחרת, הם חיים תחת אותם לחצים אבולוציוניים כמו כל חיה אחרת.

Wrecker

New member
אתה צודק

בגלל זה יש היום חיות שבונות מגדלים ומפתחות מכונות .. תגיד אתה אמיתי?! קח קוף ותשקיע בו שנים תלמד אותו ככל שתרצה, הוא בחיים לא ילמד לדבר! עם זאת אדם ילמד לדבר כל שפה. תלמד אותו חשבון! יכול להיות שהוא יצליח לשנן מספרים וסכומים אבל הוא לעולם לא יצליח ללמוד משוואות מסובכות ותרגילים מורכבים! חיות לא יודעות לפתח שום דבר בהשוואה לבני אדם, היא יודעת להתנהג כמו חיה וזהו. זה שיש בבני האדם מרכיב חייתי זה כבר משהו אחר אבל לא משנה כמה תנסה אנחנו רחוקים מאוד מכל חיה. בו תקח כל שבט פרמטיבי ככל שיהיה, הוא מכין לעצמו כלים למאכל ולצייד, הוא לרוב יבשל את הבשר והוא גם ילבש סוג של בגד כלשהו.. אני לא מכיר קוף שהחליט יום אחד ליצור כובע מעלים כי נראה לו נחמד.

נ ע ל

New member
שמע, בגדול אתה צודק

נכון שאנחנו עליונים מהבחינה של 'כבשנו את הטבע'.. אבל אתה ממעיט בערך עולם החי. להגיד שחיה יודעת 'להתנהג כמו חיה' זה סתם כי לא ראית מספיק BBC LIFE. :) אתה שוכח שכל בע"ח חי לפי אותה מסגרת עולם שלו, אם נקרא לזה ככה. בשביל בני האדם לדבר ולפתור מתמטיקה זו עליונות אבל בשביל מה דג צריך את זה? איך אפשר בכלל להשוות אדם למשהו אחר ולהגיד שהוא עליון? אם ישימו אותך כמו שאתה באנטרטיקה, לעומת דוב, הקיום שלך יפסק לפני שתספיק לסיים ולקרוא את ההודעה הזאת. נכון, אנחנו יודעים לבנות מכונות (חלקנו. לא בהכרח אני ואתה), יש קופים שחיים במערכות חברתיות מתוחכמות לא פחות (אם לא יותר) מהמערכות שלנו והם יודעים ליצור ולהשתמש בכלים. אגב, אני די בטוח שבזמנו הצליחו ללמד כמה קופים לדבר באמצעות מילים כתובות ומוכנות מראש או צבעים, או משהו בסגנון. אבל באמת לנהל איתם שיחה (לא מתוחכמת במיוחד אבל עדיין). יש דיונונים שיודעים לווסת רמת בקטריות זוהרות בגוף שלהם, מאירים מצד התחתון של הגוף שלהם את אור הירח באמצעותן, כדי שאם מסתכלים עליהם מלמטה הם לא יבלטו, ומהצד השני משנים את הצבע שלהם לצבע של החול, וככה נהיים בלתי נראים מכל כיוון. אם אתה שם את החייזר הזה מול אדם, הדיונון נשמע לי אדיר פי כמה. ויש עוד מיליון דוגמאות, אפילו לאחרונה הסתבר שעורבים חכמים בצורה ממש מטרידה ושהם מבינים "פיזיקה" בסיסית. אגב, החתול המכוער שלי למד לבד לפתוח דלתות. הוא אפילו מנסה לסובב את המפתח של הנעולות מביניהן. הנקודה היא, למד לקבל את השונה ואל תתנשא. :) יש יצורים מתוחכמים יותר מאיתנו, פשוט בצורה שרלוונטית אליהם ולא אלינו. (אגב, סתם בשביל הקטע, הציפורניים שלך כן ימשיכו לגדול וכנ"ל גם השיער, נסה להסתכל קצת על כל הפריקים מהשיאים של גינס. איזו מן השוואה זו בכלל? לא ראיתי אריה עם שיער ארוך או ציפורניים ארוכות כמו שבני אדם יכולים לגדל )

ItsikH

Member
מדויק. זכורה לי דוגמא שקראתי כילד (נדמה לי בספר של טיים-לייף על התנהגות בעלי חיים) - נניח לרגע ששבט קופים חוטף אזרח לונדוני ממוצע לאי שם באפריקה, והוא נדרש לתפקד במסגרת השבט - סביר להניח שכל כישוריו העירוניים לא יעזרו שם, ושבצדק הקופים יראו בו סוג של אימבציל (במונחים שלהם כמובן - אני מניח שלהם יש שמות מעט אחרים
). ד"א לגבי השיער והציפורניים - הסיבה היא שהחיות בטבע נחשפות לבלאי של הרקמות האלו, ששומר עליהן קצרות, ואין להן צורך להסתפר או לגזוז ציפורניים. כך למשל לאריות בטבע רעמות קצרות משל אריות בשבי.

אוהדאדם

New member
בוודאי שאני אמיתי, למרות שבאינטרנט

אני יכול להיות גם "לא אמיתי"... אתה משתמש במילה "התפתחות" בכמה מובנים, ובמובן המקורי, אתה "קונה" את הסיפור שאבולוציה איכשהו מדורגת, ולכן בני אדם הם יותר "מפותחים" מחיות. נכון, יש לנו כישורי שפה וכישורי כלים, ואלו מבדילים בינינו ובין חיות אחרות (למשל, אנחנו החיה היחידה שיכולה לספר סיפורים, ולא רק להעביר אינפורמציה; אנחנו החיה היחידה שיכולה לייצר כלים, ולא רק להשתמש בכלים שהיא מוצאת). אני לא חושב שאנחנו רחוקים מאוד מכל חיה; אני חושב שאנחנו חיה שיש לה יכולות שאין לחיות אחרות, וצריך להיות מודעים לכך. יש הרבה דברים בחיים שלנו שמגיעים מדחפים וצרכים שאנחנו לא חייבים להישמע להם כמו פעם.

למעלה