מה הקטע של אנשים

מה הקטע של אנשים

לשקר בנוגע לגיל? כל הצעה אני בודקת באגרון. בזמן האחרון יש יותר מידי שקרים בנוגע לגיל, עכשיו בדקתי מישהו וגיליתי הפרש של ארבע שנים בין הגיל שמסרו לי לגיל האמיתי. בשיחה עם השדכנית היא אמרה שפעם איזה בחור בן 38 אמר לה שהוא בן 29. מה הקטע, מה?

קליט

New member
זה נהיה מותר

היות וכולם עושים את זה . ולא כולם יודעים שיש כזה דבר "אגרון" . . ראיתי שאיזה רב פסק שאפשר וצריך להגזים בשידוכים ואף להוריד שנה שנתיים מהגיל כי היות וכולם מגזימים בשידוכים ומפארים את המועמד ומשנים קצת מהגיל, ויש להיצמד לאמת . ושדכן אחד אמר לי שבגיל מבוגר הוא מדייק במידע שהוא מוסר, כי אם הוא ישקר -זה יקלקל את האימון בינו לבין לקוחותיו . והאמת והשלום אהבו אכי"ר

סלח לי

רק מילדים קטנים שמעתי שמה שכולם עושים מותר. איזה רב פסק דבר כזה? קשה לי להאמין.

קליט

New member
הרב שמאי הכהן גרוס (אני לא זוכר איפה)

הוא אמר שאפשר וצריך ~להגזים~ כלומר ; להוריד שנה שנתיים או להגזים קצת בשבחו של המועמד . כי אם לא תגזימי כמו כולם אז בעצם תמעיטי מערכו כי הרי כולם מגזימים קצת , ומי שישמע את דברייך - יוריד קצת מהתיאור שאמרת, ונמצא שלא שיבחת את המועמד כמו שצריך . לפעמים כדי להיצמד לאמת יש להגזים ואף לשקר כמו אם רוצים לשמור על השלום . ועדיף לא לשקר מפורשות אלא להגיד זאת כך כדי שישמע כך שלא יהיה ריב ומדון .

ארטיימר

New member
בחור שמשקר

נמצא בבעיה יותר חמורה מהגיל שלו. זה לא שבח והגזמה. זה לא תכונה שנראית בעיני כל אחד שונה. זה נתון

יש הבדל מאד ברור

בין הגזמה של שנה שנתיים לשקרים של ממש, ואני מדברת על פערים של 4 שנים לפחות. אנשים פשוט טיפשים. אין לי הגדרה אחרת. וגם עם ההגזמה של שנה שנתיים אני לא מסכימה.

בועz

New member
לדברייך,

אם כולם גונבים ורוצחים, אז גם אתה צריך לגנוב ולרצוח?!‏ אימרה מטומטמת וחסר היגיון!‏

זירו0

New member
אהממ...

אני לא מצדיק שום צד... רק שיש כאלה שאומרים שנה שנתיים פחות דווקא מהסיבה הזו שאנשים לא מאמינים כשאומרים את הגיל וישר מוסיפים שנה שנתיים ואם יאמר את האמת יוסיפו לו שנתיים... (לא לכולם יש גישה לאגרון), ויש שאומרים כדי שזה ישמע יותר טוב כלומר שלפעמים מבררים ושומעים דברים טובים מאד וכשמגלים שהגיל לא מדויק יש כאלו שממשיכים בגלל מה ששמעו... משא"כ כשיאמר את האמת אפילו לא יבררו... אגב מה זה שונה מזה שאומרים על שמן שהוא מלא או נמוך שהוא גבוה או כהה שהוא בהיר?

בגדול

זה לא משנה- זה שקר וזה שקר. רק מה לפעמים מלא, בהיר וכו זה עניין של תפיסה, גיל זה דבר ברור מאד שלא קשור בתפיסה או סטנדרטים.

נלך צעד אחורה

מה הקטע של אנשים לשקר בכלל?! אתמהה... ולגברים שחושבים שגיל 27 נשמע יותר טוב מגיל 29, הם טועים. בכל מקרה מדובר בגילאים מתקדמים. רק שמעניין מה כבר עשו בשנתיים האלה שמנסים להעלים אותם כלכך. ועוד דבר, גבר זלא אישה. אינלו "מגבלות של זמן"...

קליט

New member
היום יש עיצה

היא יכולה להקפיא את ה"ביציות" שלה, ולהמשיך לחפש בשקט, ולעשות ילד בגיל מאוחר .

למעלה