מה הקטע בתאר"ן???

billyray

New member
מה הקטע בתאר"ן???

מה זה יתן לי לעבור את הקורס? למה כולם כל כך רוצים לעבור אותו?

דן54

New member
די הרבה

קודם כל הכי חשוב זה הסיכה! שנשברת מהר אבל עדיין סיכה יפה ועכשיו ברצינות...זה נותן לך ידע מקצועי על הטיפול באר"ן ועוד כל מיני העשרות וחוץ מזה זה פשוט כיףףףףףף כמו קייטנה כזאת

plasTc

New member
לי היא לא נשברה..../images/Emo153.gif

היא עגיין מצצוחצחת ובאותו מצב כפי שקיבלתי אותה בתארן...וזה כבר כמעט שנה...אני שומר עליה טוב

flesher

New member
אולי די כבר עם....

אולי די כבר עם הילדותיות והדיבור הילדותי והממש לא מתאים הזה?... מה זאת אומרת "זה פשוט כיף כמו קייטנה"?! תגידו, זאת התדמית שאתם רוצים ליצור בעיני הציבור? מה, אתם ילדים קטנים? אני חושב שיחסית לכאלה שעולים על אמבולנסים וחיי אדם תלויים בהם - ההתנהגות והסגנון דיבור שלכם לא מספיק רציני ומתאים למה שאתה עושים ומייצגים. והקטע הוא שזה חלק קטן בלבד מהמתנדבים - שיכול להרוס את התדמית של כולם בכמה מילים. אז אנא מכם, בשם המתנדבים הרציניים ומהמעט יותר בוגרים - תשקלו מילים ותתחילו לדבר בצורה יותר בוגרת ורצינית. תודה

plasTc

New member
אוקיי, ה-תאר"ן../images/Emo153.gif

התארן בעצם מלמד אותך לתפעל את תחנת אירוע רב נפגעים, האמבולנס קופסא שיש בסככה. כולל המון העשרה על נושאים שקשורים לאירוע רב נפגעים כמו טיפול במסה גדולה של אנשים, פריסה של כל הציוד שיש בתארן (יש הרבה!!!) םריסות זה דבר מאוד כיף, סימולציה של אירוע רב נפגעים שבה אתה או מטפל, או מטופל או צופה מהצד (אל תדאג תהיה לך הזדמנות להיות בכל התפקידים) לומדים ניתוחי שדה כמו קוניוטומיה, טרוקר ונידל (אם אתה לא יודע מה זה פשוט תשאל) לומדים אינטובציה ועוד המון דברים שימושיים ופחות שימושיים אבל כיפיים!!! ברור שהפן החברתי גם חשוב, אתה מכיר המון אנשים מכל הארץ ממדא שזה ממש כיף שבוע של חוויות וכיף...פשוט ככה, בגלל זה הרבה אנשים רוצים לצאת, עצה שלי- כדאי לך!

שוטר82

New member
אני לא שוק למד"א אבל מותר לבני נוער

לצאת לאירועי אר"ן? למשל למשא"ז הנוער אסור להם בכלל רק לכיתות כוננות שכונתיות וכדומה

orend123

New member
כן מותר

מותר לצאת לאירועי אר"ן אסור לצאת לאירוע פח"ע ואנא לא נתפח את הוויכוח הנדוש על האם באמת מותר להישאר באמבולנס או לרדת וכו'

roy gabay

New member
בעיקר לפח"ע זה היה מעניין אותי

אורן תראה לאירועי אר"ן ולפח"ע זה לדעתי אותו דבר אותם מחזות

orend123

New member
ממש לא

האם דין תאונת גדולה כדין פיגוע? ממש לא. למרות שמדובר על כך שאר"ן זה אר"ן, אירועי אר"ן שהם לא פח"ע בד"כ מאופיינים ביותר ארגון ויעילות (עפ"י הפרוטוקול) מפני שהפצועים פחות קריטיים ויש יותר זמן להשתלט על הבלאגן. ורועי, מנסיון, זה לא אותם מחזות.

אורן שמע אני בטוח שבאירועים צברת

נסיון רב- יצא לי לראות אירועים גדולים פח"ע והכל- באירועי אר"ן לא הייתי- אבל כפי שראיתי ושמעתי מחברים שלי שהיו בזה שזה לא כך כך אותו דבר

דן54

New member
מותר

ומי שעבר קורס מפעילי תער"ן יכול להיכנס פנימה לפרוס תער"ן

plasTc

New member
לי נראה../images/Emo153.gif

שאת התארן פורסים בתחום טיפול ולא בזירת האירוע ממש ולכן מותר כמובן שבעניים פח"ע אין בכלל שאלה.

reuty123

New member
בדרך כלל לא פורסים תאר"I

או תער"ן איך שלא תחליטו לקרוא לזה בזירת ארוע פח"ע או אר"ן בכלל מכיוון שהמטרה היא לפנות כמה שיותר מהר את הפצועים לבתי החולים לסיים את הארוע. אין יתרון בלהתחיל טיפול בשטח ובדרך כלל פגיעות כאלו ללא חדר הלם יגמרו ברע. ולכן כל עיניין פריסת התאר"ן לא כל כך שימושי תודה לאל ונקווה שזה ישאר ככה... חוצמזה הקורס מאוד נחמד, מכירים אנשים מאזורים אחרים, אוכלים את האוכל הכי מגעיל שאכלת בחיים, אני אישית לא הרחבתי יותר מידי את מה שידעתי מלפני התאר"ן כי התענינתי ולמדתי לבד את הדברים... אבל בסך הכל חוויה! תהנו נ.ב מכוערת א' אם את נמצאת בפורום הזה תכתבי לי... מכוערת ג' תארן!! 2004 כיתות 13-14 שולטות, הבהמות המסריחות של אריק ואייל כבוד! :)

Seidman

New member
מעניין מי זאת יכולה להיות...

בטוח שלא מהתחנה שלי...

MdaMen

New member
לפי מה שידוע לי...

הפעם היחידה שפרסו בארץ תאר"ן הייתה באסון ורסאי.

Seidman

New member
עכשיו אני מבין שאת ירדן בת 14?

וכן אני כמעט בטוח

reuty123

New member
אם זה רק כמעט אנחנו בבעיה

ואני לא כל כך ירדן... עדיין לא לפחות ...

למעלה