מה הקאץ' פה?

billc

New member
מה הקאץ' פה?

אני קונה לא מעט בטארגט המוכרת הציע לי DEBIT CARD של טארגט (יש להם גם קרדיט כארד) והיא אומרת 5% הנחה על כל מה שאני קונה אני צריך להביא להם צ'ק בשביל שידעו את החשבון הבנק, אני מניח שכמו דביט הכסף ילך במיידי ואני חושב שיהיה לזה קוד. האם זה כדאי? האם מישהו פה עשה את זה?

Ayelet CA

New member
i have it

for many years mine is a regular credit card and for every 1K purchases I make ( everywhere) I get a 10% coupon eligible for one day of shopping at target , regardless of how many times I shop there that day. now they added the 5% on each purchase which was very nice two weeks ago as I had a 15% off of the check. it was good when the kids were younger and we used diapers etc. I still buy there from time to time , so the card is useful for me.

הי דרוMה

New member
אותו הקאצ' בכל כרטיס של חנות

1. מסירת פרטים אישיים לגורם שיווקי (נכון גם לכרטיסי אשראי כלליים) 2. יצירת "חוזה פסיכולוגי" בינך ובין העסק שבסופו של דבר מייצר עבור העסק יותר כסף מאשר ההנחה (או האשראי) שהוא נותן לך (עכשיו כשיש לך כרטיס של טארגט, סביר להניח שזו תהיה ה-go to store שלך) 3. ניתוק הקשר המיידי בין כמה כסף יש לך בכיס לבין כמה שאתה יכול להוציא (פה זה במידה פחותה כי זה דביט, אבל בכל זאת, עוד דרך לגרום לך להוציא כסף שאין לך בכיס). ולגבי ההנחה: בפרפראזה על אלון מזרחי, גם הנחה של 5% זה עדיין 95% יותר מדי כדי להוציא על דברים שלא צריך. בהצלחה, הי דרוMה

הי דרוMה

New member
כמובן! אבל מה זה ״ממילא״?

זה נכון עבור קנייה חד פעמית שהיית קונה ממילא גם ללא הכרטיס. אבל באופן שגרתי רב הסיכוי שהכרטיס רק יגרור להוצאות נוספות. (אלא אם כן מדובר בסופרמרקט שלהם? מעניין איך המחירים בסופר טרגט יחסית לסופר רגיל?)

Ayelet CA

New member
למה חד פעמי?

בכל קניה יש 5 אחוז הנחה, ועל כל אלף שמוציאים בכרטיס יש 10 אחוז הנחה.

הי דרוMה

New member
לגבי קנייה חד פעמית אאמין לך שהיא ״ממילא״

הייתה מתבצעת - בקנייה חוזרת לא. (אבל ציינת חיתולים, ואוכל - אלו דווקא סבבה. אבל זה לא הדבר הראשון שעולה לראש כשחושבים על טארגט. אם את מסגלת להיכנס לשם כל שבוע לקנות חיתולים ביצים וחלב, ולא לקנות צלחת או חולצה כי במקום אחר יותר זול בדולר -אשריך. And that's how they get you).

Ayelet CA

New member
אבל אנשים קונים בטארגט כל הזמן

קונים הכל שם, מחיתולים, סבונים, נעליים וקורנפלקס. אם זה ככה, אז למה לא לקבל 5% הנחה על כל קניה, ואחת לכמה זמן עוד 10%?

sirpad

New member
אין סיבה למה לא

אבל יש פה קאטש שאת חייבת להודות שהוא תופס. כשיש לך הנחה, אז את נוטה להשתמש בה. אם את חזקה מספיק, את תיכנסי, תקני את מה שאת צריכה, לא טיפה יותר, ותלכי הבייתה. אם את אנושית, את תתפתאי לקנות גם דברים אחרים, שלא חשבת שאת צריכה לקנות היום. זה לא אומר שהם מרמים אותך, רק שיש להם אינטרס ברור פה. במקום עבודתי אני רואה מספרים של מכירות בסופרמארקטים בדנמרק כל הזמן. ואני רואה את המבצעים שהם עושים, ואני איך הם מוכרים בית היתר חיתולים במחיר הפסד ממש. חיתולים זה מה שנקרא בז'רגון המקצועי "יוצרי תנועה" שכן הם מגידלים בהרבה את כמות האנשים שבאה לחנות. אם כל אחד קונה גם חלב וביצים על הדרך, במחיר של כמה קרונות יותר יקר מהמחיר בסופר מתחרה, אז הם לא רק שהחזירו את ההשקעה, הם גם הרוויחו. עוד דבר חשוב שהכרטיס נותן להם, זה את המידע של מה את קונה, מתי, תדירות, יחד עם מה ועוד עוד. תתפלאי מה שדאטה מייניג יכול ל"נחש" עלייך באמצעות הצלבת המידע הזה. אין פה רוע, אין פה רשעות, אבל יש להם אינטרס לזה. ומכיוון שהאינטרס שלהם זה להוציא ממך כסף, מומלץ להיות מודעים להשלכות.

Ayelet CA

New member
כן אבל

יש לי הנחה ואני נוטה להשתמש בה. גם בלי ההנחה הייתי קונה נייר טואלט וחיתולים ושמפו. אז עם ההנחה אני אקנה אותם הדברים אבל בפחות כסף. לנו יש הנחה קבועה של 20% ברייט איד (הסופרפארם המקומי) אז היום אם אני צריכה נייר טואלט או שמפו או משחת שיניים אני אכנס לשם כי הכי זול לי שם. ולגבי הדאטה מיינינג - כל כרטיס אשראי מספק את המידע הזה עלי. כל עוד אני לא משלמת במזומן המידע הזה נגיש. מה שאני אומרת זה שממילא אני קונה את הדברים הללו אז למה לא לקבל עליהם הנחות?

sirpad

New member
לא בטוח שכל כרטיס אשראי עושה דאטה מיינינג

ברמה שכרטיס של סופר מארקט עושה. שכן לא בטוח שהסופרמארקט מספר לחברת האשראי מה היה לך בסל.

Ayelet CA

New member
נו ואז?

מה הבעיה בזה שאני קונה משחת שיניין איקס ולא אחרת? איזה מידע כה חשוב הם יכולים לדעת מבקניות שם? למה אם אני קונה נגיד בשנה ב-5000 דולר שם, נניח, כן, אז למה לא לחסוך לי 250 דולר?

הי דרוMה

New member
כי אם לפני הוצאת הכרטיס החשבון הוא 5000 דולר

לשנה, בשנה הבאה (אחרי הוצאת הכרטיס) החשבון שלך יהיה, נגיד, 6000 דולר (פחות 5% הנחה, 5700). ההפרש נובע מכל הגורמים הפסיכולוגים שהוזכרו בשרשור. ככה זה. זו מלחמה, וברגע שהם גרמו לך להניח את כף רגלך בחנות, הפסדת בקרב. מצד שני זה לא אומר שעכשיו את צריכה לרוץ לבטל את הכרטיס שכבר יש לך
אבל מזמין את Billc להראות לנו עוד שנה מה חשבון ה-target שלו, ולהראות שהוא לא באמת נמוך יותר ב-5% מהשנה הקודמת..

Ayelet CA

New member
אני לא אלך לשם במיוחד בגלל ההנחה

אבל אם אני כבר שם זה סבבה. אני כן אלך לרייט איד בגלל הנחה גדולה יותר, ואין סיכוי שאני אכנס שם לאיזה SHOPPING SPREE מטורף, אחרי הכל זה רייט איד
שורה תחתונה - אם ממילא קונים שם אז כדאי להוציא כרטיס.

billc

New member
זה גם סופר רגיל (מזון ירקות וכו")

אני לא חייב לקנות שם גם אם אני עושה את הכרטיס, ואם זה ישפיע על החלטה שלי לקנות שם על פני מקום אחר, למה לא?

הי דרוMה

New member
שאלת מה הקאץ

התשובה היא שזה גורם ליותר כסף לצאת מהכיס שלך ולהגיע לכיס שלהם, מאשר אילו זה לא היה קיים. זה הכל. לכן הם עושים את זה. זה נכון לכל מצב בו עסק נותן הנחות, אפילו אם קוראים לזה, נגיד, בלאק פריידיי. לגבי אם זה ישפיע על הקניה שם ולא במקום אחר, במקום אחר יכול להיות יותר זול (גם ביותר מ5%), אבל אתה תפסיק לבדוק כי יש לך כרטיס. וזה בסדר, כולה טארגט. בהערת אגב, איזו עצה נותנים לאנשים שרוצים לצאת מחובות או להשתלט על התקציב שלהם? לך תוציא את הכרטיסים שנותנים הכי הרבה הנחות, או לך תשמיד את כל הכרטיסים ותקנה הכל במזומן?

למעלה