הבהרה: התנגדתי להצעתך הראשונה + הסברתי למה לדעתי לא יעזור
אני נגד ניכוס ד"ר לרופאים בלבד, מאחר שזו מילה בינ"ל המשמשת לתואר האקדמי ולא רק לרופאים. כל עוד זה המצב הגלובלי אני לא חושבת שצריך לשנות אותו דווקא בעברית ולהחריג את ישראל.

עם זאת אין לי שום התנגדות לציון העובדה שד"ר כזה או אחר הוא רופא (להפך); אני רק טוענת שאין צורך דווקא בקיצור לשם כך (אם רוצים אפשר, אבל לדעתי זה קצת מיותר). כשרוצים להדגיש את תוארו של אדם עושים זאת. הבעיה הפוכה, במקרים שבהם לא עושים זאת...

הציבור שלא טורח לבדוק או לא טורחים לשקף לו את מומחיות הד"ר, עדיין עלול ללכת שולל, וזה מה שקורה גם באנגלית. מדבריך עולה נקודת הנחה כאילו מרגע שכתוב MD*, אין בעיה, כי כולם זוכרים לשים לב ויודעים לבדוק שזה מה שכתוב (ובל נשכח שבימינו התקשורת לא בהכרח כתובה) ומודעים לקיצורים, להבדלים, לדקויות... רק שלמיטב ידיעתי והיכרותי זה לא בהכרח המצב.

בקיצור, וזה מה שניסיתי לומר, כשרוצים לשקף לציבור שמדובר ברופא, אין כל קושי לעשות זאת, ואכן עושים זאת בהצלחה; לעומת זאת כשרוצים לטשטש את המומחיות של אדם גם אז אין כל קושי לעשות זאת ועושים זאת בהצלחה... ולכן הפתרון האמיתי טמון במודעות ציבורית ובחינוך לספקנות בסיסית וברירת מקורות מידע.