מה הפתרון לחידה הזו?

שאקל

New member
מה הפתרון לחידה הזו?

עברתי על כמה חידות ישנות בפורום ומצאתי חידה בלי פתרון. לא הצלחתי לחשוב על פתרון שיפתור את הבעיה ----------------------------------------------------- למלך יש N שרים. יום אחד הוא התעצבן עליהם וקרא לכולם אליו. דבריון היו: "מחר כל אחד יקבל כובע (נניח בינתיים שיש 3 צבעים לכובעים למרות שזה לא משנה כל עוד המספר ידוע), אתם תעמדו בשורה בלי אפשרות להסתכל באיזה צבע הקובע שלו- אין מראות), אתם יכולים להסתכל רק על כל השאר. כל אחד יתבקש להגיד את צבע הכובע שלו. מי שיטעה יוצא להורג. יש לכם עד מחר להתייעץ. קישטא !" השרים רוצים להגיע למצב שמקסימום שר אחד ימות. איך הם יכולים לעשות את זה ? הערות לחידה: השר הנשאל יכול להגיד רק מילה אחת לכל שאר השרים כאשר המלך שואל אותו (אחד הצבעים). אחרי שהשר הראשון עונה כל שאר השרים כבר צריכים לדעת באיזה צבע הכובע על הראש שלהם.

שאקל

New member
קבלו תיקון

בסוף מצאתי את הפתרון כמה דפים אחרי. המשיכו לפרסם חידות מאוד מענין לחשוב עליהם

ובכן, הנה חידה...

לקח לי המון שעות לגלות את הפיתרון... בנתיים כבר שכחתי אותו :) אז ככה: יש לכם שישה פסלים - שנים מזהב, שנים מכסף, ושנים מנחושת. מבין כל זוג, אחד מזוייף, והמסה שלו קטנה יותר מהמקורי. שלושת המקוריים שוקלים אותו הדבר, ושלושת המזוייפים שוקלים אותו הדבר. כמובן שבלי מאזנים לא ניתן להבחין בהבדלי המשקל. עליכם לגלות בשתי שקילות במאזני כפות מי מהפסלים אמיתי, ומי מזוייף.

שאקל

New member
מה שהצלחתי לחשוב עד כה:

שקילה I ניקח פסל אחד מזהב ופסל אחד מכסף, נניח על צד אחד של המאזנים. שוב ניקח פסל אחד מזהב ופסל אחד מכסף, נניח על הצד השני של המאזנים. אם צד אחד יותר כבד, סימן שאלה הם המקוריים. אחרת, אם יש שיוויון, זה אומר שצריך לבצע החלפה ולא חשוב איזו החלפה. להחליף את הכסף בכסף או את הזהב בזהב. ככה קיבלנו בצד אחד את המקורים ובצד שני את המזוייפים. כרגע אנחנו לא יודעים בטוח מי זה מי. שקילה II אם בשקילה I קיבלנו שצד אחד יותר כבד, הרי שאלה הם המקורים. נותר רק לבדוק מי המקורי מבין הנחושת בשקילה פשוטה של נחושת מול נחושת. אם בשקילה I קיבלנו שיוויון, הרי שיש לנו בצד אחד זהב מזויף וכסף מקורי, בצד שני זהב מקורי וכסף מזויף. נצטרך רק להחליף בין זהב לזהב או כסף לכסף נקבל בצד אחד שני מזויפים ובצד שני שני מקורים. עכשיו רק נוסיף נחושת לכל צד. לא יכול להתקים שיוויון. הצד היותר כבד הם המקוריים. זה כיון המחשבה שלי עד כה. אני לא בטוח שהשקילה השניה שלי נכונה עד הסוף.

יש בעיה בשקילה השניה..

אם היה שוויון בשקילה הראשונה ואחרי ההחלפה יש לך באמת בצד אחד שנים אמיתיים כבדים ובצד שני שנים מזוייפים קלים, הרי שהוספת פסלי הנחושת לא תשנה דבר. נסמן פסל אמיתי ב +1 ומזוייף ב- 0. התוצאה תהיה: 3-0 או 2-1 ולא נוכל לדעת בוודאות מי מהנחושת אמיתי ומי מזוייף.

שאקל

New member
יש לך את הפתרון המלא?

אין לי רעיון נוסף לשקילה השניה כרגע. מענין מה הפתרון לשקילה הזו.

למעלה