מה הפירוש של

nic nic

New member
האם אראל=כרוב=מלאך=שרף הכוונה

למלאך כמו angel ? כמו בתמונה? כרוב זה לא ירק ושרף זה לא מה שיוצא מעצים??

TripleElation

New member
קבלי

סד- מכשיר עינויים עתיק. מין דיקט עבה כזה עם חורים עגולים בשביל הידיים והראש. לא מאוד נוח. זנית- Zenith - מילה בלועזית. מבחינה טכנית הנקודה הכי גבוהה בשדה הראייה (של "כיפת השמיים" הפיגורטיבית). בהשאלה נקודת שיא באופן כללי. (ההיפך - Nadir).

דלדי

New member
תודה.. כתוב לי שארכוף זה :

1.סד 2.המקום בו שם האוכף את כף רגלו. זתומרת שארכוף זה גם כלי עינויים? או שלסד יש עוד משמעות?

C Eran

New member
בנוסף

למילה סַד , יש יותר מפירוש אחד. זה גם יכול להיות: * לוח עץ לקיבוע עצם שבורה. * התקן שנועד לקבע אופן,גלגל (למשל למנוע מרכב לנסוע). * כונן להחזקה/אחסון רובים. שימו לב שיש מכנה משותף לכל אחד מארבעת הפירושים (קיבוע/החזקה). יש גם את המילה - סָד = מסייד. צריך לשים לב לניקוד. אותו דבר במילה שְׂרָף(עם שווא באות שין) - שזה הנוזל המופרש מהצמחים ברגע שחותכים את קליפתם. אגב, נהוג להשתמש בו בתחום הקולינרי (בהכנת מרקים או משקאות עסיסיים), על כן מפרשים אותו גם כמרק ירקות/צמחים או גם, כמשקה המופק מצמחים. שָׂרָף = מלאך/כרוב/אראל, וגם אפילו נחש. לכן כדאי לשים לב להבדלים הקטנים אך די משמעותיים בניקוד, כמו בצמד המילים כדלהלן: אַמָּה ו - אָמָה. שיהיה בהצלחה!!!

דלדי

New member
תודה על התוספות.. אז שאומרים שארכוף

זה סד.. באיזה פירוש אני בוחרת? את זה שזה נועד לקבע את הגלגל?

C Eran

New member
דלדי

אני לא כל כך משוכנע שאת המילה ארכוף ניתן לפרש כסד. כמדומני, ארכוף = משוורת = טבעת המתכת הנמצאת בצד האוכף של הבהמה(בעיקר אצל הסוסים), שנועדה לצורך עלייה וירידה מ או אל - גב הבהמה. וגם אם זכרוני אינו מטעה אותי, המילה ארכוף מוזכרת בהקשר האנטומי (באזור האוזן), כאיבר או "ככלי" שנועד להעביר מידע בין החלק החיצוני לפנימי של האוזן, דהיינו, באוזן התיכונה... אבל קחי אותי בעירבון מוגבל. אגב, דלדי, אולי כדאי שתעתיקי את התרגיל לפורום, על מנת שנוכל לעזור לך לגבש דעה, מה את אומרת :) ?

דלדי

New member
זה לא תרגיל

זה כתוב במילון כך: ארכוף- 1.סד 2.משוורת טבעת בצד האוכף שבה שם הרוכב את כף רגלו. כיוון שיש לי 2 פירושים שאלתי מה זה סד (כי לא היה לי מושג) ואתה הבאת מלא פירושים. אז אני שואלת מה הפירוש שמתאים לסד=ארכוף (כפירוש ראשון היות ומשוורת זה פירוש שני)?

C Eran

New member
אם כך

הם מתכוונים לסד כמשהו(התקן,כלי,מכשיר) שנועד לקבע/להחזיק משהו אחר(אסיר,אופן...וכ"ו). לא צריך לזכור פירוש ופירוש, תנסי לתמצת את ההגדרות למונחים אנלוגיים, כפי שתיארתי לך בשורה לעיל. אגב, אני קצת מסוקרן, מאיזה מילון הפירוש לקוח?

C Eran

New member
אולי בכל זאת....

כדאי לך לעלעל במילון עברי-עברי מנומק, מנוקד ועתיר פירושים, כמו אבן שושן או כל מילון אחר שיש ברשותך.

דלדי

New member
זהו שאין לי אבל אני ירשום לי את זה

בצד ובהזדמנות אני יבדוק.

nic nic

New member
מה זה אימום? בובת חייטים?

מה הכוונה תבנית של חלק בגוף או גוף של אדם?

harbor

New member
לא יהיה אימום במבחן בטוח אז אל תטרח ללמוד

זה היה לי באחת הבחינות הקודמות :eek:

למעלה