מה הפירוש של כל זה?

new user

New member
מה הפירוש של כל זה?

אני לומד לפסיכומטרי מילים בעברית והייתי שמח מאוד אם תוכלו לעזור לי לזכור אותם ע"י לימוד המשמעות שלהם או ההיסטוריה שלהם (גם דרך לעשות אסוציאציה). תודה מראש.
אליבא דכלה עלמא - לפי דעת הכלל ביכר - העדיף בילטרלי - דו-צדדי בעל - קרקע המושקית במי גשמים גיס חמישי - כינוי לבוגדים מבית בית גחמה - עיקשות, קפריזה (ומה זה קפריזה?) אפריורי - מראש, מלכתחילה אצטבה - מדף, רף גרדה - אך ורק בדלנות - פרישה מן הכלל (כאן לא הבנתי גם את הפירוש)

hankin

New member
פירושים

בוא נראה מה אני יכול לעזור: אליבא = על פי דכלה: ד = של; כלה = כל; עלמא = העולם = האנשים. ביכר = מלשון בכורה. נתן למשהו בכורה = נתן לו עדיפות, העדיף. בילטרלי = דו-צדדי: בי = 2 (כמו ב"ביגמיה" = נישואין לשתיים, לעומת "מונוגמיה = נישואין לאחת). לטר = צד גיס חמישי: ממילון רב מילים: על-פי אמרתו של הגנרל הספרדי מולה בימי מלחמת האזרחים בספרד: "ברשותי ארבעה גייסות הפועלים נגד מדריד ועולים עליה, וגיס חמישי הפועל בתוכה - אוהדיי"] גחמה = שינוי פתאומי במחשבתו או בפעולתו של אדם, המתבטא בהתעקשות רגעית חסרת היגיון וטעם או בדחף פתאומי לדבר מה; מצב רוח חולף, שיגעון חולף. (גם זה מרב מילים). אפריורי = מלטינית:מוקדם אצטבה - מילה יוונית כנראה. אין לי שיטת זכירה להציע לך כאן. גרידא - בלבד, רק. משמעות השורש בשפות שמיות היא: עירום, ללא שום תוספות. אולי זה יעזור לך לזכור. בדלנות - הנטיה של אדם או קבוצה להיות מובדלים ושונים מן הכלל. בהצלחה, איציק

zimes

New member
אני אנסה לעזור

נתחיל ממילים שאולי תזכור לפי השורש ממנו באו: ביכר - ניחוש שלי - "עשה לבכור" (ולכן - ליותר טוב) כלומר - העדיף. בדלנות - הכרזה על עצמך כעל נבדל (ולא offside). הארמיות (כאן אין לי רעיונות איך לזכור - אולי לפי מילים בארמית שאתה מזהה מהתפילה או מההגדה): אליבא דכלא עלמא איצטבה גרידא לועזיות: בילטרלי - בי - תחילית שמשמעותה "דו" כמו ב-דו צדדי (כמו במילים בינארי, bycicle). לגבי ה"לטראלי" - משמעותה, באנגלית - צדדי (התנחם בכך שלמדת, באותו מחיר, שתי מילים חדשות באנגלית)
גנגי - צדדי או צדי? מה ההבדל? אפריורי - באה מיוונית. prior - (גם באנגלית) קודם. א-פריורי: |ללא| ידע מוקדם (ולכן: מראש). (שדה) בעל - שדה שמושקה ע"י בעל (אל כנעני), ולכן אין צרך להשקותו.
מוגג, הלל - מה אתם אומרים על הכניסה הזאת של אלים זרים לשפה העברית? גיס חמישי - נדמה לי שזה שריד לאיזו מלחמה בה באמת הגיס החמישי היה מהאויב (כלומר - משת"פים). נסה לשאול היסטוריון
גחמה - אין לי מה להוסיף לגבי מקור (שיוכל לעזור לך לזכור). קפריזה - אני חושבת שזה תרגום די מדויק של גחמה. אבל - זו לא בדיוק "עקשנות" כתכונה כללית של אדם, אלא - התעקשות על רצון מסוים, שנראה שרירותי. (תחשוב על בוס שמתעקש שתעשה את הדברים בצורה אחת ולא אחרת למה? ככה!). יאללה, בהצלחה! ד"א - את רוב התשובות אתה יכול למצוא במילון אבן שושן (סביר שגם ספיר), ובמילון אנגלי עברי, או לועזי. או במילים אחרות: לך לסיפריה, ושב שם כמה שעות. לא נוכל פה בפורום להסביר לך את כל 3000 המילים שאתה רוצה ללמוד.

גרי רשף

New member
אני חושב שכבר דנו בכך../images/Emo22.gif

בפורים הזכרנו את העובדה שאסתר ומרדכי הם שמות אלים בבליים במקור, השופט גדעון נקרא גם ירובעל ועוד..

דרך תסמיכים (אסוציאציות)

ניתן לקבוע תסמיך לכל מילה, לדוגמה, בילטרלי - אתה יכול לחשוב על ביל קלינטון ועל שני ה... טוב תבין לבד...
.

new user

New member
תודה רבה ../images/Emo9.gif, ו...

יש לי מילון של אבן שושן אבל אין שם הסברים על המילים אלה רק פירושים וציטוטים מהתנ"ך מעיקר. וברור שאני לא מתכוון לבקש את הפירוש של כל 3000 המילים, אני מתאר לעצמי שמכל ה 3000 אני יצטרך את הפירוש של 100 או 150, מקווה שתוכלו לעזור לי
ושוב תודה, מאוד עזרתם לי

למעלה