אני אנסה לעזור
נתחיל ממילים שאולי תזכור לפי השורש ממנו באו: ביכר - ניחוש שלי - "עשה לבכור" (ולכן - ליותר טוב) כלומר - העדיף. בדלנות - הכרזה על עצמך כעל נבדל (ולא offside). הארמיות (כאן אין לי רעיונות איך לזכור - אולי לפי מילים בארמית שאתה מזהה מהתפילה או מההגדה): אליבא דכלא עלמא איצטבה גרידא לועזיות: בילטרלי - בי - תחילית שמשמעותה "דו" כמו ב-דו צדדי (כמו במילים בינארי, bycicle). לגבי ה"לטראלי" - משמעותה, באנגלית - צדדי (התנחם בכך שלמדת, באותו מחיר, שתי מילים חדשות באנגלית)
גנגי - צדדי או צדי? מה ההבדל? אפריורי - באה מיוונית. prior - (גם באנגלית) קודם. א-פריורי: |ללא| ידע מוקדם (ולכן: מראש). (שדה) בעל - שדה שמושקה ע"י בעל (אל כנעני), ולכן אין צרך להשקותו.
מוגג, הלל - מה אתם אומרים על הכניסה הזאת של אלים זרים לשפה העברית? גיס חמישי - נדמה לי שזה שריד לאיזו מלחמה בה באמת הגיס החמישי היה מהאויב (כלומר - משת"פים). נסה לשאול היסטוריון
גחמה - אין לי מה להוסיף לגבי מקור (שיוכל לעזור לך לזכור). קפריזה - אני חושבת שזה תרגום די מדויק של גחמה. אבל - זו לא בדיוק "עקשנות" כתכונה כללית של אדם, אלא - התעקשות על רצון מסוים, שנראה שרירותי. (תחשוב על בוס שמתעקש שתעשה את הדברים בצורה אחת ולא אחרת למה? ככה!). יאללה, בהצלחה! ד"א - את רוב התשובות אתה יכול למצוא במילון אבן שושן (סביר שגם ספיר), ובמילון אנגלי עברי, או לועזי. או במילים אחרות: לך לסיפריה, ושב שם כמה שעות. לא נוכל פה בפורום להסביר לך את כל 3000 המילים שאתה רוצה ללמוד.