מה הערך המרכזי בחייכם?

TalReshef

New member
מה הערך המרכזי בחייכם?

או לחילופין מה הערך הכי חשוב אצלכם? אני מרים את הכפפה שזרק ג'יבה ומעלה לאויר סקר בנידון. יסמן כל אחד מה שהערך הכי חשוב אצלו ונראה במדגם הבלתי מייצג הזה לאן נושבת הרוח

TalReshef

New member
אני רואה פתאום

שכותרות השרשורים יוצרות רב שיח הזוי: טל - מה הערך המרכזי בחייכם? טללי - פסיפלורה (תשובה סכיזופרנית) מנטה (מצביעה לקבלת רשות) - שאלה אנתרופולוגית דורותי (מתפרצת) - חזרתי עכשיו מהקולנוע מנטה (מתעקשת לשאול) - תגידו, ניאנדרטלים זה גם תרבות עולם?

Mנטה

New member
מאוד בעייתי לעשות את זה בסקר

אם במקרה יש לי ערך אחד שהוא עליון, אז הוא לא מופיע בין האפשרויות שנתת. אבל נדמה לי שבאופן כללי אני לא מסכימה עם הגישה שמדברת על ערך אחד שעליון על כל השאר. בעיני ערכים מעצם טיבם הם מסכת שלימה ולא אחד שמכתיב את הכל. יש לי הרבה ערכים והם משתלבים זה בזה להשקפת עולם מסוימת, ואני לא חושבת שחיי אדם יותר חשובים מטובתה של כלל האנושות או מערך אחר שלי. זה כל הענין בהכרעות מוסריות, שבהן שני ערכים שווי-ערך (
) מתנגשים ויש צורך להכריע, ואז השיקול הוא באמת נקודתי לפי הנסיבות של אותה ההכרעה. בדוגמה המפורסמת שבה חייל צריך לצאת להילחם כדי להגן על המולדת (נגיד בריטי בזמן מלהע" 2, כדי שלא יהיה ספק שמדובר במלחמה צודקת
) אבל יש לו גם אמא חולה שהוא היחיד שיכול לדאוג לה. האם טובת הכלל נעלה על טובת הפרט ? ואם מדובר באם חולה במדינה אחת ובבת חולה במדינה אחרת ? האם נעלה קשר דם אחד על השני ? ואם לא מדובר בדברים כל כך קיצוניים אלא סתם בהכרעות יומיומיות, האם להעביר את הזקנה את הכביש ולאחר לפגישה עם אדם שאין לו הרבה זמן או להגיע בזמן ולהניח שמישהו אחר יעביר את הזקנה את הכביש ? זה החומר שממנו עשויות התחבטויות מוסריות, דילמה שבה צריך להכריע בין שני ערכים, ואם יש ערך אחד שהוא עליון - לדעתי זה מצב של דיקטטורה בתוך השקפת העולם. אותו הערך שולט ואין בלתו, ובמציאות זה פשוט לא עובד כך בעיני. ואם אני רוצה לדייק: אין בעיני ערכים מוחלטים, כל ערך וערך שיש לי הוא חלק מהשקפת עולם ונמצא בשיווי משקל יחסי עם ערכים אחרים, את הבכורה תופס כל אחד בהתאם לזמן ולמקום. משו כזה. ואחרון חביב: פעם ראשונה שאני נאלצת לנסח את זה לעצמי, אז תודה

TalReshef

New member
טוב, בואו נעשה את זה מסודר

רשמתי כבר כיבוד הזולת (במובן של ריספקט) אם יש עוד אז תגידו מקסימום, נסגור ונתחיל מחדש ומבטיח להתנצל בפני אלה שיצטרכו להצביע פעם שניה (אחד מהם זה אני) אז אילו ערכים מרכזיים בולטים בחסרונם ברשימה?

ברוריהה

New member
הבעיה עם פורמט הסקרים של תפוז

זה שאין אפשרות לתת יותר מתשובה אחת ....

ועוד משהו שגיליתי

שאמנם יש עד 10 אפשרויות אבל אם בנית סקר של פחות מזה לא ניתן להוסיף לו עוד אפשרויות בהמשך

למעלה