מה הסיפור?

ידע אישי חינם

מאיר אכל אתמול מושטים באפיקים ולכן מגדל המים הוא של אפיקים ואם אני לא טועה המבנה הצמוד הינו מחסן הנשק של יונה אבן שהיה פעם הרב"ש של אפיקים

נכון, אפיקים

המיוחד הוא שבראש העמוד על המגדל מוצבת דמות של חסידה(להבא אצלם בעזרת חצובה), כיוון שסיפור ההיסטוריה של אפיקים נקרא:"מה סיפרה החסידה". כמו כן אני לא אוכל דגים כיוון שאני נשאר רעב, אבל סיפור אמיתי מאתמול: הנוסעים ביקשו להזמין דגים, הובהר להם שמדובר בתוספת כסף, "הנציג" אמר שהכל בסדר וידוע ושאזמין 10 דגים בטוח? בטוח! באפיקים לקחו רק שניים מהנוסעים דגים. סיפרתי למזמין שרק שניים לקחו תשובתו: "שיהיה להם לבריאות". "אבל הזמנת 10, מה יהיה עם יתר ה-8 ?" תשובה:"מענין את התחת שלי". אגב, בחרמון (סוגרים השבוע) גיליתי את ההונאה של נהגים רבים. את הפתק שהם מקבלים לקפה ועוגה (איתו יכולים גם לעלות ברכבל חינם) הם מוכרים למטיילים במחיר 30 שקלים בהבטיחם שמדובר בעליה ברכבל+קפה+עוגה...... אני לא מתפלא על מעשי הנוכלות של הנהגים, אם שבוע שעבר מרצה לי אחד הנהגים שלא צריך להשקיע במטיילים כי הם לא שווים את זה וזה לא מענין אותם כל מה שמספרים להם, וזה שהם אומרים לי שהם שמחים שמספרים להם כל הדרך על האתרים שרואים וסוף סוף לא מתייחסים אליהם כעדר בהמות שצריך להעביר מתחנה לתחנה, זה שקר, זה לא מענין אותם. באותה נשימה הוא דורש לנסוע לאתרים בהם מקבלים אחוזים, גם על חשבון אתרים במסלול, באמירה:"מזה אני מתפרנס, לא מהמשכורת". ברשימת הנוסעים הוא מחזיק כבקרנות המזבח, הוא סופר את האנשים הוא מחליט מתי לנסוע, ומשתלט על הטיול , כולל "הצעה" שאשב במושב הראשון ולא במושב המדריך, ועד כדי נטילת מיקרופון הנהג ומתחיל לעסוק בהדרכה כשהוא מדבר שטויות בלי סוף. יש כאלו שמכירים את הנהג הזה. נמסר לרכז הנהגים ותשובתו:"הנהג הוא בחור טוב". לסוכן הובהר שלא מתאים לי לנסוע עם בחורים טובים, אלא רק עם רעים שעושים מה שאומרים להם.

pinzo01

New member
מוזר למדי וזו לשון המעטה

יש מדריך והנהג לוקח את המיקרופון ??? מאיר ,איך כל הסיפורים הפנטסטים ארעו אצלך
גם בתור רכז הדרכה של חברה גדולה לא ניתקלתי בסיפור שכזה אולי כל שנות עיסוקי בהדרכה אינם מספיקות כדי לעבור חוויה שכזו ....

מאיר בקשה למידע

מאיר במידה ואתה מנוע מלכתוב מידע מלא באתר מבקשת שתשלח לי בפרטי איזו חברה זו ומי הנהג. כדי שכף רגלו ואולי גם רגלם לא תדרוך בפתח הטיולים שלנו. בתור מארגנת וגם מדריכה נהג כזה אצלי היה הולך הביתה באמצע היום... זה נשמע כזילות נמוכה יותר מכל שהיה עד כה... אל תפנה לסדרן תפנה לבעלי החברה... שקורה דבר כזה המוניטין שלך נפגע החברה תמשיך לעבוד גם הסוכן... אתה שעומד בשער עשוי להיפגע ... ולגבי אפיקים אשמח לחוות דעת אוביקטיבית האם להביא לשם קבוצות כי בשנים האחרונות השתנה המקום הבחורה שהיתה וניהלה כבר לא שם ויש קבלן חיצוני... בכלל חוות דעת עם תחנות אוכל בדרך מסעדות קיבוצים . לא רק מה שגרוע גם מה שטוב וראוי.. . גם ציון לשבח לנהגים וסוכנים ראויים יתקבלו בברכה...

הסתבר לי שלא רק אני מתלונן נגדו

אלא בחודש האחרון התלוננו נגדו ארבעה מורי דרך, והתשובה לכולם:"הוא בחור טוב". מי שאחראי הוא הסוכן (יש מאבק כוחות בחברה) והנהג מרגיש חזק. המדהים הוא שמדובר בחבר (או יותר נכון, היה חבר, או ליתר דיוק, חשבתי שהוא חבר), גרשון גנץ עובד בחברת סנצורי21 שנכון להיום מחזיקים ארבעה אוטובוסים ולוקחים אוטובוסים מחברות אחרות להוצאת טיולים . היו להם פעם 30 אוטובוסים כשהתחילו בהסעות לקזינו ועם פרוץ האינטיפדה צימצמו את צי הרכב (בעל הבית מרויח יותר מהפעלת צי מיכליות דלק וכל כמה חדשים פותח תחנת דלק חדשה). היה בעבר בחברה נהג בעייתי שהפך להיות נהג מונית, הם רק לא מבינים שהם על כרעי תרנגולת וברגע שיפתח הקזינו (בעל הבית כבר חידש שוב את עסקיו עם הקזינו, רק ממתינים לאישור השלטונות להפעלה) כנראה תהיה מהפיכה בעיסוקם. בכלל כל הענף הזה מתחיל לצלוע יותר מידי. אני מנסה להיכנס יותר לנסיעות לכרתים שבה אני נחשב כמומחה בינלאומי, וניתן להציע למטיילים טיול מאורגן במחיר של דיל רגיל (פשוט חיברתי את הסוכן בארץ ישירות לסוכנים חברים שלי בכרתים) אבל סוכן אחד לא הגיב, וסוכן אחר מחכה שאני אעשה כמעט את כל העבודה. אני לפעמים תוהה, אם כמו שאמר שמוליק רק לי יוצא לפגוש כאלו, או שבדרך כלל זו התנהגות נרפית של סוכנים? אז איך הם מתפרנסים? תעלומה.

אני עוסק בהוראת דרך 45 שנים

ובכל פעם מגלה הפתעות חדשות היצירתיות של תאבי-הבצע מתחדשת כל העת

למעלה