מה הסיפור של GG?

JohnPaul

New member
מה הסיפור של GG?

לפני רבע שנה יצאו הגרסאות החדשות לכל האלבומים של GG החל מIn A Glass House ועד Giant for a Day. א. למה הן לא הגיעו לארץ? ב. AMG נתנו ל-The Power and the Glory שני כוכבים, אבל בד"כ משבחים את האלבום הזה. איזו סיבה יש לAMG לתת לו 2 כוכבים?

dpascal2

New member
AMG

זה מאגר נתונים אדיר ומצוין בכל הקשור ל*מבחר* הלהקות והדגימות שמופיעות שם. הוא גם סביר יחסית בכל הקשור לקישורים ומצאתי שם הרכבים עלומי שם מצויינים. בכל הקשור לציונים אני אישית לא סומך עליו בכלל ומצאתי שם דירוגים פשוט מגוחכים. מצד שני... אני לא סומך על מבקרים בכלל.

giloni

New member
AMG

מושפעים מהרוח הנושבת בקרב מבקרי המוסיקה הפופולארית מזה שנים רבות, הרואה בכמה מלהקות הרוק המתקדם, להקות פומפוזיות, בומבסטיות, מלאות בחשיבות עצמית ובעלות תרומה שולית להיסטוריה של הרוק. אם נבדוק את יחס הביקורת כלפי ELP נראה שהדבר בא לידי ביטוי גם אצל האדון כריסטגאו שנחשב בעיני רבים האורים והתומים של ביקורת הרוק. לעומת זאת, אם תבדוק את יחס הביקורת לLed Zeppelin או ל Steely Dan או ל Nick Drake (כדוגמא בלבד) תגלה שבאופן גורף הם זוכים להערכה גדולה מאד, ואם תבדוק ב AMG תמצא שרוב האלבומים שלהם זוכים לחמישה כוכבים. זו תופעה ידועה ולא צריך להתרגש ממנה. אישית, גם אני לא הייתי מעניק לרוב אלבומי ELP יותר מדי כוכביות, אבל אין בכך להצדיק את הביקורת הבוטה והלא עניינית שהם זוכים לה בדרך כלל. יקי

JohnPaul

New member
אבל עדיין

the power and the glory יוצא דופן, כי רוב האלבומים (בתקופה הטובה) של ג'נטל ג'יאנט קיבלו 4-4 וחצי כוכבים

ehh

New member
לא כל הביקורת שלהם טפשיות

אבל יש להם הרבה שטויות מביכות.

מה הסיפור של ג'יג'י

1) לוקח זמן עד שהדברים האלה מגיעים 2) האתר נקרא אמנם AMG אבל הביקורות נכתבות על ידי אנשים ספציפיים, שרובם לא מועסקים באופן בלעדי על ידי AMG, דהיינו הם פרי-לאנסרים שכותבים בשביל כמה מגזינים במקביל. ותמיד יש טעויות...

JohnPaul

New member
הבנתי

וברור שאלבומי ELP היו צריכים לקבל יותר ממה שקיבלו, כך גם אלבומי קאמל. אבל במקרה של קרימזון זה אחרת: האלבומים המוכרים, יחסית, שלהם, Acquiring the Taste, Three Friends, Octopus, In A Glass House, Free Hand קיבלו 4 וחצי כוכבים, שזה ציון מצויין, בעוד שThe Power and the Glory קיבל שניים, ואותו גם משבחים לא מעט.

JohnPaul

New member
תיקון

לא קרימזון, ג'נטל ג'יאנט

RedCherry

New member
עכשיו שיש את הוהצאה המחודשת

לפחות בארה"ב הוא נמצא בכל חנות שהייתה מוכרת GG בכל מקרה.

לא ממש

חברת ההפצה שעשתה את הרימסטרים היא לא תאגיד גדול, ויש לה מגבלות הפצה רציניות ביותר. זה לא ורג'ן או ורטיגו.

RedCherry

New member
אני אומר את זה מנסיון.

ממש לפני שבועיים הייתי בארה"ב וכמעט בכל חנות היו דיסקים של ההוצאה המחודשת, ביניהם גם In The Power and The Glory. את שלי דווקא קניתי בחנות מדהימה בBerkeley ששמה Amoeba, מאוד ממולץ לאלו שמגיעים לSan Fransisco ולאזור. גם אם אין להם הרבה פרוג, הגודל של החנות הוא פשוט בלתי מוסבר.

זה לא משקף

ראשית, ארה"ב היא מדינה ענקית ואין בה משטר הפצה אחיד. מה שנכון לניו-יורק או בוסטון, לא נכון לערים אחרות. שנית, ארה"ב היא רק 40 אחוז מן השוק, ויש גם אירופה והמזרח הרחוק והתיכון. שלישית, יש בעיה של מחירים: יכול להיות שידרשו על הרימסטרים הללו מחיר מלא, בעוד שעד היום אנשים התרגלו לקבל את הג'נטלים במחירים של 39-49 שקלים.

רק ליום אחד

בראשון לחודש הוא יעלה שוב כרגיל (מחר בבוקר). אני מקווה שזה לא יקרה שוב גם בחודש הבא.

JohnPaul

New member
אולי בדיוק היום

לאנדרסון יהיה זמן לשבת מול המחשב ולהיכנס לאתר שלך?

למעלה