מה הסיפור עם טיבט ?

hanoi1

New member
מה הסיפור עם טיבט ?

למה הסינים בכלל כובשים אותה? אם תהיה להם עצמאות איזה מדינה הם רוצים להקים? למה הדאלי למה הוא המנהיג? ולמה הוא לובש שמלות כתומות? הוא נראה אידיוטי לחלוטין. הוא נראה כמו תפוז עם משקפיים, אם הוא רוצה שיתיחסו אליו ברצינות הוא צריך ליקנות כמה חליפות! ככה הוא רוצה להנהיג מדינה??? מישהו נאמר היה בה לכם לראיון עבודה עם שמלה כתומה הייתם מקבלים אותו לעבודה?...

hanoi1

New member
הוא פשוט ניראה חשוד.

עד היום מנהיגים דתיים עם שמלות- חומייני-,הרב עובדיה - השייח יאסין לא היו משהו.... הוא פשוט ניראה מאוד חשוד. ולמה אפ אחד לא אומר איזה מדינה הוא רוצה להקים??? בהחלט ניראה אפשרי שהוא יהיה דיקטטור אכזר , כמו שאר לובשי השמלות עד היום.

עמית22

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

דאלאי למה דיקטטור אכזר
כמה דברים, הדלאי לאמה (לאמה=מנהיג רוחני טיבטי) הוא כינויו של מנהיג העם הטיבטים מזה כמה מאות בשנים, כל פעם שהדלאי לאמה נפטר החכמים הטיבטים מוצאים את המחליף שלו (לפי כל מיני סימנים רוחניים) ומגדלים אותו להיות המנהיג הבא. שיטת הממשל הטיבטית נותנת לדלאי לאמה זכויות של דיקטטור, ודווקא הדלאי לאמה הנוכחי שינה את זה, ויצר ממשלה דמוקרטית שמקבלת החלטות בשביל העם הטיבטי (עד שתהיה להם מדינה ואז הם יהיו הממשלה), והוא נשאר בתפקיד המנהיג הרוחני והייצוגי (סטייל נשיא המדינה/מלכת אנגליה, רק הרבה יותר אהוב ופופולארי). הבעייה בגישה שלך מתחילה בזה שאתה משווה את הבודהיזם הטיבטי לדתות המונותאיסטיות שאתה מכיר - איסלאם ויהדות, פה נמצא שורש הבעייה... אני מציע בחום ליסוע לטיבט או למושבות הטיבטיות בהודו בשביל להכיר את הדת הזו ואת העם הטיבטי החמוד, תבין כמה הערכה מקבל הדלאי לאמה מקהילתו, וכמה ה"שמלות" הללו לא קשורות ל"שמלות" של המניגים הדתיים ימ"ש שאתה הזכרת.

hanoi1

New member
תודה על המידע .

אני אישית מחרים את הודו. אולי פעם אני יסע לטיבט.

hanoi1

New member
אני שונא הודים

כי הם מיתעללים בפילים ומעבידים ילדים.

עמית22

New member
אני לא טיפשה, זאת סתם סטינגה

התעללות בפילים לא ראיתי בהודו, ועבודת ילדים, קיימת, כמו בכל מדינת עולם שלישי בעולם הזה (כולל פה אצלנו בארץ). זה לא שה"הודים" מעבידים ילדים, פשוט יש הרבה משפחות שלא גומרות את החודש והם צריכים שגם הילדים יעבדו (אם תשאל את סבא וסבתא שלך אני די בטוח שגם הם עבדו הרבה לפני שמלאו להם 18). יום אחד הקידמה תגיע להודו וזה יפסיק לקרות, רוצה לעזור להם? סע לשם וטפח את התיירות...

למעלה