מה הסיכוי

• פותח הנושא AKben
  • פורסם בתאריך

AKben

New member
מה הסיכוי

מה הסיכוי שהרופא שלי טעה? היו לי שני התקפים (ראשונים) לפני כ 8 חודשים, בהפרש של חודש בערך (אני בן 21) בשני המקרים זה היה באמצע הלילה, ואכלתי פיצה. לפי FAQ של אי"ל, מצבים דמויי-אפילפסיה יכולים להיגרם בשל התכווציויות שמקורן בחום, או רמת סוכר נמוכה יכול להיות שמספר פרוסות פיצה היו יכולות לגרום לרמת הסוכר בדם לרדת בצורה דרסטית במשך הלילה, ובשל כך לגרום להתקף?

פיצות, אם כבר, גורמות לעליית סוכר

בשביל שלא יהיה משעמם, הבן שלי הפיק לעצמו באותה שנה גם אפילפסיה וגם סכרת, ופיצות מעלות סוכר. הקשר הידוע בין אפילפסיה לרמת סוכר הוא שכשרמת הסוכר יורדת לעתים תכופות ובמצבים קיצוניים, היא עלולה ליצור מן מוקדים במוח, שבהמשך תתפתח מהם אפילפסיה. זה לא יכול לקרות מפיצה.. מצד שני, יש גם מחקרים שמצאו קשר בין מצבי סכרת לא מאוזנים לבין אפילפסיה, כשאין לזה הסבר ברור (כלומר באוכלוסיית חולי האפילפסיה יש אחוז גבוה יחסית של סכרתיים - זה מחקר ממש חדש, מלפני כמה חודשים). מצד שני, שווה להגיד לרופא (או להתייעץ עם עוד רופא) ולספר ששני ההתקפים היו אחרי פיצה. אולי יש קשר שאנחנו (או הרופא שלך) לא מכירים ושמסביר הכל. עשית EEG? תקין/לא?

AKben

New member
הפיצריה הזאת ...

אמרתי לשלושה רופאים שונים, (נוירולוגית במיון באותו יום של ההתקף, נוירוכירורג, ועוד נוירולוג) אף אחד מהם לא ראה קשר כלשהו בין הפיצה להתקפים... EEG בעירנות היה תקין, ובשבוע הבא אני אעשה EEG בחוסר שינה אני מקווה שמישהו יתן לי תשובה חד משמעית.. לא רוצה לחיות עם התחושה שאולי יש משהו שהם מפספסים ואני סתם סובל...

אולי תלך לשמוע עוד חוות דעת?

של מישהו שהוא תותח, אולי של אנדוקרינולוג (רופאים שמתמחים בבלוטת התריס על השלכותיה, כולל רמות סוכר)? אני מבינה אותך, וגם אני במקומך לא הייתי משאירה את זה פתוח, בטח אם ה-EEG תקין. בכל מקרה, ליתר ביטחון, נראה לי שתוותר על הפיצריה הזאת בינתיים..

AKben

New member
הבעיה

זו לא הייתה הפעם הראשונה שאכלתי פיצה משם, רק בתקופה ההיא התחלתי לאכול יותר ויותר פיצה. יכול להיות שזה המונוסודיום גלוטומאט הידוע לשמצה, שאולי הצטבר אצלי בגוף עד לרמה לא טובה? אולי זו רגישות לגבינה? במילה אחת: "אוף".

א``א לטעות

לאחר שני התקפים אם היה רק פעם אחת הייתי אומר אולי זה לא זה אבל לאחר שניים כבר זה כמעט בטוח

AKben

New member
גם הם

הרופאים גם הם אמרו לי שזה בטוח... אבל מעצבן אותי חוסר הידיעה שאולי זה משהו אחר אולי היה צירוף מקרים מטורף שגרם למצב כזה או אחר...

r216

New member
אז גילית מה טוב!!

אם אתה חושב שיש קשר לפיצות אז תנסה לא לגעת בהם טיפה... אני לדוגמא לא נכנסת יותר לבריכות בחמת גדר, כי אחרי שהייתי שם היה לי התקף... ואגב... יש שם הרבה אבץ וכל מיני מינרלים לא טובים.. למי שלוקח נגיד דפלפט...

למעלה