מה הסיכוי?

mc80

Member
מה הסיכוי?

היי כולם, אני שוקל מעבר לאירופה. לא יודע לאיזו מדינה עדיין. אני מעוניין בעבודה רגילה וארוכת טווח, אך לא מהסוג של מכירה בעגלות או מדלת לדלת. יש לי תואר בתקשורת (התמחות בעיתונות) ותעודת קופירייטר (פרסום). יש לי נסיון שני התחומים הללו בארץ. אין לי שפת אם בשום שפה מלבד אנגלית טובה מאוד יחסית. האם יש אופציה לעבוד בתחומים הנ"ל ביבשת? האם יש אופציה לעבוד בתחומים בעברית עבור הקהילות היהודיות? אני מניח שישנם שיקולי ויזה, וכל מדינה מבקשת לטובתה בעלי מקצוע בתחומים נדרשים בה מזרים. אני מניח שלכם המידע הזה. בכל מקרה, למרות שאנחנו בתקופת שפל כלכלי גלובאלי, אני מניח שישראלים תמיד מסתדרים, לא? כל מידי וטיפ יועילו לי מאוד. המון תודה!

nir2422

New member
נשמע לי די חסר סיכוי

לא שאני מתכוון לייאש אותך, אבל: 1. עבודה בתקשורת וקופירייטינג היא לחלוטין תלוית תרבות ושפה. על מדינות שהשפה המדוברת בהן היא לא אנגלית אין בכלל מה לדבר, אבל גם במדינות כמו אנגליה ואירלנד אתה צריך הרבה יותר מאנגלית טובה כדי להתעסק בתחום (האנגלית שלי מצויינת, ועדיין אני מבין בערך חמישים אחוז מפטפוטי החולין של עמיתיי האירים). אני לא רואה איך בלי לשלוט בניואנסים, בסלנג ובתרבות המקומית אפשר לעבוד כקופירייטר. זה בעצם היתרון הגדול של המקצועות הטכנולוגיים/טכניים, שהם אוניברסליים ולא מצריכים שליטה בשפה מסוימת. 2. כל מה שכתבתי קודם לא רלוונטי אם אין לך דרכון של האיחוד. בלעדיו אין לך שום סיכוי תיאורתי אפילו למצוא עבודה מהסוג הזה. אישורי עבודה מיוחדים ניתנים אם כבר לבעלי מקצוע נדרש כמו אחיות סיעודיות. כלומר עבודות שאף מקומי לא רוצה להתעסק בהן. אני בטוח שיש מספיק מקומיים שרוצים להיות עיתונאים ופירסומאים. אם כבר, הייתי באמת מנסה להתמקד באיזור הקהילות היהודיות, רק שבנושא הזה באמת אין לי מושג.

forglemmigej

New member
לא מספיק רק להכיר דקויות של שפה

אלא בראש ובראשונה צריך לשון חלקלקה ביותר אלו לפחות הקופירייטרים שהכרתי בישראל שזה איפיין אותם במיוחד. מצד שני ראיתי שיש ישראלים מומחים לשווק את עצמם כבעלי ביצוע לתפקיד שאף אירופאי או אמריקאי יוכלו לבצע, צריך פשוט למצוא את העורך דינאק הנכון שכמובן צריך להיות בעל לשון חלקלקה לא פחות ויוכל לשווק את הבחור כהצלחה מקומית או לכל הפחות עליו יקום ויפול דבר.

TrigATUSA

New member
אפשרויות מעשיות

לראות אם אתה יכול להוציא וויזה בריטית מסוג TIER 1 זה לפחות ישים אותך בנקודה תחרותית להתמודד על משרות, בלי להצטרף להתמודד עם מכשול הוצאת הוויזה אני מסכים שאי ידיעת השפה והתרבות שמה אותך בנקודת נחיתות רצינית לגבי מקצועות הכתיבה למיניהן, אבל יש עוד הרבה עבודות בעולם

mc80

Member
החיים קשים כמו שציפיתי

בכל מקרה תודה רבה ונחשוב מה לעשות, אם בכלל כבר, נכון לתשובותיכם
ביי ותצליחו הלאה מכל הלב גם בשמי!

אוגוסט82

New member
../images/Emo41.gifמצטרפת להתלבטויות../images/Emo41.gif

שלום לכולם אנו זוג צעיר + תינוק שמעוניינים להגר לאירופה יש בידנו אזרחות אירופאית והמון מוטיבציה ואמביציה אבל.... כיון שאנחנו רק בתחילת הדרך יש הרבה לבטים וחוסר בידע לגבי ארץ הנכר בעלי במקצועו טבח ואני מעוניינת להתחיל בארץ לימודי הנהלת חשבונות חשבנו על אנגליה (בהיבט השפה) אבל כבר דאגו להפחיד אותנו בכך שהיא מאוד יקרה , עם כמה הון עצמי יש להגיע ? היכן נמצאת הקהילה היהודית ? חשבנו קודם להגיע לשם ולקבל סיוע מהם , למרות שגם לגבי זה אמרו לנו כי הישראלים רק ידפקו אותנו ולא יהיו בדיוק כוח מסייע . אני די אופטימית ומאמינה כי אם נרצה נוכל להצליח אשמח לקבל טיפים ונקודות חשובות לשים אליהן לב ולבדוק טוב טוב ובכלל אם יש פה אנשים מאנגליה שיכולים לסייע - אודה לכם מאוד!! המשך שבת נעימה

TrigATUSA

New member
קצת הערות

לא מאוד ברורה לי הגישה של הקהילה היהודית אם יש לך ציפיות שה"קהילה היהודית" תמצא לך עבודה ומקום לגור, את צפוייה לדעתי לאכזבה מרה בכל אירופה יקר, דווקא בבריטניה נהיה הרבה יותר זול לאחרונה לגבי טבח, ידיעת השפה על בורייה פחות קריטית, אבל האם אפשר למצוא עבודה בלי לדעת מילה בשפה המקומית? אתם צריכים לשאול את עצמכם כמה שאלות: מה המטרה בהגירה (אם המטרה היא לחסוך כסף, סביר להניח שעם תינוק, ובת זוג שלא עובדת אלא רק לומדת תחסכו פחות כסף מבישראל. אם המטרה היא שינוי אווירה, זה סיפור אחר) כמה יהיה לכם קשה לגור במקום בו אתם לא מדברים את השפה ולכן מבודדים כמעט לחלוטין מבחינה חברתית בשנה הראשונה? לגבי הון עצמי, הייתי אומר שאתם צריכים חסכון של מחייה 4 חודשים ראשונים, כאשר חלק מהכסף הזה ילך בסופו של דבר למתן פיקדון על דירה שתשכרו - לגבי אנגליה, בצמצום מדובר על כ 30K ש"ח לגבי מחקר מעשי: תבדקו מודעות באינטרנט ותקבלו מושג על משכורת של טבח, ככה יהיה לכם מושג על איזה תקציב אתם יכולים לתכנן הטבח האחרון שבידרתי איתו בבריטניה, הרוויח בערך 20K פאונד לשנה והערה מעודדת: מי שבעל הרבה מוטיבציה ואמביציה מסתדר בסוף

אוגוסט82

New member
תגובה

לא הבנתי מה משמעות האות K בהודעה... לגבי השפה אנו מתכוונים ללמוד פה את השפה ולשלוט בה ברמת שפת אם (לקחת קורס מקצועי) . המטרה היא לשנות אווירה ואם יצא מזה חיסכון כסף אדרבה בהיבט הכלכלי אני לא נוסעת כדי להרוויח כסף ולסגור חובות פה בארץ , אנחנו נעזוב את הארץ די נקיים מהלוואות הציפיה שלי מהקהילה היהודית היא ראשית כל עזרה ראשונה וחמימות אם זו לא מילה גסה. ואנחנו מתכוונים לעבוד שנינו ...לא יודעת איך הבנת שאני לא יעבוד אלא רק ללמוד. תודה בכל זאת

Nobilis

New member
שפה - כן ולא

אם הכוונה היא להגירה לטווח ארוך, ויש קצת חסכונות, אני לא הייתי הולך ישר על בריטניה. אתם צריכים להחליט מה מתאים לכם במכלול רחב של שיקולים. לדוגמא - אם מזג אוויר שפוי חשוב לכם, אולי כדאי דווקא לשקול את ספרד או איטליה, ולשלב עם לימודי שפה בתקופה הראשונית. בכל מקרה - הרבה בהצלחה.

TrigATUSA

New member
למה לא בריטניה?

לדעתי לעבור למדינה בה לא דוברים את השפה מגדיל בסדר גודל את קשיי ההסתגלות

Nobilis

New member
למה לא, ולמה כן.

יש יתרונות לבריטניה (שפה, לדוגמא). ויש חסרונות (מזג אוויר מזוויע ביחס לדרום היבשת, לדוגמא). כל מה שאני אומר הוא שאם מדברים על הגירה (כלומר, מהלך לטווח ארוך) השפה לא צריכה להיות הקריטריון היחיד, וצריך לחשוב על יתרונות וחסרונות בהיבט כולל יותר.

הקהילה היהודית

מהנסיון שלי. הקהילה היהודית לא ממש מתלהבת מישראלים, ומצד שני, ישראלים לא ממש מתלהבים מהקהילה היהודית. אני לא לגמרי בטוח לאיזו עזרה אתם מצפים. מהי "עזרה ראשונה"? מציאת דירה? עבודה? בייביסיטר? הקהילה דואגת, בעיקר, לצרכי הקהילה ולא לצרכי הגירה. אפשר לפעמים למצוא מודעות על דירות להשכרה/עבודה אבל לא באופן סדיר. גם בעל בית יהודי רוצה שכר דירה ולא יגבה שכ"ד זול יותר מיהודים. חמימות, הקהילה מארגנת שלל אירועים. מרביתם של האירועים האלה הם למי ששילמו חברות בבית הכנסת המקומי.

למעלה