מה הסיכויים...

רוזנה

New member
מה הסיכויים...

לפגוש ברחוב בחו"ל חברים מהבית?!? אני נמצאת כאן שבועיים וחצי ועד כה פגשתי 3 אנשים שאני מכירה מהארץ...! out of no where... אפיזודה א´: חניכה שלי נפגשות בבית חב"ד מעבירות בכייף א. שישי יחד. היה מאלף!!! אפיזודה ב´: מרצה שלי ברחוב שמרוב התרגשות לפגוש אותי היא צעקה את השם שלה: "ג´ודי!!!" חיבוקים נישוקים היא מבקרת את המשפחה. "מה נשמע? מה את עושה כאן?" ואחרי ששמעה שאני מחפשת עבודה - אחורה פנה- פנתה עשרה צעדים אחורה "שיהיה לך בהצלחה" ונעלמה באופק... אפיזודה ג´: מישהי שעבדה איתי הגיעה לביקור, והחברה שלה שגרה כאן הייתה כל כך נחמדה שלקחה את מס. הטלפון שלי כדי לעזור לי בכל דרך שתוכל. אז, כמה אנשים מהארץ אתם פגשתם עד כה סתם כך במקרה ברחוב החולניקי שלכם?! ועד כמה רציתם לפגוש אנשים אחרים...!?? למה את המשפחה וכמה חברים טובים אני לא יכולה לפגוש כך סתם במקרה?!?... שלכם, רוז, שעוברת ימים קשים כרגע בנסיונות נואשים בהתאקלמות...
ושתדעו שאולי השגרירה באוסטרליה תעבור דירה בקרוב לעיר אחרת... אל תיבהלו אם לא תשמעו ממנה בקרוב... מאחלת לכולכם ימים טובים יותר, רוז

Gefen

New member
אח..אח..אח..רוזה רוזה....../images/Emo79.gif../images/Emo39.gif

לא אמרנו לך שלהתאקלם במקום חדש לוקח בערך....שנה? ככה זה היה אצלי לפחות... ואנחנו עוד הגענו למקום שבו היינו לפני כן לתקופה קצרה, כך שהספקנו להכיר פה משפחות במצב דומה לשלנו והיתה לנו נחיתה יחסית רכה. ההתחלה היא תמיד הכי קשה... וברור שאחרי ההתלהבות הראשונה מתישהוא מגיעה איזה נפילת מתח (אני משווה את הודעת הראשונה-שניה מאוסטרליה לזו של היום...). אז חשוב לתת לזה זמן ולדעת שעם הזמן דברים מסתדרים... לשאלתך... אף פעם לא פגשתי כאן ברחוב מישהו שאני מכירה מהארץ... בכלל מי מסתובב כאן ברחובות?? הכל בנסיעה, אין פה מדרכות בכלל שאפשר ללכת עליהן...אפשר להשתגע תאמיני לי , אני כל כך מתגעגעת לעיר סואנת עם מדרכות ואוטובוסים וקולות של אנשים!! ובכלל איזה בר דעת מגיע לחור הנידח הזה בארץ עוץ..?? אבל אוסטרליה היא כבר סיפור אחר..היא הלהיט העכשווי של הישראלים לא? עכשיו ספרי ..לאיזו עיר את עוברת? עזבת את הירקות או שאת עוד שם? ומה התוכניות להמשך..? שתפי שגרירה יקרה... ואל תשכחי שאנחנו איתך! גפן

רוזנה

New member
הוי גפן יקירתי...

כן, אף אחד לא אמר שההתאקלמות תהיה קלה... לא ציפיתי לשכזאת... קצת קשה לי לבד ובלי אישור עבודה... מדהים איך יש כאלו שממש רוצים לעזור אבל אין להם האמצעים, ויש אלו עם האמצעים אבל רק עושים עצמם עוזרים. מזל שלא נשענת על אף אחד... בכל אופן, תודה על העידוד... זה מעלה חיוך
מה שכן מעודד אותי פלאים זה ה-clearence שעשו היום בחנות אחת ואין כמו שופינג כחברה הטוב ביותר של האישה...
קניתי 6 חזיות ב... 40 ש"ח 10$US ואת שאר חישובי המט"ח תעשי בעצמך... שלא לדבר על הסנדלים ב-30 ש"ח... וטוב, לא אלאה ביותר מדי פרטים שעשויים להיות משעממים לאחדים... אני חושבת אולי לעבור למלבורן, שם הקהילה קצת יותר תומכת ואולי אנסה להשיג אישור עבודה- דבר שקשה לעשות כאן, למרות שיש לי את כל הקטגוריות הנכונות... מה לעשות, זה עניין של מזל ותושייה. אחד מהם בטוח יש לי, אבל לא מצאתי עדיין... מה שבטוח זה שאם לא מסתדר לי כאן, אז העולם עגול ופתוח...
אז... עד לפעם הבאה (מחר
) חיוכים, רוז

nycny

New member
רוזנה

במלבורן יש קהילה ישראלית ענקית ומקסימה שיושבת בשכונת CALFIELD. מלבורן גם ידידותית ונעימה יותר מסדני (לדעתי לפחות) אבל ההמלצה הכי חמה שאני יכולה לתת לך - תעלי צפונה!!!!!!!! ב"ביירון ביי" מתחילה מדינה אחרת לגמרי. הם עדיין בטוחים שהם בשנות השבעים. אנשים מאושרים וטובים. אותי עצרו (3 פעמים שונות ב3 מקומות שונים בצפון) אנשים זרים ברחוב והציעו לי להתארח אצלם ודאגו לי לעבודות טובות. עניין של מזל אבל מומלץ לנסות ולו רק בגלל הנופים המדהימים. נ.ב. תזהרי מהעכבישים

Gefen

New member
רוז חושבת שתוכלי

לאמר לי מהם באמת הקריטריונים לקבלת אישור עבודה באוסטרליה? אמרת שיש לך את כל הקריטריונים..על איזה קריטריונים אנחנו מדברים? והפעם אני שואלת את השאלה בשבילי... בהנחה שנגיע לאוסטרליה מטעם העבודה של בעלי (היי טק כמובן..) והוא עובד חברה ישראלית ונמצא על ויזת עבודה, מה הדין לגבי בת הזוג? תוכלי אולי לברר בשבילי איך זה עובד שם באוסטרליה? הנה אני מתחילה במסע בירורים..ומעכשיו יהיו הרבה שאלות (אגב..זה בירורים מקדימים..הכל פתוח אצלינו וממש לא ברור מה תהיה התחנה הבאה שלנו על הגלובוס..) תודה!! גפן

hagelslag

New member
לגפן - בקשר לאשרת עבודה באוסטרליה

בזמנו פגשתי כאן מישהי ששהתה עם בעלה כשנה באוסטרליה, וקיבלה גם היא ויזת עבודה שם, אוטומטית - כנספח לויזה של בעלה (שאם אינני טועה, עבד גם כן בתחום ההיי טק). את יכולה לברר פרטים נוספים באתר הרשמי של ממשלת אוסטרליה (שבו מצאתי גם את הדף הזה, המסביר את היתרונות של ויזות לעובדי ICT באוסטרליה, שאחד מהם הוא שבת/בן הזוג יכולים גם הם לעבוד, להבדיל מהנהוג במדינות אחרות, דוגמת ארה"ב). מקווה שהמידע יסייע, hagelslag

Gefen

New member
לא..אבל את אהובה שלי..../images/Emo23.gif../images/Emo6.gif

כמה שירים עוד לך אחרוזה עד שתXXXי......
השלימי את החסר..

judyr

New member
../images/Emo79.gif../images/Emo23.gif../images/Emo79.gif../images/Emo25.gif../images/Emo79.gif../images/Emo23.gif../images/Emo79.gif

למעלה