מה הסיכויים?

majait

New member
מה הסיכויים?

שלום לחברי הפורום אני ובן זוגי מעוניינים לעבוד באירופה לתקופה ממושכת ככל הניתן, שנינו אדריכלים בעלי תואר בארכיטקטורה אך לצערינו הרב מחוסרים דרכון אירופאי. באיזו מהמדינות שבאיחוד יהיה לנו יותר סיכויים למצוא עבודה ללא הדרכון המיוחל, המחשבה היא גם על לימודי תואר שני באחת מהמדינות של האיחוד בכדי להקל אולי על התהליך. אני אבקש מכל הממורמרים להתאפק ולא להגיב אם אין לכם משהו חיובי להגיד, שליליות יש לנו בשפע גם בארץ. תודה

גוזליה

New member
צריך לעשות הפרדה

בין להצליח להשיג ויזת סטודננט ללהצליח להשיג ויזת עבודה (ובין כמות השעות שיהיה מותר לעבוד עם כל אחת מהן). ואנשים שהגיבו כאן לא הגיבו כי הן ממורמרים (ובינינו, זו אמירה די מכוערת
), אלא כי הם מנסים למנוע מאנשים אחרים לעבור על החוק. לגבי למצוא עבודה:באופן מפתיע, אירופה סובלת ממיתון כמו כל העולם. אין לי מושג מה הביקוש לאדריכלים/ארכיטקטים ביבשת. עוד דבר: אירופה היא גדולה. הייתי מתחילה מהמדינות שאת שפתן אתם דוברים, נכנסת לאתרי דרושים ורואה אם יש בכלל מודעות. הסיכוי שמעסיק מאיפושהו באירופה "ידרוש" אתכם ויהיה הספונסר שלכם הוא (כפי שאת יכולה לתאר לך) לא גבוה במיוחד- תצטרכו להחליט לאן אתם רוצים לעבור, להוציא את הויזה הרלוונטית, לעבור פיזית לאותה מדינה, ולהתחיל לשלוח קו"ח ולנסות להתקבל לראיונות ולמשרות. זו כמובן שאלה של משאבים כלכליים שרק את יכולה לדעת אם אתם יכולים להרשות לעצמכם הרפתקה שכזו. שיהיה בהצלחה, ורק חיוביות.

yo1311

New member
comment

I am sorry to be blunt, but your own query almost invites such a comment. Why don't you do some homework first? perhaps you have, but your query doesn't indicate that you did. If you are not a national of one of the member countries of the European Union, which enables free movement of workers, you will have to apply for a work permit in a specific country. So you have to decide first of all on this issue. The best way to help your decision process is to think what have you got to offer to an employer in another country that will cause this employer go through the considerable trouble of offering you a job in preference to a local person, who speaks the language, knows the country and was educated locally. Do you have a good CV? proven track record? If you think of further studies, perhaps you might care to look at factors like costs and whether it is necessary to attain a higher degree. I am not an architect, and I live in London. I do deal with planning applications, and where I live there is a cluster of well known firms like OVE ARUP. Actually the UK does have a working visa system based on points and qualifications. You are invited to google the web for details. Your are also invited to read the following link: http://www.jugglefrogs.co.uk/news/index.php/becoming-an-architect/ Bear in mind that there is a recession, and in London, the only large scale civic engineering projects still running are the Olympics and Crossrail. good luck

mayush63

New member
רק הערונת פצפונת וקטנונית

חברות מהסוג של ARUP לרוב עובדות בשיתוף עם משרד ארכיטקטים, לא במקום (כיוון שהם בעקרון חברה לייעוץ הנדסי, למרות הפרשנות המאד רחבה שהם עושים למושג) זה גם מאד תלוי בפרויקט וכו' אבל אבוי לעולם שבו חברות כמו ארופ ישלטו בכל שלבי ורזי התכנון מא' עד ת'
אני לא מתמצאת בכלל בהגירה ע"ב עבודה- אבל האם זה כ"כ הזוי לצפות שמשרד ארכיטקטים מקומי יהיה אולי מעוניין להעסיק לפחות אחד מהם ע"ב כישורים ספציפיים ומשם יש מסלול לויזת עבודה הלא כן? (או שאני טועה?) עוד אופציה היא כן לעשות תואר שני (העלויות כאן מטורפות, אבל אולי בארץ?) ואז להגיש בקשה- לא? http://www.skillclear.co.uk/pointsbasedvisas/default.asp ישנו גם מסלול הגירה לאמנים- http://www.skillclear.co.uk/permitfree.asp הכולל ארכיטקטים אין לי זמן לחפור בזה כרגע, אז אין לי שמץ מושג אם זה רלבנטי בכלל, אבל זוכרת שנתקלתי במישהוא שעשה את זה בהצלחה ויחסית בקלות (**יחסית**) מה שכן אני מסכימה איתך שלא נעשו שיעורי בית, אבל נו- יש כאלה שקודם בודקים ואח"כ שואלים ויש כאלה שהפך. גם עניין של אישיות.

Woking

New member
לא בעיה בכלל

העיקר זה הכישורים והכישרון. האמת זה שלמעסיקים בכלל לא אכפת הסטטוס החוקי, והאמת גם המשטרה לא ממש אוכפת את העניין. אם מדברים יפה, ולא מעשנים בציבור, וכו', אף אחד לא מתעסק איתך. בסופו של דבר כולם רוצים רק להמשיך בחיים שלהם. לא צריכה להיות לכם שום בעיה. האמת שכתבתי שטויות, אבל רק ניסיתי להיות חיובי.

airdene

New member
יש לכם סיכויים טובים למדי אם

תפסיקו לחשוב במונחי מציאת עבודה ותתחילו לחשב את דרכם לעתיד אירופי דרך קטגוריית הויזות המוענקות ליזמים/בעלי עסקים/עצמאים.

majait

New member
תודה למגיבים

אז קודם כל תודה שנית, זה לא שלא עשיתי את שיעורי הבית שלי, דווקא כן, בררתי לעומק ולרוחב את נושא ההגירה לגרמניה, בנוסף לזה רציתי לבדוק האם ישנן אופציות "טובות" יותר משמע ביורוקרטית קלות יותר. אני מודעת לכך שיש מיתון בכל העולם, והרבה פרויקטים גדולים נעצרו,או נפסלו כליל, אבל אין זה אומר שהעולם עצר מלכת, הוא רק האט את הקצב המטורף שלו, ואולי אם מסתכלים על זה באופן חיובי, זה דווקא לטובה, כל שפל פותח בפניו אפשרויות חדשות לעלות גבוה ואף יותר. כרגע אני נמצאת במצב של בירורים והחלטות, לאיזו מדינה ארצה להגיע ואיזו מדינה תסכים לקבל אותי עם ההכשרה והניסיון שלי. המטרה שלי היא לנסות ולשפר את איכות החיים שלי, גם במחיר של שנים ראשונות קשות יותר (כאילו באן בארץ התחלה זה גן של שושנים, ההבדל היחיד שכאן זה בעברית ויש הורים שעוזרים). זו הסיבה לשאלה הכוללנית מידי, לפי השיטה ידוע תירה לכל הכיוונים, בטוח תפגע במשהו חג שמח לכולם ושנה טובה

smaak

New member
אותו הבדל יחיד הוא הבדל של שמיים וארץ

ויש הבדל מהותי בהגירה למדינה שאת דוברת את השפה שבה או לא. אני מציעה לך לחפש בהיסטוריה של פורום גרמנית ותרבות גרמניה כדי להבין מה עובר על אנשים שרוצים להגר אליה ואינם דוברים גרמנית (כולל במשרדים המטפלים במהגרים, ובחלקם אין דוברי אנגלית אלא גרמנית בלבד). אף אחד לא רוצה לעצור אותך, אבל גם לא לצייר לך תמונה של עולם ורוד. זה לא המצב.

תשמעי

רוצי על זה עזבי אותך מכל השטיות שיש פה רוצי תמשכי מהר ועכשיו את כל הכסף שיש לך בארץ וטוסי! תכלס לא משנה לאן גרמניה, אוסטריה, שוודיה, נורבגיה, או אפילו הולנד ופשוט לחפש עבודה בהתחלה כל עבודה מה זה משנה , מקדולנדס (כמה שפה צריך שם? ציקן נגס זה בימלאומי) , ניקיון, זנות מחירת סמים מה משנה העיקר לשים רגל את את מבינה למה אני מתכוון אחר כך תחפסי משהוא יותר גבוהה ויותר גבוהה לאט לאט מה חסר רשיונות? שפה? משפחה ? שטויות בקטנה יבוא עם הזמן נגיע לגשר .... רק להזהיר ממשטרה בהתחלה, סבבה ? מקסימום תמיד אפשר לחזור להגיד לא הצלחתי לפחות ניסיתי .......

TrigATUSA

New member
הייתי מתמקד במדינה בה אתם דוברים את השפה

ממילא קשה למצוא עבודה חוקית, וסור ידיעת השפה מסיף מדרגה לגמרי חדשה של קושי בהנחה שאתם רק דוברים אנגלית, הייתי עושה את התהליך בבריטניה או אירלנד (דהיינו, לימודים ולאחריהם חיפוש עבודה)

אבל

לבריטים ולאירים אין שימחת חיים ...... הם מ מ ו ר מ ר י ם חוץ מזה למה צריך שפה ?

../images/Emo2.gif

לאירים אין שמחת חיים?? לפעמים נדמה לי שזה כל מה שיש להם god bless'em
הם חמודים האירים, אני לא מרשה להגיד עליהם דברים כאלה.

TrigATUSA

New member
אני חושב שזה נאמר בסרקזם

כלפי השואל שהאשים אותנו במרמור בגלל שלא שלא נתנו לו את התשובות שהוא קיווה לקבל

אני מאשימה את אדורנו.

מראש אין לי מי יודע כמה חוש הומור. תוסיף לזה פילוסוף גרמני, קצת תיאורטיקן צרפתי (רנסייר) ואמנות על המצב בצפון אירלנד, ומהמעט לא נותר כלום. מילא. אולי לפחות יצא מזה תואר?

מימתי לאירים יש שמחת חיים ???

נו טוב תלוי כמה הם שותים ומי מנגן את המוזיקה האירית (שזה לחלויטן כמו המוזיקה הסקוטית רק עם חמה שמנפחים עם הרגל) ......
BTW היתי בסקוטלנד ובאמת אחרי כמה ציסרים ובירות החצאיות שם ניראו לי אחלה ורציתי לנסות . אחרי המון בירות וכמה ויסקי אפילו חשבתי לרגע שזה יפה ....
וברצינות נא לא להאשים אותי בשום דבר רציני ומה לעשות שנים של פולניות הפכו אותי ממורמרי

למעלה