מה הסיבה לבגידה?

יעלילה1

New member
"כחוסר תמידי בהרגשה טובה לגבי מי

שהוא. כליקוי מהותי בתפיסתו העצמית של הבוגד." מסכימה עם זה מאוד, רק לא עם הכיוון אליו לקחת את זה - את החשיבות הכל כך מכרעת שאתה נותן לזוגיות וליכולת הזוגית בגרימת אושר הדדי, כמה שגורם אושר לבן אדם. באיזשהו מקום אני מאמינה שאם אדם מאושר במה שהוא עושה - עבודתו - ועבודה בשבילי זה לא דבר לזלזל בו כלל. זה אחד הדברים היחידים שאנחנו יכולים לעשות באופן עצמאי ולשאוב ממנו סיפוק, אם עבודתנו מוציאה מאתנו יצירתיות ומפעילה לנו את המוח ומתאימה לכישורים שלנו ומאפשרת לנו גם ללמוד - זה דבר שגורם הרבה מאד אושר. הזוגיות היא השלב הבא, ואני מאמינה שאדם מסופק בעבודתו ימצא גם דרך למצוא סיפוק בזוגיות שלו, במיוחד (אם לא רק) אם גם בן הזוג השני נמצא באותו מקום, ואם הוא עדיין לא שם, אז שיהיה בשאיפה להגיע לשם ושתהיה השאיפה ששניהם יצמחו. זו לא הזוגיות שמקנה את האושר. אנחנו מקנים את האושר לזוגיות שלנו. ולגבי אשתך ששיחקה דוקים עד הבוקר, יכול להיות שהיא חסרה את האלמנט של משחק בזוגיות שלכם, משחק = יכולת משחקית (לא אומרת שתשחקו טאקי או לא יודעת מה, אלא מתכוונת במובן העמוק של משחק. אני לא יכולה לחיות בלי לשחק... החיים מלאים משחקים מכל הסוגים וזה אחד הכיפים הכי גדולים שבהם). יכול להיות שהייתם יכולים לשקם אותה, ללמוד ממה שקרה. לסלוח, אם יש אהבה. להבין, מה קרה. גם היא זו שבחרה לשחק איתו ולא איתך. גם לה יש את ה50% שלה. ושאלה עוד יותר חשובה, בעיני, היא לגבי כל אחד משניכם, היכן הייתם בחייכם, כמה סיפוק ושמחה שאבתם ממעשי ידיכם? כמה סיפוק ושמחה היו בידיכם להביא לזוגיות שלכם? קל מאוד מאוד להשליך על בן הזוג את התסכולים. ולכן גם קשה מאוד מאוד להפריד בין בן הזוג לבין התסכולים והכאבים האישיים. זה דורש בגרות ויכולת התבוננות שמקבלים, חושבת, עם הגיל והנסיון. מה שהיה היה ונגמר, השיעור הוא ללמוד מזה, אבל לא לראות בזוגיות ובאחריות כלפיה כדבר הבסיסי שיתן אושר. קודם כל זה האחריות כלפי עצמך, וההבנה שגם בן הזוג צריך את המרחב והעידוד לצמיחה האישית שלו קודם כל, ורק לאחר מכן הזוגית. הזוגית כבר תופרה מעצמה. יו, כמה כתבתי והתפלספתי... מי שלא מתאים לו, הלאה..... אני אמצא לי כבר את מי שיסתום לי את הפה בנשיקה אוהבת.

יעלילה1

New member
עוד משהו שחשבתי עליו

אתה כותב על הקנטות על צלוליטיס מלידה וכו', והתעלמות מטיפוח שהיא עושה וכו'. זו יכולה להיות דוגמה מצוינת להשלכה של תסכול אישי על בן הזוג. אמנם לא תמיד זה כך, ויכול להיות בן זוג מתוסכל שמשמין ומשמין מתסכול אישי. ואז מחובתנו כבני זוג לעזור לבן/ת זוגנו. יש שיטה של טיפול זוגי שמלמדת את בני הזוג לטפל אחד בשני, או מלמדת זוגיות "טיפולית". היא נקראת "אימגו" אם אני לא טועה. הנחת הבסיס היא שכל אחד מגיע לזוגיות עם "היסטוריה" שמשפיעה עליו ומניעה אותו, ואם נבין את זה ונעזור אחד לשני... משהו כזה. אני לא זוכרת את כל הפרטים עכשיו (אני בעצם עייפה כבר מהכתיבה, וזהו)

ליאל212

New member
קראתי את שכתבת,והכל! פשוט אין מה

להוסיף... אומנם לא התגרשתי מהסיבה הזו אבל זה כואב שכך הם פני הדברים הדברים ידועים אבל, כשקראתי את שכתבת זה כאב. השאלה הנשאלת היא אם אנו למדים מטעויות הן שלנו והן של אחרים שחייבים! להשקיע בזוגיות חייבים

ד ו ל ה

New member
מקפיצים כתבה פעם בהקשר הזה...

בגידה היא דרך שבוחרים אנשים לבטא את התשוקה שלהם לבני זוג נוספים שלא במסגרת הנישואין והיא בדרך כלל קורית אחרי שהנישואין מתקררים לטמפרטורה פושרת משהו. השלב ראשון בנסיון להבין למה בוגדים הוא קבלת ההנחה ששני בני זוג אינם יכולים לחיות יחד לנצח מבלי שיעבור בם מידי פעם הרצון להיות עם אחר. מכאן ועד למימוש הרצון הזה יש עדיין כברת דרך אבל בסה"כ רובנו לא חסינים במלחמה היומיומית הזו. כלומר הרצון קיים וב"הצטרפות מקרים" נכונה (התקרבות וזמינות של הצד השני) הוא גם מתממש. כמה פשוט כמה נכון דולה

באמת שלא צריך סיבות לבגידה!!!

יש למכביר!!! השאלה, האם אתה תעשה את זה לבן הזוג שלך? גם אם נגמרה האהבה או השד יודע מה היה ביניכם כל השנים. האם אלה הערכים שעליהם גדלת? אפשר תמיד להמתין..... לא יקרה כלום. לשים קלפים על השולחן ורק אז לממש... אבל אז כמובן יוצא כל הכיף, לא?
, כי מי לא שמע על מים אסורים יימתקו?....גם אם זה במחיר מישהו, שפעם הגדרת כאהבת חייך???........ <אין פה התייחסות ישירה לפברואר 68!!! אלא רק הבעת דיעה...>

שלגיה 13

New member
"אפשר תמיד להמתין"...אהבתי!

כמו שאומרים לספור עד 10 לפני שצועקים/מתרגזים/מכים וכו', אפשר גם לחכות לפני שבוגדים ולחשוב על איך נרגיש אחרי שנגמור (פשוטו כמשמעו),ואם אנחנו רוצים כל כך ברעתו של בן זוגנו. אם הפיתוי הוא כל כך גדול זה מפני שנתנו לו לגדול. פיתויים יש למכביר וגם מחשבות הן לא פשע... אני חושבת שכל זה דורש בגרות נפשית פשוט, ויפה לך התגובה, DREAMER שכמוך

סוכנת 66 כבר גילתה לי בעבר כמה כיף

זה כשמסכימים איתך... אז נכון, אני מסכימה איתה.... כיף <לי> עכשיו.

צמאון לריגושים, או אומללות ../images/Emo141.gif

בעשרות סיפורי הבגידה ששמעתי (ושמעתי עשרות), הסיבות תמיד נפלו לשתי הקטיגוריות האלה. כמו כן הגעתי למסקנה שיש רק דבר אחד שעוצר חלק מהאנשים מלבגוד, וזה הפחד לאבד את הזוגיות. מי שהזוגיות שלו חשובה לו, והוא מעריך שבן זוגו יפרק אותה ברגע שיגלה, הסיכוי שיבגוד קטן יותר. בדרך כלל אני נמנע משרשורים על בגידות, אבל בעקבות צפייה בסדרה של אסי דיין השבוע עלתה בי תובנה חדשה: אני, על בגידה בי, לא הייתי מסוגל לסלוח. ולפני שמתחילות ההתחכמויות, "בגידה" בעיניי זה או מעליה באמון, או זיון מהצד, או שניהם יחד.

ג ל י ן

New member
הריגוש והכיבוש

הריגוש וכל מה שמתלווה לכך המתח השקר וכ"ד......... הכיבוש - האם אני עוד שווה משהו.

קטרינה1

New member
למה להרביץ,אם אפשר להרוג ??

כשהגרוש שלי התחיל להרגיש משועמם... צרפנו עוד מישהי למיטה,והיה ענקקקקקקק כשאני הרגשתי משועממת,וביקשתי לצרף עוד גבר.... הוא לא היה מוכן לשמוע.... אז בגלל שאני ילדה גדולה,ויודעת לדאוג לעצמי צרפתי לעצמי עוד גבר....!!! ואז גם הלכתי וסיפרתי לו..(לבעלי לשעבר) היה לו מאד קשה עם זה.... אז ....התגרשנו !!!!

סוכנת 66

New member
כשמצרפים עודמישהי, ברור שהכול ניגמר

זה ניגמר עוד הרבה לפני שזה ניגמר... ברגע שהבנת ופה כתבת "כשהגרוש שלי התחיל להרגיש משועמם... " ברור שזה הסוף.

ושהגרוש שלך הרגיש משועמם???

מה בדיוק עשית סוכנת??? או ששלך אף פעם לא הרגיש משועמם...???

סוכנת 66

New member
מאכזבת אותך....

אני זו שהשתעממתי על כן הסתיימו להן שנות הנישואין.

למעלה