מה הסוד?

n o a b i

New member
מה הסוד?

יש לי בעיה, אני מאוד אוהבת לרקוד, ומאוד אוהבת להתמסר למוסיקה שאני אוהבת. עם זאת, בריקודי בטן יש עניין של מיומנות שלפעמים פשוט לא מסתדר לי עם ההתמסרות למוסיקה. מחד, גודש התנועות גורם לי להיות מחושבת ותקועה, מאידך ההתמסרות למוסיקה גורמת לי לשכוח שאני אמורה ללהט עם הגוף בפני הקהל. ישבתי היום וצפיתי מהופנטת בקליפים של אורית מפציר. יש משהו בריקוד שלה, מעבר לשליטה ולמקצוענות, שמעביר לך את התחושה שהיא חיה כל פעימה בשיר וכל איבר בגופה יודע בצורה ספונטנית בדיוק איך הוא רוצה לקפוץ. מישהי מבינה אותי? איך עושים את זה??!

lydiamai

New member
לדעתי זה דורש קודם כל שליטה בטכניקה

ואח"כ הרבה הרבה אימון

לדעתי , זה דורש הרבה יותר

צפיתי בקליפים של אורית והיה לי העונג גם לראות הופעה שלה וגם להשתתף בסדנא שלה. אורית היא אומנית מהשורה הראשונה ואם אנסה לפרק את המרכיבים שהופכים אותה לכזו אפשר למנות : א. טכניקה מדוקדקת שבבסיסה ריקוד קלאסי של שנים ורק אח"כ ריקודי בטן. ב. יצירתיות מדהימה. ג. בטחון עצמי. ד. יכולות תאטרליות גבוהות .(שחלקן ,כנראה, פרי לימוד) ה. נוכחות בימתית חזקה וכריזמטית. ו. חוש מוסיקלי מפותח ז. אהבה ומסירות ענקית לתרבות הערבית בכלל ולריקוד הבטן בפרט. ח. תפיסת ריקוד בעלת עומק ורגש רב. בקיצור , נועה יקירתי, לא מדובר בסוד אחד אלא בהרבה מאוד סודות שעם חלקם נולדים אבל על רובם צריך לעמול קשה מאוד במשך שנים. ויפה הגדירה זאת דבי גולדמן "YOU HAVE TO SUFFER FOR YOUR ART"

קליפים של אורית

את יכולה לראות כאן. http://www.bellydancer.co.il/ תהני
אורנה

hooda

New member
באנגלית קוראים לזה -To be Hooked

מעוגן/מכור בשפת רחוב, בוקר, צהורים,ערב לחיות עם/את ריקוד הבטן.ואומר בכדי לירקוד ברמתה הגבוהה של אורית קודם כל צריך כישרון, קורדינציה, אוזן טובה והמון דמיון וחלום התמדה סבלנות ולו גם בימים שהכל עובד לא כפי שציפית, במידה ויש ?! אזי השראה ואידיאל (במקרה שלך אורית הנפלאה),דבקות במטרה, העבודה והחיים הם אך ורק מסביב לריקוד הבטן, רצוי מורה מבוגרת רצוי מעל -45 אחת שמפרגנת ולא מיתחרה, בכל אופן זה המסר שלי ודעתי, תלמידות שלי שמגיעות איתי לתקופה של שנה אינטנסיבית אני מתחילה לסדר להן הופעות במסעדות וכנסים,תמורת תשלום זה מחזק את האגו ואת הכיס שמביא טעם של עוד יחד עם ניסיון ריקוד ואנו אחר כך עוברים לשלב בה הן ממשיכות ללמוד איתי בשאילתה וניסיון, בכל אופן המון הצלחה לך ונשיקות לאורית הנפלאה, שכחתי לצין לריקוד הבטן יש הרבה סיגנונות ופנים,?!מצאי את זה שאת חושבת שמתאים לך ולא כמו האחרת שרוקדת ממנה תישאבי כח יצירה וחוזק, אני אישית לא רוקדת מצרי אך נעימה עאקף היא האידל השראה שלי,בתקווה שעזרתי שפרה

ברסלב13

New member
איפה?

דבריך מאוד נכונים לדעתי המורות שאני הייתי אצלן באמת תחרותיות ולא מלמדות כל מה שהן יודעות.היכן את מלמדת?

RotemOsnat

New member
הוצאת לי את המילים ממש מהפה...

אני מזדהה ממש עם כל מילה שלך, הופעתי בפני משפחה וחברים וההערה היחידה שקיבלתי היתה: "תשתחררי...." כל השאר מושלם

n o a b i

New member
../images/Emo4.gif אז זה הסוד... ../images/Emo178.gif

ואו. זאת אומרת שאני צריכה להיות אפילו יותר רצינית... עוד לא הגעתי למצב שאני רוקדת כל יום. מסתמן שזה מה שאצטרך לעשות. חששתי שזה מה שיגידו לי, אך בכל זאת רציתי לברר אם מדובר בבעיה רק אצלי, או שזה בעיקר עניין של אימון. ניצת הורד, הגדלת לפרק את אורית לכשרונות - זה קצת מבהיל. נראה קצת רחוק מהישג יד. אבל תודה על המשפט הבוטה שהעמיד אותי במקומי "צריך לסבול". לא ראיתי את זה כך קודם. ולך הודא - עלית על נקודה רגישה שמעולם לא לקחתי בחשבון קודם. האומנם מורות מתחרות עם תלמידותיהן? נשמע לי קצת גועלי. אני מקווה שזו לא תופעה רווחת בקרב מורות מופיעות. בסופו של דבר אני מניחה שהכשרון הוא שמכריע (אה כן, יחד עם האמביציה)

ו ר ד 11

New member
סבל הוא הרגל מגונה שצריך לעקור

סבל, הוא הרגל מגונה שצריך לעקור מהשורש. לא רק באומנות. אנחנו רגילים לחשוב בשיטת המקל והגזר. שעבור סבל יגיע פיצוי ודובדבן בקצה אחרי שזה יעבור. הריקוד הוא תהליך ולמידה שנמשכים לאורך זמן. בעצם הוא לא מסתיים. וכדאי ואף רצוי להנות מהתהליך הזה. כן מתאמצים ועמלים ואכן מה שניצת הורד אמרה הוא מאוד מדויק. אני מציעה לך להתסכל אצלי בפורום על מאמר בנושא: "שאלה של מיליון דולר, נוכחות בריקוד". הדיון מדבר בדיוק על הדברים הללו. הדיון נמצא באחד הדפים האמצעיים ולא בהתחלה. אחד הדברים המיותרים שאכן גורמים לסבל אותו הודא הזכירה היא חוסר פרגון של מורות. כן, כן... וזהו סבל מיותר לתלמידה שרוצה להופיע ולמורתה הלא מפרגנת. אחת הסיבות שאני כותבת בפורום הזה ומנהלת את הפורום שלי הוא למסור ידע, לעזור ולחזק את מי שרוצה להיות בתחום. ואם כבר הזכרנו את אורית, היא מבין אלה שיודעות לחלק ידע, והצלחה ופועלת בשיתוף. בקיצור יש מה ללמוד. לכולם!

RotemOsnat

New member
מסכימה עם ורד

איך אפשר לחבר את הריקוד וההנאה שבו לאיזשהוא סבל? אכן צריך להתאמץ להשקיע ולהתמיד אך מי שזה סבל בשבילו-שלא ימשיך כי זה לא מקומו/מקומה

hooda

New member
ורד דבריך כפנינים

המון ברכות על פועלך במסגרת ריקוד הבטן שפרה

hooda

New member
בנות יקרות אינני גרה בישראל

, אך יש בודאי מורות מצוינות בארץ, את שנותר יש לדבר עימם ולענין, ועיצה, גם מורה ורקדנית מפורסמת -ממשיכות ליצור לחפש ,ולהיתקדם, חידוש ישן! יש קלטות הדרכה לכל סיגנונות ריקוד הבטן, שתעזורנה להיתפתחות אישית +לקיחת שעורי ריקוד רגילים, עוד עיצה תוך כדי הריקוד וההדרכה של המורה יש להתבונן בה טוב ולקחת גם תנועות שאין היא ספציפית מדברת מלמדת באותו הרגע, -הנה אתר שאני עובדת איתו לחצי על הוידיאוס http://www.dahlal.com/new_site/pages/video.php יש הגדרות כמו מצרי, טורקי ,-בתקווה שעזרתי ,,שפרה

hooda

New member
שכחתי להוסיף

במידה ומתקימת סדנא בארץ מומלץ להישתתף,הודא

באלאדיה

New member
אז נו ספרי קצת על ההופעה,

לא מספיק לי משפט אחד, אני רוצה לשמוע על ההתרגשות שלפני, התחושות תוך כדי והתגובות שאחרי - הכול!!!!

RotemOsnat

New member
סליחה! עכשיו ראיתי את בקשתך לסיפור

המלא על הופעתי הראשונה... כינסתי את חברי הקרובים ומשפחתי ליום הולדתי ה-39 . ארוע שלא קורה אף פעם! החצר שלי (אני מושבניקית ) כוסתה מחצלות מזרונים ונרות-זה היה מדהים.תכננתי שני שירים, אחד שקט-שיר יווני צועני עם צעיף ואחד שמח. חברות שלי ברגע האחרון המליצו לא ללכת על שיר שקט כי זה קשה-בדיעבד שמחתי על העצה. כמובן שההתרגשות היתה עצומה ובלתי ניתנת לתאור-כמעט התחרטתי אך זו היתה החלטה שלקחתי כמה חודשים קודם-צריך להתגבר-אני רוצה להתגבר על פחד הקהל.אז אין לי תמונה עדיין אבל הייתי לבושה נורא יפה ובשיר הראשון רקדתי עם צעיף ובשני בלי-שניהם שמחים עם תופים. פיזזתי בין האורחים ע"ג מחצלות וסיימתי חסרת נשימה ומזיעה ועם אנרגיות בשמיים ועם בקשות של "עוד" מהקהל... היה פשוט כייף, פירגנו לי בטירוף, גם אם זה לא היה מושלם שהרי אינני רקדנית מקצועית עדיין! שמחה גם אני להצטרף למועדון הפעם הראשונה...

yaelbelly

New member
סוד, סדנא ושבוע טוב

אהבה
זה הסוד. אהבה כנה ואמיתית לדבר. אהבה אגב היא סוד ותשובה להמון דברים בחיים. noabi את בעצמך אומרת שאחרי שצפית מהופנטת בריקודיה היתה לך התחושה שהיא חיה כל פעימה בשיר, זה אכן כך. אני מסכימה לחלוטין עם ורד שאת הסבל צריך להוקיע, מדוע עלינו לסבול? כל כך הרבה סבל יש גם כך בעולם, הריקוד יכול לרפא אותו, להעביר אותו, להשכין שלום... הריקוד הוא אהבה (זה רשום לי על קופסת הדיסקים הניידת שלי) והרגשתי במילותיך תיסכול וחשיבה שאינה חיובית, סוד קטנטן נוסף הוא חשיבה חיובית, לא להסתכל מול המראה, בביקורת עצמית ולהגיד "אוף לא הולך לי" או להסתכל סביב ולחשוב ש"הן רוקדות יותר טוב ואני לא"... אלא לחשוב חיובי, השינויי בגישה ובגוף ובנשמה מתחיל קודם כל בראש... לא כדאי לסבול ולא לקנא, אמנם צריך לעבוד קשה ולהשקיע מאמץ,הדרך לפעמים אינה פשוטה והיא מלאת קשיים ומכשולים, אך בל נשכח שאם יש אהבה אז גם הדרך נהפכת לקסומה וכל מכשול וקושי הופך לחוויה מעצימה ומלמדת שבזכותה נהייה רקדניות טובות יותר ואנשים טובים יותר... ולסיכום אתמול, בשבת, הייתי בסדנא של אורית והיה לי כל כך כיף! ראשית אורית מקסימה והעבירה סדנא מקצועית לריקוד מהמם לשיר געגוע של עבדל ווהאב.נהנתי מכל רגע !!! שנית זה כיף שגם אצלינו בדרום יש סדנאות, יש תוכניות לעתיד,יש תלמידות, הנה גם בפרובינציה קורים דברים! שיהיה שבוע טוב תאהבו ותרקדו יעל

תודה והודעה חשובה

נחמד מאד לקרוא ותודה יעל ובמיוחד ניצת הורד- אפילו אני לא ידעתי שצריך כל כך הרבה מצרכים לעוגת הסודות של נועה... בסופ"ש הקרוב אבלה בקהיר, שוב, ואחזור , כהרגלי, ריקה בארנק אך עשירה בדום-דום-טק. ביום שני הקרוב, 13/9/04 , אופיע בתאטרון רמת גן בחפלה גדולה עם להקתו של סלים נדף ולהקתו... הכניסה לא לעירקים בלבד, וגם לא יקר- צריך רק לברר בתאטרון או פשוט להגיע... לידיה- בשבילך. ביי, אורית.

ronrong

New member
התמסרות

בהחלט צריך לתת לגוף להתמסר למוסיקה. לא לפחד מלזרום ןלהסחף עם המוסיקה. לתת לגוף לספוג את המנגינה וללכת עם מה שהוא מרגיש. הטכניקה יכולה להיות מקל עזר. הטכניקה היא נהדרת אבל היא לא הכל. היא יכולה להיות לנו לעזר במצבים שבהם לא שורה עלינו המוזה ואנחנו צריכות מסגרת. אין דבר רע בלהסחף.

למעלה