מה הנפח של באלה

קוסטיקה

New member
מה הנפח של באלה

ז"א השק הגדול הזה שממלאים בטיט לדוגמא... אם יש תשובה שנתמכת בחישובים מה טוב... תודה מראש!

קוסטיקה

New member
ממה להיזהר...

תודה...

ilst

New member
לא ולא, אתם טועים!!!

באלה, השקים הלבנים הגדולים עם הטיט או חול או חצץ, מכילים כ 1/2 מ"ק חומר. צלע השק הזה היא בערך 75 ס"מ. אם תחשב את הנפח של קוביה כזו ותוסיף קצת בגלל שהשק כאילו מתנפח, תגיע בערך ל 1/2 מ"ק. מנסיון רע,,תמיד אמרו לי שזה 1 מ"ק וגם זה מה שרושמים בתעודות המשלוח או בחשבוניות. אחרי שהערתי למחסן חומרי הבינין בו אני קונה, הם התחילו לרשום, 1 שק. שימו לב!!! אילן.

בינא

Member
הבאלה המקורית = 1 מ"ק = 1,000 ליטר

קיימים שקים בגדלים שונים בשוק לחומרים שונים. הבאלה המקורית תוכננה להחזיק 1 טון = 1,000 ליטר ולא יותר מבחינת חוזקה. עם תחילת השימוש בבלות לחול מסוגים שונים עם צפיפויות שונות ורטיבויות שונות, כדי לא לעבור את המשקל של 1 טון, החלו ליצר באלות קטנות יותר של 0.75 מ"ק ו- 1/2 מ"ק. צודקים כל אלה שכתבו שצריך לבדוק משקל ולא נפח כשמדובר בחומרים שמשקלם הסגולי גבוה ומושפע מלחויות של חורף/קיץ, כמו חול.

קוסטיקה

New member
אז זהו... אני חישבתי נפח

של באלה שקיבלתי, ממש כמו בבית ספר יסודי... התייחסתי לבאלה כאילו בגדול צורתה גליל ואז הנפח שלה שווה לשטח עיגול הבסיס (פיי אר בריבוע) כפול הגובה שלה... אני כבר לא זוכר את המידות אבל 1 מ"ק לא היה שם זה בטוח... בקיצר דפקו אותי...

fireman

New member
באלות באות במגוון גדלים ומידות

תשלם כסף וייצרו לך גם באלות של 1.5 מ"ק ו 2 מ"ק שעושים בהן שימוש במפעלי ים המלח כי שם דואגים שחומר יישאר יבש אחרת הוא הולך לעזעאזל.. הנפחים הנפוצים בקרב ספקי חומרי הבניין הם 500L ו 750L וההבדל בגודל משמעותי וכל אחד יכול להבחין בו בקלות. המשקל לא רלוונטי בניגוד למה שכתב בינא כי אתה לא מפעל בטון, אתה לא צריך לדעת מה המשקל הסגולי של כל אגרגט ובמילא 99.9% מהאנשים שמכינים תערובת צמנטית בתנאים ה"ביתיים" שלהם לא באמת יודעים להכין את הבטון (יחס של 2 דליים מזה ו3 דליים מזה, זה לא באמת בטון, זה חלטורה) כמו שצריך כך שאם אתה צריך לצקת אלמנט קונסטרוקטיבי תעשה לעצמך טובה ותתקשר למפעל בטון. אגב, כמה שילמת ולמה אתה מרגיש שדפקו אותך?

קוסטיקה

New member
במקרה שלי...

קניתי עץ להסקה - הובטח לי 2 מ"ק שיבואו בשתי באלות... שילמתי מחיר מלא/רגיל... לא בזול או מציאה... בפועל כפי שאמרתי הבאלות שהגיעו קטנות יותר... (אני אטרח לחשב שוב את הנפח היום/מחר...) כמובן שבעץ, במיוחד בבאלות, הנפח נטו פחות מהברוטו בגלל החללים... לבסוף יצא ששילמתי ברוטו על 2 מ"ק ברוטו ובפועל קיבלתי 1 מ"ק נטו וזה לעניות דעתי, כחסר ניסיון (פעם ראשונה שאני קונה עץ...) מוגזם ביותר... להבא אולי דווקא כדאי לקנות את העץ כשהמדידה היא על הטנדר ולא בבאלות... בוקר טוב ישראל...

קוסטיקה

New member
בדקתי במדוייק...

בסיס הבאלה ריבוע 70 ס"מ על 70 ס"מ וגובהה 80 ס"מ ז"א נפח 0.4 מ"ק... למען הסר ספק התקשרתי לשאול מה נפח הבאלה את היבואן שלה עפ"י הטיקטה שהייתה מוצמדת לבאלה ואכן פחות מ- 0.5 מ"ק...

cobby

New member
נפח באלה חומרי בנין 0.35 מ"ק

וכשהיא מלאה בחומר בניה אז משקלה הוא כ500-600 ק"ג

למעלה