מה המשמעות

הדס ח

New member
מה המשמעות

של ציון מקום המגורים כ: GARWALIN וורשה. תודה הדס

Melitz

New member
יש בפולין מקום בשם Garwolin שנקרא גם Garvolin אך זה לא בוורשה ואינני יודע אם לזאת הכוונה

הדס ח

New member
כנראה שזה משהו אחר

כי זה רשום ביחד עם וורשה כמקום הלידה. אולי זה שם רובע של וורשה??? או איזה פרבר???? או שלפולנים הפתרונים..... הדס

Melitz

New member
אולי זה בכל זאת מה שאת מחפשת כי GARWALIN לא קיימת בפולין או בוורשה ו- GARWOLIN נמצאת לפי המפה (ראי קישור מצ"ב) במחוז וורשה

הדס ח

New member
תודה

אני באמת לא יודעת אבל שמרתי את המפה ואנסה לבדוק הלאה..... הדס

וינונה

New member
תמונה מ - Garwolin, Senatorska Stre

Garwolin, Senatorska Street, 1937 or 1938. והטקסט המסביר את התמונה: "On the site of this tumble-down shack, a new house was built just before the War. Later, it was a Jewish store. "The photograph was taken by my father, Henryk Andrzejkowicz, a photographer in the 1st Mounted Rifle Regiment in Garwolin, who died in Auschwitz in 1944." Halina Kaim, Lublin והמיקום באתר: http://motlc.wiesenthal.org/exhibits/faces/sec2.html

וינונה

New member
תמונה מ - Garwolin, Senatorska Stre

Garwolin, Senatorska Street, 1937 or 1938. והטקסט המסביר את התמונה: "On the site of this tumble-down shack, a new house was built just before the War. Later, it was a Jewish store. "The photograph was taken by my father, Henryk Andrzejkowicz, a photographer in the 1st Mounted Rifle Regiment in Garwolin, who died in Auschwitz in 1944." Halina Kaim, Lublin והמיקום באתר: http://motlc.wiesenthal.org/exhibits/faces/sec2.html

הדס ח

New member
כן, גיליתי את האתר

אבל הפולנית היא לא בדיוק הצד החזק שלי..... עדיין לא הבנתי בדיוק את ההקשר, וחוצמזה, בג'ואיש גן לא מוזכר אף אושלק מהמקום הזה.... עדיין לא ברור לי מה זה בדיוק..... תודה שאתם חושבים עלי ומנסים לעזור הדס

Melitz

New member
בקיצור זה דרום מזרחית לוורשה והיה שייך (כנראה) למחוז וורשה יש גם ספר יזכור של המקום, כך שהיו שם יהודים

Melitz

New member
לי אין אבל זה הוצא לאור ע"י הוצאת נון-בית בן יהודה 6 ת"א טל' 03-6204818 ונקרא: ספר יזכור Garwolin מאת מ.זלצמן, 1972 יכול להיות שאפשר גם למצוא אותו באיזה ספריה

friend9

New member
להדס

הספר על גארוואלין, בעריכת משה זלצמן (זאלצמאן) רשום בקטלוג המאוחד של "מלמד" ב-8 ספריות בארץ. אם תספרי מה את מחפשת - שמות, אירועים, תקופה וכו' - אוכל לעיין ולחפש בספר (בחלק שבעברית, ואולי קצת ביידיש).

הדס ח

New member
האמת היא

שאני לא יודעת בדיוק מה יש בספרי יזכור (ויכול להיות שהם גם שונים זה מזה). בעיקרון, אני מחפשת את בני משפחת אושלק oszlak, וידעתי עד לפני כמה ימים שהם מוורשה. עכשיו מתברר כי כנראה שעברו לוורשה מגרבולין..... אז, זה מה שאני מחפשת. אם יש לך את הספר אשמח לדעת אם יש בו איזכור כלשהו לשמות. אנסה גם למצוא אותו באוניברסיטת חיפה יותר מאוחר היום..... תודה הדס

הדס ח

New member
אכן מצאתי עותק... וגם שאלות...

באוניברסיטה והוא כתוב גם בעברית וגם באידיש... חלק מהדברים כך וחלק כך... את האידיש אני לא מבינה אבל בעברית יש לי מושג קל....
..... בכל אופן העיקר הוא: כפי שאמרתי לפני כמה ימים בעקבות שיחה עם קרובה רחוקה הבנתי שבני משפחת אושלק הגיעו לוורשה מגרבולין.... בנוסף היא אמרה גם שזכור לה שהיה אח של סב סבי שנסע לארגנטינה.... את שני הדברים הללו לא ידעתי וגם לאימי לא היה מושג על כך. הדבר היחיד שידעה זה שפעם איזה דודה הזכירה שהיתה להם משפחה בכפר.. אבל איזה כפר ואיזה משפחה ??????????? בספר גרבולין מצאתי סימוכין לשני הדברים. גם מוזכרים שם שמות בני משפחת אושלק (פעם אשלאק ופעם אשלאג) וגם מוזכר מ. אשלאק שגר בארגנטינה.... ועכשיו- איך מאתרים אנשים בארגנטינה???? האדם עצמו קרוב לוודאי לא בין החיים אבל צאצאיו ..... בנוסף - האם למישהו יש קשרים בבת ים?? יש מישהי שעלי למצוא ומספר הטלפון שלה חסוי. למרות נסיונו של WOW1 לעזור עדיין לא נמצאה האבידה.... תודה לכל העוזרים הדס

הרבה יותר קל בארגנטינה מאשר בבת-ים

בספר הטלפונים המקוון של ארגנטינה, ביצעתי חיפוש עבור שם המשפחה Oszlak (ראיתי שכך את מאייתת זאת ב - JGFF, אך כדאי לך לנסות גם איותים אחרים לפי נסיונך עם השמות). ניתן לחפש בכל האיזורים בארגנטינה (Todas), וכך עולים 10 אנשים הנושאים את שם המשפחה, ביניהם גם שמות יהודיים: Isaac, Oscar... עוד אתר שמאפשר חיפוש בכל המדינה בבת אחת ואפילו עם ממשק באנגלית, מוצא 13 רשומות על שם Oszlak. עוד אתר לחיפוש - כאן אי אפשר לחפש ב"הכל", אך שווה לעבור איזור איזור (לא בהכרח יש חפיפה מלאה בין האתרים). ועכשיו רק נשאר לחכות לדיווח ממך על טלפונים/מכתבים לארגנטינה...
ארנון

wow1

New member
ואם אני רוצה את כתובות הדואל

( לאלו שיש ) של אלו שמופיעים בספר הטלפונים? איל.

זה כבר הרבה הרבה הרבה יותר קשה

וזאת, כיוון שבניגוד למספרי טלפון - אשר מחולקים ע"י חברות מסוימות (ויש עוד כמה מדינות לא מתפתחות, בהן יש יותר מחברת טלפון אחת...
) ולאותה חברה יש רישום מדויק ומסודר... עניין הדוא"ל הוא, כידוע, בעייתי הרבה יותר. יש אתרים רבים לחיפוש אנשים לפי דוא"ל, למשל MESA = Meta Email Search Agent, אך החיפוש כמעט ואינו יעיל מכמה סיבות: * רק חלק קטן מהמאגרים של הדוא"ל אצל ספקים שנותנים דוא"ל בחינם - ניתנים לחיפוש; * אנשים רבים לא מספקים את פרטיהם האמיתיים בעת רישום כתובת דוא"ל; * כתובות דוא"ל שניתנות ממקום העבודה/לימודים (כלומר, כן מכילות פרטים מדויקים) - ניתנות לחיפוש דרך האתר של מקום העבודה/לימודים. בשביל זה, צריך לדעת היכן האדם המבוקש עובד/לומד... הדרך הפשוטה למציאת דוא"ל של אנשים - בה השתמשתי בהצלחה מספר פעמים - היא בחיפוש פשוט באינטרנט. הקשתי כעת ב - Google את השם Oszlak Oscar שהזכרתי מקודם וקיבלתי אתרים המזכירים אדם זה, בליווי פרטים נוספים עליו והדוא"ל שלו:
Oscar Oszlak Position: Director Masters in Public Administration Address: Av. Cordova No. 2122 1122 Buenos Aires Telfs: (54114) 3712709 Int. 533 email: [email protected]
ארנון

למעלה