מה המשותף לכל אחת מהקבוצות?

Tony Reyes

New member
מה המשותף לכל אחת מהקבוצות?

קבוצה I: אֶנֶף אַף חָרוֹן טינה עֶבְרָה חרון אף בְּעִדָּנָא דְּרִתְחָא קבוצה II: בְּעָתָה חִילָה חָת מָגוֹר מוֹרָא פַּלָצוּת רָהָה ירא קבוצה III: דְּבָב טינה מַשְטֵמָה פוֹבּיה שִטְנָה

אז ככה

קבוצה 1: כעס קבוצה 2: פחד קבוצה 3 :שנאה. אני לא בטוחה לגבי זה. שיטנה ומשטמה זה שנאה. לגבי שאלה המילים אני לא כל כך מבינה מה הקשר שלהם לשינאה.

Ann2922

New member
קבל עוד מילים..

לקבוצה הראשונה - טִינָה; חֲמַת רוּחַ (בלשון המקרא) , רֹגֶז, אַף, חָרוֹן, חֵמָה, רֻגְזָה, זַעַף, תַּרְעֹמֶת, שֶׁצֶף (מליצית) , חֳרִי אַף , רִתְחָה (ספרותית) , כַּעַס, קְצִיפָה (ספרותית) , זַעַם, קֶצֶף (ספרותית) , נִרְגָּזוּת, עֶבְרָה, חֲרוֹן אַף , חֲמַת זַעַם , חֲמַת רֶצַח לקבוצה השנייה בִּעוּת, בַּלָּהָה, סִיּוּט, חֲלוֹם בַּלָּהוֹת , חֲלוֹם רַע ; חֲרָדָה, חֲשָׁשׁ, דְּאָגָה; הִתְבַּהֲלוּת, הִבָּעֲתוּת, הִתְיָרְאוּת, הִבָּהֲלוּת; פַּחַד אֱלֹהִים , מוֹרָאָה, פַּחַד אֵימִים , אֵימָה חֲשֵׁכָה (מליצית) , פַּחַד מָוֶת , בְּעָתָה, תַּבְהֵלָה (ספרותית) , פַּחַד, אֵימָה, חֲרָדָה, מוֹרָא, יִרְאָה, חִתָּה, חַלְחָלָה, מָגוֹר, בַּלָּהָה, בֶּהָלָה, פַּלָּצוּת, פָּנִיקָה, חַת, אֵימִים, חִיל, חֶרְדַת אֱלֹהִים (מליצית) , חִיל וּרְעָדָה (ספרותית) , אֵימַת מָוֶת ; חַשְׁשָׁנוּת, דַּאֲגָנוּת, חַיְשָׁנוּת; בַּעַת, פוֹבְּיָה; מֹרֶךְ, מֹרֶךְ לֵב , פַּחְדָנוּת; בִּרְכַּיִם נוֹקְשׁוֹת , פִּיק בִּרְכַּיִם לקבוצה השלישית קודם כל דבב שד"כ מגיע בצירוף - בַּעַל דְּבָבוֹ (של מישהו) - יריבו, שונאו של מישהו מילים נוספות לשנאה אֵיבָה, מַשְׂטֵמָה, אוֹיְבוּת, עוֹיְנוּת, שִׂנְאָה, שִׂטְנָה; אַנְטָגוֹנִיזְם, יְרִיבוּת; שִׂנְאַת מָוֶת , שִׁנְאַת עוֹלָם , תַּכְלִית שִׂנְאָה , אֵיבַת עוֹלָם ; אַנְטִיפַּתְיָה לגבי שטנה - בעיקר בצירופים כגון 'כתב שטנה', 'דברי שטנה') פוביה מתאימה יותר לקבוצה השנייה כי זה פחד חולני ממשהו לא היה לי זמן למיין, פשוט העתקתי את זה מהמילון

Ann2922

New member
רב מילים - מילון עברי-עברי- אנגלי

זה עולה איזה 100 שקל לשנה אבל ממש ממש נוח.... לי זה אישית יותר נוח ממילון ספר במיוחד שיש צירופים לכל מילה, ומילים נרדפות דומות אני מאוד מרוצה ממנו http://www.ravmilim.co.il

כן יש

לקבוצה 2 : פחד , חִיל , פְּלצוּת , בעתה , אימה , בלהה , חַת , מורא , בעתה , מגוֹר , יראה , אימה, כעס , עֶבְרָה , חימה , חרי אף , זעם , קֶצֶף , חרון , טינה , זעף , יש בליבו עליו , תרעומת, קילל, שפך אש וגופרית קבוצה 3: שנאה , מַשׂטֵמָה , איבה, עוינות זה מה שאני זוכרת כרגע

למעלה