מה המקביל של מע"ר?

amitzahavi

New member
מה המקביל של מע"ר?

יש שאמרו לי שזה FIRST RESPONDER או CFR אבל זה קורס 44 שעות ויש שאמרו לי שזה EMT- BASIC אבל זה 118 שעות. אז איך באמת קוראים למע"ר?

orend123

New member
אמממ

נכון, מע"ר זה משהו בין FIRST RESPONDER ל- EMT-B. הסיבה ל"בין" זה פשוט שהקורס מכיל נושאים שונים שבאים גם מפה וגם משם... דני יכול להסביר כמו שצריך.

Yev

New member
רלוונטיות של חומר...

פעם קראתי את מה שצריך להיות EMTB אני לא זוכר הכול אבל מה יש בחומר של EMTB, זה מסמיך אותך להיות נהג, לפחות מבחינת מד"א כפי שאני מבין חובש זה EMT-B השאלה היא עם מע"ר צריך לדעת איך מפעילים דפבילטור חצי אוטומטי? לא נראה לי שזה רלוונטי. או לדעת לזהות חל"כ על פי סימון של המשאית. כפי שאני רואה את קורס מע"רים. זה השמטת כמה פרטים לא רלוונטים לנוער מקורס של EMT-B ככה זה?

ההבדל הוא....

קודם כל ישנה מערכת הולכה חשמלים של הלב שמלמדים אותך איך בדיוק עובר ה"חשמל" בלב. AV NODE וכולי''' אח"כ יש הדרכת והסמכה למתן עירוי נוזלים. אח"כ יש הפעלה של דפיברלטור. אח"כ יש חל"כ. שזה לא רק זיהוי של המשאית כמו שאמר YAV, זה לדעת מה עושה החומר כשהוא חודר לגוף, מה זה אציטין-חולין וכו' פירוסטיגמין ושאר הענינים הנוגעים לדבר.

Nייט

New member
זה תלוי במדינה

מע"ר זה CFD Cetefide First Responder הCFD היום הם גם למדו להשתמש בAED. בקשר ל EMT-B, זה בין מע"ר בכיר לחובש, חלק מהמדינות מותר להם לעשות אינטובציה וחלק לא. בכל המדינות אסור להם להחדיר עירוי. מותר לעזור בנתינת NITRO,אלביוטרול(פרוונטול),אפינפרין(המזרק האוטומטי),ופחם.(וכמובן גם חמצן) EMT-B יכול לנהוג, וזה מספיק EMT-B אחד ונהג בשביל להוציא אמבולנס. סתם לידע כללי, יש הבדלים בין מדינה למדינה ובין county ל county. יש הסמכה לכל ארה"ב אבל זה מצריך מבחן נוסף יתר קשה,(בעתיד זה יהיה אותו דבר בכל המדינות). אם יש לכם עוד שאלות, אני EMT-B במדינת ניו יורק אז אל תתביישו לשאול! נייט

Yev

New member
תוכל לפרט על

CFD ו AED? מזה בדיוק? מה תפקידם באמבלונס?

Yev

New member
לזה בערך התכוונתי...

סך הכול רוב ההבדלים לא רלוונטים פשוט לנוער. הרוב הגדול זה עניינים שקשורים לנהג. חוץ מאשר למערכת ההולכה של הלב, ששמה לא מלמדים למבחן את זה(בדרך כלל נותנים כהעשרה), ואכן ווריד. שוב כשיש נהג בסביבה אין לזה צורך מבחינת מע"ר אני רק אומר שפעם מע"ר מעל גיל 18 היה יכול לעבור השתלמות ווריד.

paradan

New member
תשובה

לא קיים בארה"ב קורס מקביל בדיוק לקורס המע"ר של מד"א (קורס 60), אך הקורס הכי קרוב הוא אכן קורס הFIRST RESPONDER. קורס הEMT-B הוא יותר קרוב לקורס החובשים של מד"א, וגם זה לא בדיוק.

Yev

New member
אבל דני.

עם כל הכבוד... ההבדל בין מע"ר לקורס נהגים ביחס לכמות החומר, הוא ממש קטן. אז למה להצמיד את זה דווקא לפירסט רספונדר, שגם כפי שבדקתי הוא לא בדיוק אחד כזה שיכול לעלות על אמבלונס בארצות הברית. אז נראה לי שעדיף להצמיד את זה ל EMTB כיגם ככה ההבדלים ממש לא גדולים

Nייט

New member
Yev,

אני לא יודע מה לומדים בדיוק בקורס נהגים אבל מע"ר זה כמעט כמו פירסט רספונדר(CFR) הCFR יכול לעלות על אמבולנסים אבל צריך לפחות ENT-B איתו. אין הבדל ממש גדול בין CFR ל EMT-B אבל יש הבדל. אם תחתוב לי בדיוק מה ההבדל בין מע"ר לחובשת אני אכתוב את ההבדלים בין EMT-B לחובש. נייט. דרך אגב בהודעה הקודמת שלי CFD=CFR רק היום קוראים להם CFR-D בגלל שהם מוסמכים להשתמש בAED (=אוטומטיק אקצטרנל דפיביולטור)

paradan

New member
דיון ישן נושן

הנושא עלה כבר כמה פעמים גם כאן ובהרחבה בפורום אחר (שכבר לא פעיל יותר). תמיד חוזרת אותה השאלה בדיוק וכפי שאמרתי אז אני אגיד גם עכשיו הכל בגלל החוסר סדר והחפיפניקיות של הארץ. בפועל בחלק מהמקרים אתה ממש צודק - ההבדל בין מע"רים לבוגרי קורס חובשים לפעמים שואף לאפס, אבל לא כך אמור להיות. הסיבות לכך רבות ומגוונות ובאות לידי ביטוי בכל רמות ההכשרה (כולל פאראמדיקים). לדעתי אחת הסיבות החשובות היא שהגוף המכשיר הוא גם הגוף המסמיך (לדוגמה מי שמדריך קורס נהגים גם בוחן אותו בסופו...) ולכן המשוב ובקרת האיכות הם מושגים זרים לחלוטין. שלא לדבר על היעדר במבחני רישוי ובצורך לריענונים תקופתיים ועוד. ועל מחלקת ההדרכה אני מעדיף כבר לא לדבר. רק עוד דבר אחד אני רוצה להוסיף: שבוע שעבר יצא לי לשוחח עם מוקדן מד"א ולאחר שאמרתי לו שאצלנו בתחנה נלחמו בשביל לקבל AED בשביל האמבולנס כונן שנמצא בקביעות אצל מתנדב והוא אמר לי שבעיר שיש בה נט"ן זה בכלל מיותר ושאפילו חלק מנהגי המשמרת לעיתים לא לוקחים את המכשיר מהמוקד ולראיה הצביע לי על מדף במוקד שם היו שלושה מכשירים שכאלו. זה הקטע שבו החוורתי והתחלתי להזיע והעדפתי לנטוש לפני שאתפוצץ. שערוריה כבר אמרתי?! ועוד משהו קטן קטנטן, בארה"ב בשנת 1966 יצא מאמר של האקדמיה הלאומית למדעים שכותרתו היתה "Accidental Death and Injury: The Neglected Disease of Modern Society" (הקרוי גם המסמך הלבן - The White Paper). שמו כמובן מעיד על עצמו. מסמך כזה מאוד חסר במדינת ישראל. פה מעדיפים להמשיך במאבקים בין ההסתדרות הרפואית, משרד הבריאות, איגודים מקצועיים - פאראמדיק כן מקצוע, פאראמדיק לא מקצוע וכו'. פה נבחר ציבור, חבר כנסת במדינת ישראל, אומר למנכ"ל מד"א בדיון בוועדת הכספים שאיפה שזה לא כלכלי להחזיק אמבולנס שיסגור אותו. והידעתם שמנהל מחלקה (ואולי אף אזור) במד"א זה כמו מנהל מחלקה בבית חולים, כלומר, מינוי לכל החיים. וגם הרמה שלהם האישית והמקצועית היא דומה... ולשאלתך הספציפית, אני את ההשוואה להכשרות המתאימות עשיתי לפי תוכניות הלימודים הרישמיות מה שנקרא ה-National standard curriculum של הDOT (משרד התחבורה האמריקאי, שבארה"ב הוא הגוף הממלכתי שאחראי על הEMS). אני אלך לעשות איזה מקלחת קרה, before I go nuclear... חג חירות כשר, שמח ושקט רות סוף דני

למעלה