מה המצב?

Tom50

New member
מה המצב?

יש לי בעיה שאני בטוח שאתם מכירים אותה טוב.... קראתי את כל הספרים עד החמישי אבל בגלל ההפרשים של לפחות שנה בין כל ספר, אני בקושי זוכר את עלילת החמישי, ומהרביעי אני לא זוכר כלום....השאר אני זוכר בגלל הסרטים.... לקראת השישי אני מחפש דרך להזכר יותר בעלילה ככה שהקריאה תיהיה יותר מהנה והעלילה תיהיה יותר רציפה בלי ניחושים מיותרים... אז אם מישהו מכיר אולי סיכומים לספרים באינטרנט או דרך אחרת להזכר בעלילה אני יודה לו מאד. תודה רבה.

פלאפאל

New member
../images/Emo69.gifלקרוא שוב זה יעיל.

סיכומים זה רע והם מפספסים מלא נקודות שחשובות [כביכול] להמשך.

Tom50

New member
לקרוא שוב ת'חמישי

זה דיי קשה....במיוחד ת'חלק שלפני ההגעה להוגוורטס שהוא ממש משעמם ותופס חלק נכבד מהספר... אני מאמין שאם אני ייקרא סיכום זה ייגרום לי להזכר כבר בעוד פרטים חשובים בספר גם אם הם לא רשומים בסיכום. אם יש לך סיכום כלשהו את יכולה בבקשה לתת קישור? תודה.

ScOrPiO gIrL1

New member
למה לא לקרוא?

אני סיימתי ת'חמישי ביומיים....... וכל פעם אני קוראת אותו מחדש........ וזה לוקח לי עכשיו אפילו פחות מיומיים(אני כבר מכירה ת'ספרים בעל פה כל עמוד!
) זה הכי כיף לקרוא כל פעם מחדש.....

אוף../images/Emo12.gif

הפורום מלא בהודעות של אנשים שרוצים לקרוא את השישי אבל אין להם כוח לקרוא את הקודמים. מה הקטע? לא יודעת, כאילו, אלה שנמאס להם הספר אחרי פעם אחת לא כל כך מחכים שייצא הספר השישי. אלה שמחכים לשישי אוהבים את הספרים, וזה לא בא במין "נו, יש ספר חדש ואין לי מה לעשות. נקרא". בכל מקרה, אני מאוד ממליצה לקרוא שוב, כי כשקוראים את הספרים, גם אם זה בפעם ה-20 (תאמין לי, זה מניסיון) עדיין יש קטעים שפשוט נחמד לקרוא. אני ניסיתי לקרוא שוב את החמישי לפני שיצא השישי (הרבה לפני, בערך חודש קודם קראתי אותו ואז עברתי לרביעי באנגלית, הייתי במירוץ נגד הזמן
) ולא הייתה לי ממש סבלנות כי ההתחלה מעצבנת. אני זוכרת שניסיתי פעם לקרוא בפעם השנייה אבל לא היה לי כוח, ואז ניסיתי בכל מקרה כי הייתי חייבת, לא זכרתי כלום. אז קראתי ודווקא נהניתי לקרוא שוב, ורק בקטעים מסוימים שעיצבנו אותי משכתי קצת
שווה לנסות שוב
.

Tom50

New member
זה ממש לא ככה.....

בשבילי, הארי פוטר זה מין ספר בלשות כזה, כשכל הזמן מוסיפים לך עוד ועוד רמזים למה שקורה. ואז אחרי שכל הספר מובא רק מנקודת מבטו של הארי, בפרקים האחרונים מספרים (הארי מגלה בעצם) דברים שקרו במהלך השנה שהארי לא היה מודע להם. ההנאה העיקרית שלי מהספרים היא לנסות לגלות בעצמי לפי הרמזים את כל הדברים שהארי לא מודע להם ומגלה רק בסוף. ועכשיו כשאני יודע מה קורה בסוף, זה מוציא לי את כל ההנאה העיקרית מהספר ולקרוא אותו שוב זה כמו לקרוא ספר לבגרות - קריאה רק בשביל לדעת מה קרה בספר ולא למטרת הנאה. סליחה שחפרתי

../images/Emo12.gif

ולא נהנית מההתרחשויות? מהבדיחות? אני שכחתי בשנתיים האלה את כל מה שקרה, ואפילו לא זכרתי מי זאת לונה לאבגוד
. אז היה נחמד לקרוא שוב ולנסות לפרש מה קרה, בלי לזכור
. באמת כדאי שתקרא ברפרוף, כמו שכולם פה אומרים אחד אחרי השני. תנסה לקרוא, משעמם, תדלג כמה עמודים, וככה תמשיך כשאתה קורא קטעים חשובים ו/או נחמדים ומצחיקים.

the ror

New member
אבל אם אתה רואה את זה

כספר בלשות לא חבל על כל הרמזים שהסיכומים שתקרא מפספסים...

רעיון מצוין,

לקרוא את החמישי. כן, ראיתי שכבר הציעו ואמרת שיש שם חלק משעמם - אז תקרא ברפרוף. משעמם? תדלג. אתה לא צריך כל חלק וחלק. "תסכם" בכוחות עצמך תוך כדי קריאה, אף אחד אחר לא יעשה את זה לדעתי.

אממ..

פשוט תקרא את הספרים הקודמים..
קטעים ארוכים ושלא כל כך חשובים לדעתך תדלג.. תקרא ברפרוף.. סיכומים זה לא רעיון כל כך טוב
חוצמזה אני מכירה מישהי שקרראה כל ספר 10 פעמים והיא נהנתה לקרוא את אותו ספר כל פעם מחדש
כי אתה מגלה דברים שבכלל שכחת ואז אתה מבין יותר ת'עלילה..

ToryMaster

New member
בכללי

זה מאוד לא אמין, האתר. כל אחד יכול לערוך מונחים ולהטעות.

Obi Dan Kenobi

New member
אבל במקרה של "הארי פוטר"..

רוב המושגים הם נכונים. אני, לדוגמא, כתבתי כבר את המושג של סלאגהורן וכרגע אני עורך את המושג של פאדג'.

Obi Dan Kenobi

New member
הו, אז הרבה הם סלבריטים ../images/Emo3.gif

אתמול סיימתי את פאדג'. היום, אחרי שאני אסיים את שיעורי הבית, אני אכתוב גם על סקרימג'ור.

2 Mיכל

New member
ואני שיניתי את השם../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

שכתבו להארי פוטר 7 ל-Harry Potter and the Real Slim Shady
. זה באמת לא אמין.

../images/Emo6.gif ענק ../images/Emo118.gif../images/Emo71.gif

אמינם היה מוסיף המון צבע להוגוורטס, אם תשאלו אותי.

למעלה