מה המצב באילת ?

דגיש

New member
מה המצב באילת ?

אני מתכנן בסופ"ש הקרוב להרטב בים האדום, משהו שכבר שנה לא עשיתי. בזמן האחרון יש יותר מידי סיפורים על מצבם הקשה של האלמוגים והחופים באילת בגלל זיהום. רציתי לדעם אם יש למשהו חדשות או המלצות לגבי אתרים במצב טוב באילת.

Famous

New member
המצב באילת לא משהו, אבל... ../images/Emo73.gif

קודם כל, זה מה שיש לנו. חוץ מזה, אם אתה לא אחד מחברי הפורום שכבר ראו הכל, כולל גלפגוס, מלדיבים, פלאו, קריביים וכמובן סיני, אלא צולל מן השורה שרגיל לחופי הים התיכון, אז יש המון מה לראות באילת (לדעתי יש מה לראות שם בכל מקרה, אבל קטונתי
). עכשיו נשאלת השאלה אם לא צללת בכלל כבר שנה, או שרק בים האדום לא צללת שנה? אם הראשון נכון, הייתי הולך על צלילת רענון ואחריה כמה צלילות באתרים ה"קלים" - אתר המערות מול סנובה, חוף הנסיכה ואולי חוף אלמוג (אם אתה מוכן לשלם עבור הכניסה). כל זה כמובן תלוי בזמינות בן זוג שבא איתך לצלילה, שאחרת הייתי ממליץ לך להצטרף לצלילה מודרכת של אחד המועדונים המומלצים (מרינה דייברס, מנטה, אקווה ספורט, סיאם או קורל סי הם אלו שרוב חברי הפורום ממליצים עליהם בד"כ). אם השני נכון, הייתי מוסיף את הסטי"ל (מול מרינה דייברס) ואת האוניברסיטה לאתרים המומלצים לצלילות עם בן זוג שהבאת מהבית ואת הגנים היפניים וכלובי הדגים לאתרים לצלילות מודרכות. ההנאה בכל אחד מן האתרים הנ"ל מובטחת
אבל אף אחד מהם הוא לא סיני

דגיש

New member
אהההה

אם הייתי מנפה מהתשובה שלך את כל מה שלא קשור לשאלה, אז אתה בעצם אומר שאין אתרים מומלצים יותר או פחות אלא לך לאתר שלפי מידותיך ( נסיונך וכו ) ותהנה כמה שניתן. א. תודה על התגובה ב. הייתי מעונין לדעת אם יש אתרים שלא מומלץ לבקר בהם בגלל שהם נפגעו מזיהום ומצבם לא טוב, ולהפך, האם יש אתרים שמומלץ מאוד לבקר בהם במצבם הנוכחי ג. לא צללתי שנה בים האדום , בים תיכון לא צללתי שבועיים. ד. אני מחברי הפורום שראו את אוסטרליה, פיליפינים וסיני זה מספיק טוב ?

Famous

New member
אהההה Yourself ../images/Emo13.gif ../images/Emo73.gif

נו, אם כבר ראית את כל הנ"ל אז כמו שכתבתי קודם, קטונתי. מניסיוני בשנה האחרונה, אין שינוי משמעותי / ניכר לעין בלתי מזוינת, במצב האתרים באילת. כמה שמצבם היה רע קודם הוא רע גם עכשיו, לא יותר ולא פחות (בכל אופן לא באופן משמעותי. האתרים החביבים עלי הם באיזור שבין האוניברסיטה בצפון לגבול המצרי בדרום. באיזור הזה ברדוד יש, יחסית, לא מעט "סלעים" שהגדול והיפה ביניהם הוא כנראה אתר המערות (מול סנובה). גם בעומק 24 - 30 מטר יש מה לראות באיזור הזה, אבל שוב, זה בקריטריונים של אילת ולא של סיני. בהתחשב בזה שכרגע קראתי ששוב יש זרימת שפכים לים באילת, לא הייתי צולל צפונה ממרינה דייברס בימים הקרובים

למעלה