מה המצב אנשים ?

מה המצב אנשים ?

אז זהו שלא נרדמתי... ואיכשהו הגעתי לפה. מעניין..... אני זורק פה משהו לחלל האוויר, ללא שום ידיעה או ניבוי מה הוא יוליד, אבל השעה כבר מוקדמת אז... האם יכול להיות הדבר, שרק כדתלשי"ם אנחנו מבינים בתודעה שלנו כי הממסד והאווירה בעולם הדתי היתה לאורך הדורות והשנים, ועדיין, כזו ששומרת בקנאות על הסגירות והריבוע הדתי, מתוך פחד מפני העולם עוד בדורות קודמים ובטח ובטח בדורנו אנו? האם יש צו פנימי ועיוור הדוחף את ההנהגה הדתית הציבורית (כמו למשל רבנים ואנשי דת) והפרטית (כמו למשל הורים) לנסות ולהשאיר אותנו ככל האפשר בתוך הבועה? למותר לציין כי אנחנו הדתלשי"ם כביכול יצאנו מן הבועה ומסתכלים עליה מבחוץ בצורה כזו או אחרת, ולכן גם יודעים כי בתכל'ס בתכל'ס בתכל'ס, על אף שבמקרים רבים ישנה אולי קצת הבנה או הסתגלות לאורחות חיינו מצד משפחה, חברים וכדו', בתכל'ס אין הרבה סיכוי שמתוך הבועה ש"הם" נמצאים בה, הם יבינו אותנו בכל מאת האחוזים.. האם יש סיכוי לאהבה ???

the dudu

New member
קודם כל

ברוך הבא! אני חושב שהאטימות הזאת קיימת גם בציבור החרדי מן הסתם. אבל יכול להיות באמת שזאת מן אטימות ו"בועה" אחרת. בגלל שהדתיים מאוד קרובים לציבור החילוני ויש סכנה מובנת של עזיבה של המסגרת יש איזשהו ניסיון מלאכותי תמידי לנסות להשאיר אותנו בתוך המסגרת הדתית בדרכים פסיכולוגיים וחברתיים. אם המשפחה הקרובה והחברים יכולים לקבל? זה מאוד תלוי, למשל אני חושב שהמשפחה שלי, חוץ מאבא שלי(שהוא דוס מוצהר) יכולים לקבל את זה.

uri80

New member
תמיד יש סיכוי

הבנה? אני לא יודע. חלק יבינו, חלק ינסו להבין, חלק לא יבינו אותך לעולם. כל חברה דתית מטבע קיומה סגורה יותר, מנסה לשמור על המסגרת הקיימת. טבעי. דרך אגב, ברוך הבא לפורום כבר קיבלת?

תןדה על הברכות להצטרפותי לפורום...

לא עוקב כל יום אבל נשמע מעניין, הפינה החמה לאנשים שנוחתים מהבלאגן בחוץ, ויש לאן... דרך אגב, מה הגילאים פה פחות או יותר של החבר'ה שעל הקלידים?

למעלה