הסבר התחלתי על eBay
eBay זה אתר מכרזים פרטיים שכל אדם או עסק קטן יכול למכור ולקנות דברים. חלקם משומשים וחלקם חדשים. בגלל זה eBay זה המקום הכי טוב למצוא פריטים שקשה להשיג במקומות אחרים. פריטים שיצאו מייצור וכו'. התשלום נעשה על ידי הקונה ישירות למוכר בכמה שיטות מקובלות: שליחת מזומנים במעטפה, שליחת צ'קים, BIDPAY, ו-PayPal (הכי מומלץ). לא ציינת גילך, במידה ואתה קטין תעשה הכל בליווי מבוגר: מה שאתה עושה ב-eBay זה נרשם כמשתמש (בחינם) ומריץ במנוע חיפוש את מה שאתה מחפש.אתה מקבל רשימה של מכרזים עם פירוט על המוצר, דרכי תשלום המקובלות על המוכר, פרטי המוכר, ביקורת על המוכר ע"י קונים קודמים, מחיר התחלתי של המוצר, מספר הצעות ומחיר שהמכרז עומד כרגע. כמו כן, מופיע תאריך סיום המכרז. מה שאני עושה בדר"כ זה מחכה לכמה שעות או דקות לפני סיום המכרז ורואה על מה המחיר עומד עכשיו וכמה הצעות הציעו, ובמידה והמחיר עמד בהגבלה שהעמדתי לעצמי בכמה אני רוצה את המוצר אני מציע הצעה ומעלה אותה עד שאני זוכה או עד שהגעתי לגבול שכדאי לי לשלם על המוצר. לפעמים כדאי לחכות למכרז אחר של אותו מוצאר ממוכר אחר. במוצרים מסוימים אני אהיה המציע היחידי במכרז וכך אני קונה אותו במחיר חבל"ז. חשוב לבדוק לפני ההצעה האם המוכר מקבל תשלום באמצעות PayPal, האם יש למוכר ביקורות חיוביות ברובן המוחלט, ואם הוא מוכן לשלוח מחוץ לארה"ב (אני לא צריך, כי אני שולח את הדברים לתא דואר שלי בניו יורק). אם הפרטים הנ"ל לא מופיעים בתיאור המכרז, צריך לשלוח מייל למוכר ולשאול אותו את הפרטים האלו לפני שאתה מציע מחיר. אם וכאשר זכית במכרז אתה מקבל הודעה על כך במייל, והמוכר יוצר איתך קשר במייל. אני מעביר לו את התשלום ב- PayPal (זה אתר שיש לך מנוי בו, והוא מעביר את התשלום מכרטיס האשראי שלך למוכר ובכך אתה לא צריך למסור למוכר אנונימי את מספר כרטיס האשראי שלך הכל כך יקר - את התשלום ל-PayPal מבצע המוכר, לך זה חינם!). התשלום שאני מעביר כולל דמי משלוח (במקרה שלי מדובר על מקסימום שני דולר כי אני שולח לניו יורק, משלוח לישראל יהיה יקר יותר בהרבה). חשוב לפתוח מנוי ב-PayPal לפני שלב ההצעות, כי זה לוקח בערך שבוע לאשר מנוי. אני לא ממליץ על שיטות התשלום האחרות, יש בהם גורם סיכון לאיבוד הכסף. PayPal בטוח ב-100%, בדיוק כמו Amazon.com. זהו, אחרי התשלום אני מעדכן את המוכר ששילמתי (למרות שהוא מקבל על זה הודעה לבד), ונותן לו את הכתובת למשלוח. כשאני מקבל את המותר אני נותן למוכר ביקורת ממני, והוא נותן לי כקונה. זהו, בגדול. זאת הדרך הכי יעילה והכי זולה (בדר"כ) כדי למצוא פריטים שיצאו מכלל ייצור, פריטים משומשים, ופרטי אספנות נדירים שונים... לפעמים יש ממש מציאות.