מה המילכוד??

T e C

New member
מה המילכוד??

שלום לחברי הפורום, זה זמן מה אני שוקל לקנות מחשב כף יד, ולכן אני עוקב אחר הפורום. לבסוף החלטתי לקנות מכשיר ע"ב מערכת הפעלה pocet_pc, את ה- ipaq 2210. שאלתי היא לגבי המחיר, היות והמכשיר מוצע למכירה (בארץ) בד"כ בטווח רחב של מחירים (2400~-3200~) מה ה"מילכוד". גם כעט המכשיר מוצע למכירה ב- (כביכול מכירת מבצע) 2349 ש"ח באתר buy4less. אז מדוע ההפרש במחירים כה רב? האם יש הבדל במכשיר עצמו? האם יש הבדל בתוספות שמקבלים או שהחבילה סטנדרטית? (אשמח גם לשמוע תגובות מאנשים עם נסיון קניה באתר buy4less). תודה מראש לכל העונים, וגמר חתימה טובה.

mikeoreli

New member
ההבדל..

לא קניתי באתר הנ"ל אבל בכל מקרה אגיד לך למה ההפרש: יש גנבים שגובים 2340 ש"ח עבור מכשיר בלי עברית כאשר המחיר שלו בארה"ב הוא 350-400 דולר ( כמובן בלי עברית, ואין על המכשיר הזה מכס אלא רק מע"מ) ויש כאלו שהם עוד יותר גנבים שגובים סכומים עוד יותר גדולים. אני לא ממליץ לקנות את המכשירים האלו בארץ, אלא אם זהו דיל יוצר מן הכלל או הצלחה במכירה פומבית. אחרת, המוצרים לא שווים את עלותם וחבל.

2cookie

New member
../images/Emo31.gif אחד גדול

400$= 1800 שקל, שזה מחירו בחו"ל. ועוד 400 על העברית, יוצא בערך 2200 שקל, אז עוד 140 שקל יוצא להם רווח (אולי הם מקבלים הנחה על העברית?
) בכל מקרה, מי שלא יכול להביא מחו"ל יכול פשוט לרכוש מאחד האתרים האלה, ו2300 שקל זה סביר לדעתי.

mikeoreli

New member
אתה טועה

קוקי, תלמד לקרוא !!! המחיר באתר buy4less הוא 2290 לא כולל עברית. כלומר, הבדל של 490 ש"ח !!! ולא של של 140 ש"ח. לכן אם תקנה בארץ את המכשיר, לפי עלות של עברית ב400 ש"ח, הוא יעלה לך 2690 ש"ח !!! הקטע הוא שהם אמורים להיות הכי זולים בארץ והם מרוויחים עוד 500 ש"ח יותר מחבריהם בארה"ב. רק להזכיר, אין מכס על מחשבים, בינהם הפוקט פיסי והפאלם. בנוסף, החבר'ה האלה לא קונים את המכשיר באותו מחיר כמו שמוכרים אותו בארה"ב, הם קונים אותו בחצי מחיר או אפילו פחות ממה שהם מוכרים אותו. אין הסבר אחר למה המחירים יותר יקרים בארץ מאשר דמי התווך הגבוהים, הרי בתור יבואנים הם לא קונים את המוצר בחנות בניו-יורק ומטיסים אותו משם לארץ. הם קונים אותו מהמפעל אי שם במזרח הרחוק ומשיטים אותם בתוך מכולה לארץ (טוב לפחות כשאין שביתות). הבעיה היא שיש בארץ פראיירים או כאלו שלא מבינים וזה המכשיר הראשון שקונים ולא יודעים שיש אפשרות לקנות ביותר זול. דרך אגב, עוד דוגמא, באתר מוכרים כרטיס 256 מ"ב של SanDisk ב499 ש"ח. אני קניתי את אותו הכרטיס, בחנות ולא מאתר ב75 דולר כולל מס. כלומר הבדל של 161.5 ש"ח. לא כולל דמי המשלוח שאני לא שלמתי כי לקחתי במקום. אני דרך אגב, קניתי את המכשיר שלי במכירה פומבית בארץ עם העברית במחיר שאותו היה ניתן לקנות את אותו המכשיר בזמנו בארה"ב, כמובן בלי עברית. ולכן המלצתי לקנות דרך מכירות כאלו או בחו"ל. מקווה שהסברתי את עצמי מספיק טוב.

mikeoreli

New member
הסבר

המחירים בארץ הם גבוהים מאוד למרות שאין שום סיבה מאשר הרצון של המוכרים להרוויח כמה שיותר על הקליינטים שלהם. כל עוד אנשים מוכנים לקנות מוצר כלשהוא, שהמחיר שלו מופקע, המחיר שלו ימשיך להיות גבוה ומוגזם, כי יש ביקוש. ברגע שהישראלים יבינו שלא כדאי לקנות מוצרים כאלו בארץ, המוכרים יסיקו 2 מסקנות : או שאין שוק ויפסיקו למכור, מה שלא צפוי שיקרא, או שיורידו מחירים שיהיו פחות או יותר זהים לאלה הנמכרים בחו"ל. הרי כבר עכשיו ניתן לראות שהפוקט פיסי החדשים נמכרים יותר טוב כי מחירם ירד מ4000+ ל2000 ש"ח ואפילו פחות לדגמים יותר פשוטים. אני התעצבנתי, כי אני מנסה להסביר לאנשים כמוך, שקנייה בארץ היא לא כדאית, אלא אם נעשית דרך עסקאות פיצוץ ופומביות שם אפשר להשיג את המוצר אפילו ב50% ממחירו בארץ (לפחות כך אני קונה), וגם כי המנטרה בארץ היא שאם אתה לא מרוויח לפחות 200% על מוצר אז אתה נקרא מפסיד. אני מקווה שבפעם הבעה תסביר לאנשים שרוצים לקנות, את האופציות הללו ולא ללכת להנדי, ליגד, אופיס דיפו ועוד... שמפקיעים מחירים בצורה לא יאמנת של 50% יותר ממחירם ללקוח בארה"ב (לא כולל העברית). זהו...נרגעתי..

ron20

New member
אולי ...

קודם כל אתה צודק, לדעתי פשוט תופסים טרמפ על חוסר המודעות. כאשר פאלם VX עלה 2000 ש"ח, ופאלם צבעוני 2300, פוקטים נמכרו ב 4500 ש"ח והיה שוק ... פתאום בעולם יש ליינים של פוקטים ב 200-300$ וכנראה שהישראלים עוד לא הפנימו את המהפכה - פוקט פי סי בתפישה הוא לא מוצר להמונים 3000 שקל זה כבר מחיר שכנאה "מצדיק" את המכשיר... ההתעוררות תגיע ובאמת אין סיבה למחירים הללו, אבל כנראה הישראלי עוד לא הסתגל לתנאי השוק החדשים בהם פוקט שיתאים למשתמש הממוצע יכול לעלות 200$ (ולהיות מכשיר יותר טוב מה 3660 שעלה כמעט פי 5) לחשוב שקונים בארץ זאיר ב 650 ש"ח שב 200$ (900 ש"ח) אפשר להשיג 1910 ובטיפה יותר 1930 ... זה יקח זמן ...

למעלה