מה המטרות שלכם חברים?

מעקב הגשמת מטרות (9)

השתמשו בפינה זו לצורך רישום ו/או מעקב אחר הגשמת מטרותיכם

deep ocean

New member
מטרה: הפסקת התלהבות

כתבתי באחד השרשורים של מעקב אחרי הגשמת מטרות על רצוני להפסיק להתלהב כל כך מהר. רשמתי שהשגתי את זה. אתמול הזדמן לי לבדוק את הנושא (אני לא אפרט) וראיתי שעדיין יש לי עבודה בנושא, אבל שהמצב השתפר מאד. אז אני מתכננת לתרגל את הנושא בזמן הקרוב

deep ocean

New member
למה רע להתלהב...

כי זה פוגע במקרים מסויימים.. זה לא שאני רוצה להיות אדישה, אלא להתלהב פחות

TMCCHAN

New member
חבל שאת חושבת כך../images/Emo119.gif

לדעתי את עושה טעות נוראה. ילד שנולד הוא תמים (שמח ומאושר) כל דבר שקורה גורם לו להתלהב ולשמוח. רוב האנשים בני גילנו ויותר איבדו את התמימות הזו (שמחת החיים)וימשיכו לחפש אותה עד יומם האחרון. אני מציע שתתלהבי גם עכשיו מתגובתי כי תמורת כמעט כל דבר האיתי מתחלף איתך: את הרצינות שלי ,בהתלהבות (שמחת החיים) שלך.

deep ocean

New member
תראה, אני לא רוצה לוותר

על שמחת החיים שלי, על האנרגטיות שלי וכו´. אני נהנית מהחיים, טוב לי, אני שמחה ומאושרת, מחייכת וצוחקת. דיברתי על למתן התלהבות בתחום ספציפי (שלא מעוניינת לפרט עליו). אוקיי, ועכשיו, מה המטרה שלך? להיות פחות רציני? משהו אחר? אשמח אם תפרט, וברוך הבא לפורום כמובן!!

TMCCHAN

New member
בוקר טוב../images/Emo119.gif

מאוד קשה לי לענות לך. כדי שאוכל לענות ביותר דיוק אני צריך להבין למה את מתכוונת. את לא יכולה לבוא לרופא ולומר כואב לי ואני לא יכולה לספר איפה. לי אין בעי לספר או להסביר לך כל דבר שאני יודע והשמח לענות על כל שאלה, אך כדי לעזור לך אני צריך קצת יותר מידע בנושא הבעיה. מה שאני רוצה להסיג זה תמימות ושמחת חיים של ילד קטן. לשמוח מכל שטות. להיות המאושר שבאדם. תודה על קבלת הפנים.

deep ocean

New member
מה נשמע ../images/Emo20.gif

בקשר אלי, אז אני לא צריכה עזרה כרגע. מצאתי דרכים להתמודד עם הנושא (הרבה עבודה פנימית עצמית). הצלחתי למתן את ההתלהבות, אבל עדיין יש לי דרך ארוכה
בקשר אליך....מה מונע ממך להגשים את זה? "תמימות ושמחת חיים של ילד קטן. לשמוח מכל שטות. להיות המאושר שבאדם"

TMCCHAN

New member
מה עניינים? ../images/Emo39.gif../images/Emo119.gif

אצלי הכל מליון. בתשובה לשאלתך הענה כך: אין דבר בעולם שמונע או ימנע ממני בעתיד להיות האושר. ככל שנכנסים פנימה יותר ולומדים על עצמנו הכל בראש ובחיים מסתדר. מה שכתבתי בעבר כ"חיסרון" שלי יעלם עם הזמן. אני שמח שאת אחרי זמן קצר כלכך מבינה זאת. שבת שלום יום נפלא.

מטרה: לשנות את המטרות ../images/Emo10.gif ../images/Emo26.gif

של ההורים שלי - למטרות שלי. לדוגמה:
המטרה של אמא שלי :היא שאמצא עבודה, לא משנה איזה, העיקר שתהיה לי עבודה, לא משנה אם יהיה לי רע בה, אם לא אחוש בה אהבה, אם ארגיש שאני ראויה ליותר ולא אקבל, אם ארגיש שהיא לא מממשת והולמת את הכישורים שלי וכו´.
המטרה שלי - להפוך את המטרה של מציאת עבודה למציאת עבודה מתוך אהבה. עבודה שארגיש שאני נותנת ומקבלת בה אהבה, מכל המובנים.
מטרה של אמא שלי שאמצא חבר, או יותר נכון, בעל שיהיה רופא, עו"ד, שיהיה מ"משפחה טובה", וידע לעשות את כל מה שהיא עושה עכשיו, שיהיה כמעין אמא שניה: יגיד לי ללכת לישון מוקדם ולא להיות ערה כל הלילה, יגיד לי למצוא עבודה, לא משנה איזה, "העיקר עבודה", יגיד לי לקחת ויטמינים ולאכול "מסודר", לנקות את הבית תמיד, במיוחד לנגב אבק מהמדפים, ובמיוחד, יגיד לי "לשמוע בקול אמא", כדי שבמקרה של "מלחמת כוחות" הוא יהיה בצד שלה, (כמו החבר שלי לשעבר שכל הזמן סינגר על ההורים שלי)
המטרה שלי היא למצוא חבר, שדבר ראשון יהיה ידיד. נוסף על כך שיהיה: טוב-לב, רגיש ואיכפתי, יודע לתת אהבה ללא תנאי (ולא רק לדבר עליה), אינטיליגנט ואינטלקטואל, אבל באופן שמתאזן הרמונית עם הלב.. שיהיה יפה מבפנים ומבחוץ וידע לומר את אשר על ליבו תמיד בצורה רכה ומתוך אהבה (ולא מתוך ביקורת..).
השקפת החיים של ההורים שלי: המוטו: "החיים הם לא פיקניק". לא תמיד קל, לא צריך להימלט מקשיים. "ביקורת היא דבר רע".
לאמץ את ההשקפה שהחיים נפלאים. אני ראויה לאהבה. אני יודעת לתת אהבה ואני אוהבת לתת אהבה, לכן אין שום סיבה שלא אקבל את האהבה לה אני ראויה. גם ברגע שאני אדע לסמוך על היקום שיעזור ויאהב אותי - אני אוכל לקבל את האהבה הזאת. ביקורת היא לא דבר רע, אך אפשר לומר אותה יפה, בצורה של ביקורת בונה, ולא הרסנית או בתור ´אלימות מילולית´. ביקורת היא דבר, שכמו השאר, צריכה לבוא מתוך אהבה ולהיאמר בצורה של אהבה, בעצם "טוהר המילה".
לשנות את המחשבה שצריך "להיזהר לא ללכת למקומות לבד, כי זה מסוכן, מישהו יכול לתקוף אותי או לעשות לי ´משהו רע´.
ההתקפה והרוע, בעצם באים מתוכנו. ברגע שיש לי אהבה, אמונה ועוצמה פנימית, אני מוגנת. אלוהים (שבתוכי) שומר עלי. אוהבת אתכם,
אני.

תיקון:

ההורים שלי אמרו לי שביקורת היא לא דבר רע. (כדי להראות שיש להם לגיטימציה לבקר אותי גם בצורה פוגעת והורסת), אני כאמור שיניתי את המטרה הזאת של לגיטימציה לתת ביקורת - ללתת ביקורת אך לשמור על טוהר המילה. לשים לב מאיזה מקום באה הביקורת (
מוסיפה עכשיו:
): אם היא באה ממקום טהור ואוהב, או ממקום של אגו ושיפוטיות. להיות קשובים למילה שנאמרת (או שהולכת להיאמר) על ידינו, ולחוש אם היא גורמת (או תיגרום) אהבה או תהודה ואנרגיה שלילית.

soulbird

New member
מה אם מטרה להפסיק להיות אדישה

לטפל בעצמי . ההפך ממך deep Ocean ני הייתי רוצה להיות פחות אדישה . לא להזניח את עצמי ובריאותי.

deep ocean

New member
איך את רוצה להגשים את המטרה הזאת?

וכמה זמן את מקציבה לעצמך?

soulbird

New member
ושוב איתכם ושוב איתכם ושלום עלכם

ועל כולנו סליחה שלו הגבתי אבל הייתי בבית חולים . איך להגשים את המטרה? I wish i knew . אני חושבת שהפיתרון צריך לבוא מבפנים . כמה זמן אני מקציבה לעצמי? האמת? לא מספיק אוף! את רואה אין לי תשובות כאורך מגילת אסתר . אני כמו כל אחד עדיין מחפשת (עדיין כן כן בגילי המופלג). שיהיה לנו יום טוב וחג פורים שמייח ציפור

TMCCHAN

New member
להגיד מחר זה הכי קל../images/Emo119.gif

כשאומרים לחפש בפנים למה מתכוונים? יש מליון אופציות להסתכל פנימה, אני מציע שפשוט תתחילי בכך שתשימי יותר לב לעצמך. הכוונה לא להתיחס רק להצמך אלה לנתח באילו מצבים את מגיבה באדישות ובאילו לא. האיתי כותב לך תשובה מעניינת אך רבים מחברינו לנשק לא ישמחו מתשובתי. "אין זמן טוב יותר להתעורר מעכשיו" בקיצור אם תביני למה את אדישה תוכלי לשנות זאת. מכווה שעזרתי. סילחי לי על האי סדר אני פשוט עייף.

Talia E

New member
למה מטרותייך

צריכות להתייחס בכלל לאלה של הורייך?

תשובה ../images/Emo141.gif ../images/Emo142.gif

מטרותי מתייחסות לאלה של הורי, מהסיבה הברורה שמטרותיהם של הוריי הפכו להיות מטרותיי, מבלי שרציתי, כלומר, מבלי לשים לב, בתת-מודע, המטרות שלהם אומצו על-ידי. לכן המטרה שלי היא לדעת אלו מהמטרות הן באמת שלי ואלו מהמטרות חשבתי שהן שלי ולמעשה הן המטרות של ההורים שלי שנכנסו אליי בתת-מודע.

למעלה