מה המטרה?

rainbow too

New member
שלך, שלי, של האנושות...

יש למה אנחנו פה, לא? למה אנחנו עושים את מה שאנחנו עושים?

אינקה

New member
../images/Emo20.gif להבין שאין מה להבין

השתקפות עצמית בתודעה גורמת לטעות תפיסה עצמית. כשהטעות מתוקנת אין עוד צורך לשאול שאלות, שכן הפער בין התשובה לשאלה נסגר.

יאור

New member
נגעת בשורש החטא, ידידי

לדידי, ביום שאחפש מטרה לחיים אפסיק לחיות!

danielpthegreat

New member
אדם חייב לעצמו מטרות אחרת הוא...

חרטה של אדם, כך אני מאמין וכך אני חי וכן אשתי וילדיי. מה הם חיים ללא מטרה????????חשבו לרגע....האם שווה לחיות ללא מטרה?

יה-יה

New member
החיים הם המטרה

ולמה אני קוראת חיים (חוץ מלדוד שלי, שזה השם שלו. אשתו קוראת לו חיים, שכניו קוראים לו חיים ואפילו אמי, שהיא אחותו - תפנה אליו בשם חיים, אם תרצה להסב את תשומת לבו. אין זה פלא שכולם קוראים לו חיים, שכֶּן זה השם שניתן לו כבר באירופה... כשהיה סקפטי.
): חיים = כאן ועכשיו. אתן לכם דוגמא: קחו אדם שהלך לקורס מסוים, הקשור למודעות עצמית. הוא החל לקרוא ספרים, להשתתף בפורומים, ללכת להרצאות והוא החליט שהוא רוצה להפוך להיות בעל רשימה מסוימת של התנהגויות, שראה לנכון לאמץ. הוא רצה להיות נטול שיפוט. הוא רצה לחיות בתחושת מלך ולא בתחושת קורבן. הוא החליט שהוא שומר על טוהר המלה, לא לוקח שום דבר באופן אישי וכו´... הבנתם את הרעיון. אממה...? מרוב שהאיש שלנו רצה לאמץ את ההתנהגויות, מרוב שהוא רצה להגיע לאן שהוא שרצה להגיע, הוא לא שם לב, שהוא שכח את החיים. את הכאן ועכשיו. מרוב שהוא התאמץ להפוך להיות ל... - הוא לא שם לב שהוא לא היה. חיים... כאן ועכשיו: לחיות בכאילו = שם ואחר-כך (ואולי לא, כי...)- "כשיהיה לי כסף, אני אלך ואתנדב במרכז ל- X". לחיות = כאן ועכשיו(!) - "אין לי כסף לאוטובוס, אז אני הולך ברגל למרכז X, שבו אני מתנדב". מה ההבדל? יה-יה, שמוקדם לה קצת להעביר רעיונות בבהירות

rainbow too

New member
חמודה כתמיד(ואני לא מתחנף)../images/Emo13.gif

האיש הזה שדיברת עליו(לא חיים) מזכיר לי מישהו...לא משנה... יש לי מספר שאלות (לכולם כמובן), כשדון מיגל רואיז כתב את הספרים ´ארבע ההסכמות´ ו´דרך האהבה´, הוא סתם כתב אותם ללא מטרה, או שהייתה לו מטרה כשהוא כתב את הספרים? כשנפתח הפורום הזה, הוא נפתח סתם ללא מטרה? או שיש מטרה לפורום הזה? כשבן אדם מחליט ללמוד משהו, הוא לומד סתם ללא מטרה? או שיש לו מטרה? כשבן אדם מחליט להיות מורה או מדריך או גננת, איך הוא ילמד ללא מטרה? אני מסכים איתך שהחיים הם המטרה, אך בחיים עצמם ישנם מטרות, אם לא נקבע לעצמנו מטרות איך נדע להבדיל בין רצוננו לבין רצונם של אחרים? כמובן שהדרך חשובה יותר מהמטרה, וכשאני חושב על זה אז אפשר, ללכת בדרך גם ללא מטרה מוגדרת...הכל שאלה של מי אתה ומה מבנה אישיותך(או מערכת האמונות אם תרצו). המטרה של ארבע ההסכמות היא לחיות באהבה ובהרמוניה עם היקום. ואני חושב שהמטרה שלך, שלי ושל האנושות היא להפוך את העולם הזה לגן עדן עלי-אדמות. רק שבנתיים רוב האנושות שכחה את המטרה שלה... rainbow too שהיה שמח לחזור לגיל הרך ולהיות בגן של יה-יה(ואני לא מתחנף)

אינקה

New member
../images/Emo20.gif מטרות

בקבלה כמדומני מדברים על "רצון לתת על מנת לקבל" מו "רצון לקבל על מנת לתת". כאשר האדם מבצע פעולות מתוך צורך פנימי, נאמר עליו כי מילוי הצורך הוא מטרה של האדם. כשאדם מבצע פעולות מתוך הבנה כי זהו הדבר הנכון לעשותו מתוך הרמוניה עם היקום, אין זו מטרתו האישית של האדם אלא פעולה ללא רבב, על כן כל היקום נחלץ לעזרתו. לא יהיה זה נכון לומר כי הצבת מטרות אישיות היא שגוייה. היא נכונה כל עוד לא מבינים את האפשרות האחרת, והיא מובילה את האדם אל האמת דרך ההתנסות בחוסר התוחלת שבה.

rainbow too

New member
תודה אינקה../images/Emo20.gif../images/Emo110.gif../images/Emo79.gif../images/Emo51.gif

עפ"י הבנתי מהברית החדשה, הרצון הוא לתת שלא על מנת לקבל, ולקבל על מנת לתת. שוב תודה, עזרת לי מאד.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif הברית החדשה?!

הרצון של האדם הרגיל הוא "לקבל" או "לתת על מנת לקבל". כך אנו נותנים עבודה, כסף, חיזוקים חיוביים וכו´ על מנת לקבל את צרכינו בתחומים אלו ואחרים. הרמה הבאה (למי שנכנס לעולם ה"רוחני") היא "לתת" או "לקבל על מנת לתת", שכן אין אדם יכול לתת מה שאין לו... אדם כזה "יקבל" כסף על מנת לתת לעניים (או לקדם מטרות אחרות), יקבל כבוד על מנת לכבד ולהאדיר את עבודת האל וכו´. העניין הוא עניין של מיקוד - אצל האדם ה"אגואיסטי" הקבלה במוקד, אצל האדם ה"רוחני" הנתינה במוקד, כאשר הצורך "לתת" אינו נופל בעוצמתו מן הצורך "לקבל", בדיוק כפי שהפרה רוצה להניק...
קיימת רמה נוספת שהיא "לתת מבלי לקבל" אך היא שייכת ל"אלוהים" בלבד. השאר יכולים רק להתקרב אליה...
בקשר לברית החדשה... חשבתי שכולנו בני האלוהים, לא?
נ.ב. מה אומר אייקון התמנון? שיש לי שמונה זרועות? שאני מחביא את עצמי בענני דיו? שאני נצמד לנושא ולא עוזב? מה?

rainbow too

New member
../images/Emo6.gif אל תקח את התמנון באופן אישי

הוא קשור אליי.
אני מאד אוהב לקרוא את דבריך... תודה.

למעלה