מה הלחץ ?

מה הלחץ ?

לפי השרשור של הגילאים שיש כאן נראה שרוב החברים בפורום הם די צעירים אז רציתי לשאול אתכם שאלה שהציקה לי המון זמן. למה אתם לחוצים ומדוכאים ? ולפעמים אפילו נראה לי כאילו אתם מרגישים כביכול החיים פסחו עליכם בזה שעוד לא נישאתם? אבל אתם כ'כ צעירים ורק התחלתם לצאת לשידוכים והחיים כ'כ יפים.... ההודעה נכתבה בלשון כוללנית אבל אם זה לא מדבר אליך ספציפית אז תתעלם! זה לא שאמרתי שכולם! זה רק רושם כוללני שקיבלתי.

לחץ..?!

התחלתי `לשמוע` בגיל 23 וחצי, היום שנתיים אחרי, עם חמש בנות ברזומה.. (מתוך עשרות שהוצענה..) ואני מ מ ש לא לחוץ. אמא שלי כן.. מה שכן - התחלתי `לרצות` להתחתן.. וזה הישג.. /tapuzforum/images/emo8.gif

אל תדאג,

אם התחלת לרצות להתחתן עכשיו, אז ממש לא בוער אם תחכה עוד 5 או 6 שנים עד גיל שלושים היפה..חכה, בסוף תרצה מאד להתחתן..

לחץ?

אני ממש אבל ממש לא לחוץ. מה שכן. שידוכים זה קטע שאתה מתחיל ואתה מת לסיים. בלי הענין של הלהתחתן. וחוץ... נמאס לשמוע את הבקרוב אצליך... מה איתך? אל תדאג כשזה זה אז זה זה... ועוד משפטים מרגיזים... אז זהו. גם אם אין לחץ זה מרגיז...

כ"כ נכון!

אבל יש לציין שאני בת 19 וקצת מתחילה להילחץ.. וזה לא שרוב השכבהשלי נשואות.. ממש לא.. אבל די יאללה שיבוא כבר.

kiss 18

New member
את בת 19 ואת בלחץ? את דוגמא חיה לאיך שהסביבה

משפיעה... אל תדאגי יהיה בסדר! את כולה בת 19...

לחץ יכול להווצר בכמה תנאים.

יש אחד שמנסה במשך 5 שנים למצוא את שידוכו, וכך גם חבריו הסובבים אותו. אז האוירה הקיימת בקרב החברה היא שזה לא זז וזה סבבה. לעומת זאת יש לפעמים מצב שבו אחד (כמוני) שיוצא שנתיים, ובמשך השנה הראשונה נעלמו לו כל החברה הקרובים אליו, ואז הוא נשאר לבד. במקרה כזה אחד שיוצא שנתיים יהיה לחוץ הרבה יותר מאחד שיוצא 5 שנים. אבל עדיין, כשאני אומר לחץ- קחו בפרופורציות. כמו שציינתי כבר בעבר, אני משתדל לחיות את הרגע ולא להיות בhold... שבוע טוב, תרביצו ספינג`ים (למרוקאים שביננו, מי שלא -הפסיד...) ושיהיה שבוע פורה!

בלyדית

New member
זה רק לחץ חברתי!

בגלל שבחברה שלנו נהוג להתחתן בגיל צעיר אז אם מישהו קצת מתעכב הוא כבר נקרא מסכן ורווק זקן ולכן הוא גם מרגיש כזה וזו הטעות כי מה בוער לנו? יהיה לנו כ"כ הרבה זמן להיות נשואים אז מה הלחץ? משום מה נישואין נראה לכולם דבר כזה טוב ושפוטר בעיות אבל זו הבעיה כי כשמודעים לקשיים לא ממש רצים להתחתן במיוחד לא בגיל צעיר מאד שאז נופלים על זה בבום ולא יודעים איך לאכול את זה אז אני חושבת שצריך לשנות את הגישה כולה בחברה ואז לתת גם לרווקים הזקנים הרגשה טובה כי באמת זה לא כ"כ גרוע...

תגידו אנשים כ`כ מטומטמים?!

אנשים רוצים ולחוצים להתחתן בגלל שאנשים אחרים לחוצים להתחתן והם לחוצים כי אחרים התחתנו מהר בגלל שהסביבה שלהם היתה לחוצה מאחרים שהתחתנו כי ה... . . .באמת?! זה נראה מחריד!!

לא... סתם כי פשוט

חשבתי לעצמי ואני עדיין חושבת שאני ממש בנויה ומוכנה לזה ומחכה כבר לבנות את הבית שלי ולהיות עצמאית... ואני רוצה ילדים.... שום דבר מעבר... אז אולי זה שכתבתי שאני לחוצה זה קצת לא נכון.. לא לחוצה להתחתן.. לא בוכה בגלל זה בלילות אבל מאד רוצה.

למעלה