מה הלאה ?

שרון5555

New member
מה הלאה ?

אני ובעלי עברנו את כל הבדיקות "הרגילות" בדיקות גנטיות, זרע, צילום רחם וכו' עברתי טיפול של שלושה חודשי איקקלומין כולל US חודש נוסף של טיפול עם כוריגון בכל המעקבים היו לי זקיקים יפים ולצערנו....אני לא בהריון מה עכשיו, מה מצפה לי ? מה יהיה השלב הבא ? תודה

שרון321

New member
לפעמים זה פשוט לוקח זמן

סבלנות!!! סביר מאד להניח שאין בעיה. לעיתים קרובות, גם לזוגות שהכל תקין אצלם לוקח זמן. מתפללת בשבילך

פינקי33

New member
יש הרבה זוגות שאין אצלם שום בעיה

ובכל זאת לוקח להם כשנה. הרבה פעמים זה פשוט הלחץ....

ענבר inbar

New member
באותו מצב

אני נמצאת באותו מצב. הרופא שלי הפנה אותי לטיפול במכון פריון בר"ג, שם יעשו לי כנראה זריקות כל יום החל מהיום הראשון למחזור. לפני כן אני עוד צריכה לעשות משטח צוואר הרחם ובדיקת דם לנוגדני צהבת, כי זה מה שם דורשים. צריך לקחת בחשבון שהתור למכון פריון לוקח איזה חודש. שיהיה לך המון בהצלחה, מכל הלב.

שרון5555

New member
ענבר

זה אומר שהשלב הבא זו הפנייה למכון פוריות ? או שיש עוד שלבים שעליי לעבור לפני ? ותודה על ה-בהצלחה.

ענבר inbar

New member
המשך טיפול

כל מקרה לגופו. אני בעלת שחלות פוליציסטיות. ניסיתי 5 מחזורים עם איקקלומין וכוריגון ואז הרופא אמר לי שהשלב הבא זה דרך מכון פריון וזה זריקות, ינסו בערך 3 מחזורים ואז זה כבר טיפולי IVF. הוא חושב שהבעיה תיפתר בעזרת הזריקות.

שרון321

New member
עוד משהו חשוב

לפני שבועיים היה מפגש של בנות הפורום. אחת המסקנות הנחרצות היא שאם את כבר בשלב של בירור רפואי כדאי מאד שיעשה את זה מומחה לפוריות ולא רופא נשים.

os15ar

New member
שרון, יקרה

ראשית, הסירי דאגה. עשית כל מה שיכולת לעשות עד עתה. בשלב זה, אתם נקראים "בלתי מוסברים" (בתנאי שניסיתם כבר למעלה משנה) וזה אומר שהרפואה עוד לא יודעת למצוא את הבעיה. בכל מקרה, גם אנחנו היינו כאלה. ועכשיו לסקירת האופציות: כמו שכבר נאמר, הכי כדאי להגיע למרפאת פוריות. כל בירור שתעשי מעתה, עדיף שיעשה כחלק מתוכני פעולה. אם את שייכת למכבי יש להם מרפאת פוריות בר"ג (מישהי כבר הזכירה אותה) והיא נמצאת ברמת מרפא ברח' ז'בוטינסקי. את צריכה לשם הפניה. שם יסבירו לך את כל האופציות אך כדאי שתביאי איתך את כל הבדיקו שכבר עשית. אגב, האם עשו לך פרופיל הורמונלי, שזה בדיקת דם לכל ההורמונים ביום ה- 3 עד ה- 5 למחזור ? בכל מקרה, לפי הספר של קופות החולים לא ניתן לקפוץ ישירות להפריה, אלא אם כן אין ברירה, ויש לעבור שלבים שאת חלקם כבר עברת. מה שזה אומר הוא שהשלב הבא שמרפאת פוריות תציע לך הוא הזרעה או בשפה המקצועית IUI. זה טיפול שניתן בד"כ עם זריקות (לא תמיד) מהיום השלישי או החמישי של המחזור ולמספר ימים לא רב, שבמהלכו את עוברת מעקב זקיקים ובדיקות דם על מנת לברר בוודאות את יום הביוץ. לקראת יום הביוץ תקבלי כוריגון ואז יבקשו מבן זוגך לתת זרע ולאחר שהזרע יעבור השבחה יכניס אותו רופא, בבדיקה רגילה, לתוך הרחם שלך. טיפול כזה נהוג לתת למשך 3-4 מחזורים, מכאן אם תרצי תוכלי לעלות כיתה להפריה ואם לא תוכלי להישאר שוב ושוב. מקווה שעזרתי, סליחה שזה ארוך. את מוזמנת לשאול עוד שאלות אם משהו לא ברור. בברכה, אסנת.

למעלה