מה הלאה?

• פותח הנושא edoa
  • פורסם בתאריך

edoa

New member
מה הלאה?

סיימתי את "עשו" של מאיר שלו ממש לפני דקות מספר. לאן אני ממשיך?

holden112

New member
באמת ספר מקסים,

היחידי של מאיר שלו שקראתי (את פונטנלה העפתי). מה זאת אומרת לאן אתה ממשיך? לא חסרים ספרים בעולם. אם אתה רוצה ספרים בסגנון של מאיר שלו הוא כתב עוד הרבה כאלה, ואם אתה רוצה סגנונות אחרים אתה יכול לבדוק במאמרים של הפורום, יש שם יותר ממאה המלצות. אם תפרט איזה עוד ספרים קראת ומה הסגנון שלך נוכל לעזור לך בצורה טובה יותר.

edoa

New member
לא חסרים? חסרים על המדף שלי.

לא משנה, ספריה יש! היצור המקסים הקודם שקראתי אך בשבוע שעבר היה "סיפור על אהבה וחושך" של עמוס עוז. אני מחפש ספר מתוצרת הארץ בסגנון דומה (אם אפשר לומר כך).

edoa

New member
איזה יופי.

המלצה.
תודה.

holden112

New member
כמה הצעות...

מלבד עמוס עוז ומאיר שלו אולי סופרים ישראליים אחרים ימצאו חן בעיניך: "עיין ערך אהבה" ו"ספר הדקדוק הפנימי" של דוד גרוסמן, הספרים של יהודית הנדל (טירופו של רופא הנפש, למשל) ושל גבריאלה אביגדור רותם (חמסין וציפורים משוגעות ומוצרט לא היה יהודי). מה לגבי חיים באר (עת הזמיר, חבלים), ס. יזהר? לא חסרים סופרים ישראליים טובים.

Rivendell

New member
לגבי יהודית הנדל

קראתי שני ספרים שלה - את "הר הטועים" (שננטש באמצע אחרי אינסוף נסיונות התקדמות שכשלו) ואת "טירופו של רופא הנפש", שאמנם סיימתי, אבל אני לא יכולה להגיד שנוא התרגשתי ממנו. יהודית הנדל, כמו שכבר אמרתי, אולי כותבת מצויין אבל שוכחת פרט אחד חשוב. ספר צריך עלילה. לפחות טיפ טיפונת. אחרת הוא תקוע, ואכן, הספרים שלה רוב הזמן "תקועים". אני יודעת שדוסטו דווקא כן מאוד אוהב אותה, אז כן שווה לתת לזה סיכוי. אבל אותי בשום אופן לא ישכנעו לקרוא עוד משהו שלה. ואגב, סיו עוד חייבת לי ארוחת ערב על זה שהצלחתי לסיים ספר שלם של הנדל

עופר D

New member
טירופו של רופא הנפש - יאוש משעמם

טוב, גם אני לא צלחתי, וכיף לראות שאני בחברה טובה
כבד מדכא ומייאש ועדיין לא קורא כלום. לא נהוג לספר בספר סיפור עם שמץ עלילה? אז ללא נקיפות עזבתי די בהתחלה לטובת שאנדור. דעתי על האחרון חלוקה (ומסכים עם מה שנאמר פה עליו) אבל לא משעמם. עכשיו הולך לחטוף סנדביץ בהשראת שנה בפרובאנס. טוב, בלי כמהין ורוזמרין אבל גם די דשן. יאמי
עופר

Rivendell

New member
אכן עופר, אני איתך ../images/Emo13.gif

ואם אין עלילה, אז לפחות שתהיה איזו התפתחות פנימית של הדמויות... משהו! אבל אצל הנדל? כלום. זה כאילו התחלת לקרוא וסיימת לקרוא באותו עמוד.

למעלה