מה הלאה..עזרה!

BOOS123

New member
מה הלאה..עזרה!

שלום לכולם!
אוקיי.. לאחר קבלת הציונים ממועד קיץ האחרון- נתוניי:

אנגלית 5-90
מתמטיקה 5- 97
פיזיקה 5- 96
היסטוריה 5 - 93
תנ"ך 5- 90
גמרא 5 -90
הבעה עברית 2 - 87
אזרחות 1- 85
מחשבת ישראל 2 -90

ממוצע בגרות:
טכניון-115.83
עברית-11.26
ת"א-110.69

פסיכומטרי- 711 (אני יודע שאני חייב לשפר, אני מתכוון לעשות את זה השנה)

מס' שאלות:
1. אין צורך להמשיך ולשפר בגרויות נכון?
2. עברית-עם הבגרות הנוכחית שלי , בעברית, כבר בפסיכו 728 יש לי מעבר לשלב הבא, אבל בטח אצטרך ציון מרק"ם אסטרונומי, כמה לדעתכם צריך בפסיכו כדי לתת לי להתקבל (אפילו לא בסבב ראשון- יש לי סבלנות :) עם ציון מרק"ם נורמלי, אולי טיפה מעל הממוצע?
3. ת"א-עם הבגרות והפסיכו הנוכחיים שלי יש לי ציון התאמה של 699 בת"א-נמוך מאוד, אבל עם פסיכו 730 יש לי ציון התאמה לרפואה ראשוני של 719 ועם פסיכו 740 יש לי ציון התאמה של 727. האם אלו ציוני התאמה טובים לפתיחה, כמה אצטרך במו"ר עם ציוני התאמה כאלה ? (719,727 בהתאמה)
4. טכניון- על כמה עמד הסכם בטכניון השנה? האם מישהו יודע אם סביר שהוא יעלה/ירד/ישאר בשנה הבאה? הבנתי שהשנה המו"ר הנצרך בטכניון היה 204- סביר בהחלט לא? ציון די ממוצע נכון?
5. לסיום, יש למישהו המלצות למכון פסיכומטרי טוב? אולי לקבל איזו תמנ"צ לגבי המכונים והקורסים המוצעים..

תודה רבה ויום טוב!

PantherettePitz

New member
באמת לא צריך להמשיך לשפר בגרויות

(כלומר, תמיד אפשר עוד, אבל הן בהחלט גבוהות מספיק.)
&nbsp
לגבי השאלות שלך:
2+3. בת"א עם סכם ראשוני של 719 תצטרך לדעתי ציון שנע בין 215-220 כדי להתקבל (קשה לומר בוודאות, או באיזה סבב תתקבל אם יהיה לך ציון בטווח הזה). עם סכם של 727, לפי הנתונים השנה תוכל להתקבל לדעתי עם ציון סביב 210 (כמובן שזה תלוי בזה שלא ישתנו דברים בשנה הבאה). כדי שתוכל להתקבל עם ציון מו"ר לא בשמים גם לת"א וגם לעברית, לדעתי כדאי להגיע לפחות ל-740-745 בפסיכו' (וכמובן שתמיד רצוי כמה שיותר גבוה).
&nbsp
4. אני לא זוכרת בדיוק מה היה הסכם בטכניון השנה אבל הוא היה בסביבות 94. קשה לומר מה יקרה איתו בשנה הבאה (כי השנה זו הייתה עלייה די גדולה לעומת שנים קודמות), אבל אם עוברים את הסכם הזה, הרפים של הטכניון השנה מאפשרים קבלה עם ציוני המו"ר הכי קרובים לממוצע (שהוא 200) מכל האוניברסיטאות.
&nbsp
5. מאחר שכבר עשית פסיכומטרי וקיבלת ציון של 700+, לדעתי שווה לשקול שיעורים פרטיים ולא קורס. בזמנו לקחתי שיעורים כאלה ב"אחד על אחד", אבל האנשים שהכרתי שם התחלפו מאז ואני לא יודעת מה קורה שם היום. בכל מקרה, לפני שנתיים-שלוש זה היה מקום מקסים עם גישה טובה מאוד.

BOOS123

New member
את שניהם עשיתי עוד בתיכון

ושיפרתי את שניהם אחרי התיכון..תודה פיטצ ..את הפסיכו שלי עשיתי בתיכון..מזמן מזמן ולכן לא נראה לי שאעשה באחד על אחד..יש לי הרבה במה להשתפשף..

למעלה