מה הכי נורא

KallaGLP

New member
המראה מעניין אותי הרבה פחות מהמהות.

כאמור, זה בסדר שנישאר חלוקות בעניין.

פלגיה

New member
שום דבר לא ברור אצלנו בארץ

כשהילד הקטן יגדל אולי הוא יהיה אבא ואולי לא. אולי הוא יהיה מוסכניק או קוסמטיקאי, ואולי לא. אולי הוא יהיה רופא, או עורך דין. מה שכן אפשר לנחש בוודאות רבה למדי - זה שהוא יהיה חייל. זה די בטוח.

ובדיוק בגלל זה לא מתאים לי שכבר בגיל 4

הוא יעשה את עצמו חייל . שילחם בכל מיני אביזרים מאולתרים או דימיוניים, אבל המראה של ילד בן 4 - כחייל - בעיני הוא נוראי.

פלגיה

New member
אז רגע

גם תחפושת של חייל לא תרשי? מאוד טבעי שילד ירצה לחקות את המבוגרים שסביבו. כמו שהוא "נהג" ו"אבא" ו"אמא" (במידה ומרשים לו, ולא טוענים שזה נשי)

פשוט כי ...

כשאני ניסיתי למנוע מהבן שלי משחקי רובים הוא לקח צבע ועשה אותו לרובה לקח משאית שהפכה לרובה כי המשחק הזה לא תלוי בנו

שי ז.

New member
אם הם מתחלקים לחבורות ומשחקים במלחמה זה טבעי

אבל אם הם משחקים בלירות באנשים או לירות בערבים זה לא טבעי ופסול. הפסול הוא לא הרובה אלא השימוש שנעשה בו.

meroi

New member
כולם גרועים

וכולם (חוץ מהעגילים לתינוקת) תוצאה של הורים שלא חשבו לעומק איזה ערכים הם רוצים להקנות לילדיהם וחשפו אותם להשפעות לא רצויות לגבי משחקי מלחמה, אולי בנים נוטים יותר מבנות לשחק משחקי יריבות פיזיים (הבנות עוסקות ביריבות יותר מתוחכמת) וגם זה, תלוי באופיו של הבן, לא כולם כאלה אבל התרבות שלנו מעודדת את הנטייה הזו וחוגגת עליה ממניעים ברורים- כדי ליצר חיילים לעתיד אם זה טבעי וטוב בעיניכם שבן ישחק ברובים, למה אתם מזדעזעים כשרואים אצל הערבים איך מאמנים את הילדים מילדות לשנאה ומלחמה. האם זה נראה לכם טבעי וחיובי למשל שסבא ישראלי יגיד לנכדו - תאכל הרבה , תהייה חזק ותלך לצבא... אותי שני הדברים מזעזעים באותה מידה אין לנו שום רובי משחק בבית אם הילד יבקש רובה (וזה לא קרה בינתיים כי הוא יודע היטב מה דעתי על זה) או שאני רואה אותו משחק ברובה אצל חבר- אני מסבירה לו שלהרוג אנשים זה לא כייף, שזה יוצר סבל וכאב, וילדים בלי אבא וכו" בינתיים מה שהילד מבקש ליומולדת6 זה חתול סיאמי וקקטוס (-: השילוב הזה הצחיק אותנו... ואין לי בעיה אם במושגים המעוותים של התרבות שאנחנו חיים בה, תגידו אולי שהוא שונה, זה שהרב הולך בדרך מסויימת לא אומר בהכרח שהדרך נכונה, אלא רק שצפוף ללכת בה.

אייני

New member
להגיד שהתרבות שלנו ספציפית מעודדת את זה

זה פשוט שטויות. מספיק שתלכי ותסתכלי איזה משחקי מחשב פופולריים בקרב הבנים בעולם. רק בודדים יהיו נטולי אלימות מכל סוג שהוא. ואני לא מדבר על מדינות שיש בהן צבא חובה בכלל. ארה"ב, בריטניה, צרפת, מה לא. משחקי מחשב כמו GTA ועוד עשרות סוגים. בנים אוהבים להוציא אגרסיות בלחימה. אם זה לא רובה אז הם יקחו משהו אחר, בדיוק כמו שאמרו שם קודם. אני כשהייתי קטן שיחקתי מלא במשחקי מלחמה, ועד היום אני אוהב לשחק בהם, ואני מוכן להתערב שמספר לא מבוטל של גברים יעידו על עצמם את אותו הדבר, ועם כל הכבוד, אני לא אלים במיוחד. הכל שאלה של חינוך הורים. לא צריך למנוע מהם כל דבר - רק לחנך בהתאם ולשמור על הגבולות הנכונים.

meroi

New member
לא התכוונתי שלנו ספציפית

ברור שזה קיים בהרבה מדינות התכוונתי לתרבות מעוותת בכל מקום שהיא נמצאת

אייני

New member
ציטוט ישיר ממך

"אבל התרבות שלנו מעודדת את הנטייה הזו וחוגגת עליה ממניעים ברורים- כדי ליצר חיילים לעתיד" אני הגבתי ספציפית לו. לא ראיתי בשום מקום במדינת ישראל עידוד מיוחד של זה אצלנו לעומת מדינות אחרות שבהן כביכול "אין צורך בחיילים לעתיד" שכן אין להם צבא חובה.

meroi

New member
נכון, זה מה שאמרתי

אבל הכוונה היתה לתרבות הכללית של האנושות- אני רואה עצמי כחלק ממנה אני לא מסתכלת על זה מנקודת מבט ככ צרה אנחנו חלק מעולם גדול וחולקים את אותן הבעיות עכשיו אפשר לעבור הלאה?

שלום הגעתי מהשער

אני ממש לא חושבת שזה טבעי, לנו זה נראה טבעי כי אנחנו חיים במדינה שבה רואים הרבה רובים: בטלויזיה, חיילים ומאבטחים. אין שום סיבה שילד ידע מה זה רובה יש לי חברה שהחליטה עם בעלה שאצלם בבית אין רובים (יש להם 2 בנים), והילדים לא יודעים מה זה רובה. הם גם לא רואים כל מיני תוכניות בטלויזיה שבהן יש סיכוי שיראו דברים כאלה הם סיפרו לי שפעם הבן הגדול ראה רובה צעצוע אצל בן דוד שלו (אותו גיל), הם שאלו אותו מה זה והוא ענה: מקדחה תאמינו לי מדובר בילדים שמחים, בריאים, נבונים, יש להם המון משחקים בבית, ואני בטוחה שהם גם רבים ביניהם כמו הרבה ילדים. אבל בטלויזיה הם רואים אך ורק את הערוץ ה-1 (החדר של חני וכאלה) או DVD שההורים מביאים. הבן הגדול ראה פעם אחת את יובל המבולבל ואמר שזה טיפשי ההורים פשוט מקפידים יותר על התכנים שאליהם הילדים נחשפים

KallaGLP

New member
זה היה קיים משחר האנושות.

אין כל קשר למציאות העכשווית שלנו כאן. אפשר למנוע מילדים כל דבר. פעם מנעו אוננות, למשל. האם ההימנעות המלאכותית הזאת הפכה את הילדים ליותר בריאים נפשית? אולי להפך.

פלגיה

New member
אבל אם רואים הרבה רובים

זה מה שהופך את הדבר לטבעי. אולי אין סיבה שילד יידע מה זה רובה, אבל אם הוא הולך עם אימא לקניון ורואה שם מאבטח עם אקדח או חייל עם רובה - הוא כבר יודע מה זה. אולי באוטופיהלנד שבה לא פוגעים באף יצור חי אפשר לגדל ילד בחממה שבה אין רובים (באוטופיהלנד גם כולם צמחונים, אגב)

meroi

New member
זה לא קשור איפה חיים

אלא מה הסיפור שמספרים לעצמנו ולילדים ולמה חושפים את הילדים בגיל צעיר אם הקניון הוא מקום הבילוי, אז חבל... אם פעם ב... הולכים לקנות משהו בקניון ורואים שם מאבטח או חייל, זה כמובן בסדר, לא צריך לסגור לילד את העיניים אפשר להעביר לו מסר שלצערנו יש רובים בעולם - להגנה עצמית אבל אם מעבירים את המסר הזה, אז רובה זה לא משחק, ולא כייף, אלא משהו שבינתיים קיים בעולם- לצערנו אפשר ללמד ילדים, כן, גם בנים, לשאוף לבנות ולא להרוס, לעזור ולא לפגוע אבל, כמובן שאם החדר שלו מלא בבובות של גיבורי על שריריים עם פרצופים קשוחים, ורובים מרעישים, ואם הוא עסוק רב הזמן בבהייה במסך הטלויזיה בסרטים אלימים או במשחקי מחשב מטומטמים זה לא משאיר הרבה מקום או סיכוי למשהו חיובי

חני ב

New member
../images/Emo6.gif איזה שאלות

ילדה בת 8 וילד בן 15. הכי נורא בעיני
אני מקוה שלא צריך לנמק

למעלה