מה הכי נורא

פלגיה

New member
מה הכי נורא

סקר שלקחתי ממקום אחר. מה הכי נורא?
תינוקת בת 8 חודשים עם עגילים
ילד בן 5 עם רובה צעצוע
ילדה בת 8 עם לק וגוונים
נער בן 15 עם קעקועים

KallaGLP

New member
התשובה שלי דווקא מתייחסת לסעיף שלא רשום פה

ויש לי תחושה שלא תשמחי לקרוא אותה, ולכן גם לא אכתוב. אך מכל הדברים שרשמת פה - תינוקת עם עגילים זה הכי גרוע (אם כי לא בטוחה שהמילה "נורא" מוצדקת כאן)

KallaGLP

New member
בטח שמותר להרגיז אותך, אבל רק כשיש בזה טעם../images/Emo8.gif

במקרה הזה אני לא רואה איך זה יתרום למישהו ואיזו מטרה זה ישרת. אבל נדמה לי שאת מכירה אותי מספיק טוב בשביל להבין למה אני מתכוונת (ואולי לא, בכל מקרה זה לא משנה).

אביבקיץ

New member
תינוקת עם עגילים

כי זה ברור שאף אחד לא שאל אותה אם היא רוצה את זה

מרגוש

New member
התינוקת, הילדה והנער

לא אוהבת את כולם. ילד עם רובה צעצוע לא מפריע לי כול עוד זה לצורך למשחק דמיון בלי אלימות.

KallaGLP

New member
ילד עם רובה צעצוע לא מפריע לי נקודה.

זה המשחק הכי טבעי שיש. כשלא היו רובים ילדים שיחקו במקלות.

למה זה טיבעי שילדקטן יקח רובה

וירה על אויבים ? אי אפשר לשחק במלחמה בלי רובה? הרעיון הטבוע בראשו של ילד קטן - לשחק במשחקי הריגה ובמלחמות נראה לך טיבעי?למה?

KallaGLP

New member
פשוט כי זה טבעי.

כאמור, כשלא היו רובים היו מקלות. ילדים מגיל קטן מאוד מבינים מצוין שזה משחק וזה משחק שבו שיחקו ילדים מאז ומעולם. זו דרך נהדרת להוציא אגרסיות מבלי לנקוט באלימות של ממש.

KallaGLP

New member
אבל מה זה ייתן?

החלק החשוב הוא עצם הצורך לשחק במשחקי מלחמה. הכלי זה דבר משני לחלוטין. לא תתני לו רובה, אז הוא ימצא מקל או כלי חלופי אחר, או שייקח מחברים וכד'. מה שמאפיין בני אדם הוא שהם בעלי תושיה ובסוף ישיגו את מה שהם רוצים, כך או אחרת.

זה יתן לילד לאלתר ולא לשחק עם רובה. בעיני זה

מראה מבהיל יותר מתינוקת עם עגילים, נער עם קעקוע או ילדה עם לאק וגוונים. כל אחד ומה שנורא בעיניו.

KallaGLP

New member
אבל תחשבי על זה:

הילד רק משחק בחייל עם רובה צעצוע ולא ממש מזיק לאף אחד. לעומת זאת תינוקת עם עגילים - ההורים שלה נהגו כלפיה באלימות אמיתית ולא הכרחית לחלוטין מבלי מודעותה או הסכמתה. אז מה יותר גרוע? בעיני אין בכלל כל ספק.

גם ברית מילה - זו אלימות כלפי ילד - לא?

וחוץ מזה לראות ילד בן 4 עם רובה לי עושה חלושס יותר מאשר תינוקת עם עגילים (שזה מכוער בעיני אבל לא נוראי)

KallaGLP

New member
נכון, ולכן אני חברה בפורום

"מוותרים בברית מילה". ואני לא חושבת כמוך כי כשהייתי ילדה גם אני וחבריי שיחקנו עם רובים, ואיש מאיתנו לא הפך אלים בגלל זה. תמיד ידענו שזה רק משחק. לעומת זאת חירור אזניים ועוד יותר מכך ברית מילה - אלה פעולות אלימות כלפי חסרי ישע, ולכן בעיני אין כאן אפילו מקום להשוואה.

את שוב חוזרת לעניין שלא דיברתי עליו

לא דיברתי על אלימות - דיברתי על המראה של ילד בן 4 או 5 עם רובה ביד שלי עושה צמרמורת לא נעימה. ילד בן 4 יכול להיות אלים בלי קשר למשחק באמצעות רובה - הרי כבר אמרנו שיש מקלות ויש אבנים ובפורום הורים לילדים ביסודי מישהי סיפרה שדקרו בזכוכית שבורה את הבן שלה והוא בן 7 בלבד. אז אני מדברת על המראה - להסתכל על ילד בן 4 מחזיק רובה ומשחק זה נוראי בעיני כמו שיש כאלו שיקבלו חלחלה מילדה בת חצי שנה עם עגילים.

למעלה