מה הכוונה במונח "PBASE "?

llb11

New member
מה הכוונה במונח "PBASE "?

כשאומרים "לפוג'י S6000 יש רק שתי תמונות ב- PBASE וזו סיבה מספקת לא לקנות אותה" מה הכוונה במונח "PBASE "??

moryoav

New member
amni הפרובלמט... ../images/Emo13.gif

מדובר באתר www.pbase.com שבו ניתן למצוא תמונות על פי קריטריונים שונים, בין היתר על פי המצלמה שבעזרתן צולמה התמונה. המשתמש amni פיתח תיאוריה שמצלמה שיש לה פחות תמונות ב- pbase היא פחות מומלצת. אני מסתייג מהתיאוריה הזו בצורה (כמעט) מוחלטת. יואב.

אני איתך

אפשר להתחשב בזה עם עוד פרמטרים אבל לפתח מזה משוואה לינארית של יותר תמונות =יותר טוב, לדעתי זה לא רציני.

amni

New member
ואני לא מסכים עם שלושתכם

אני עומד בתוקף על עמדתי, ואני חוזר עליה: כאשר מוצר צרכני נימכר _בכמויות מיזעריות_, חובה להימנע מקנייתו (חוץ ממצבים נדירים שלא אפרט אותם). כאשר מוצר נימכר בכמויות מיזעריות זה מבטא בעייתיות בקשר למוצר שאינה מתבטאת באינפורמציה נגישה עליו. זה כלל צרכני לכל מוצר, ובפרט למוצר עדין שדורש שירות. לדוגמא: מישהו בפורום אמר שהתאכזב קשות ממצלמת יוקרה ניקון 8080 (אם אני זוכר את מיספר הדגם). אני בטוח שכאשר מצלמה זו יצאה לשוק היא עוררה _קריאות התפעלות_ בפורומים ובכל זאת, היא כנראה פלופ. דבר נוסף, שכבר הזכרתי אותו, המגיבים הקבועים בפורומים אינם דווקא מידגם מייצג. (רבים בהם מתלהבים מחידושים טכנולוגיים, וזה על חשבון בעיות פרוזאיות כגון טיב השירות, מיגבלות של המוצר, פגמים וכולי). מספר המגיבים הקבועים הכללי בפורומים בכל העולם הוא להערכתי רק כמה מאות אנשים, לעומת מליוני קונים שכלל לא כותבים בפורומים אלא מביעים את דעתם באמצעות הארנק (כלומר לא קונים מוצר בעייתי). דווקא מספרי צילומים באתר גדול כמו PBASE משקף בצורה יותר מאוזנת את דעת ציבור הקונים לגבי המוצר ואת העתיד הצפוי לגביו. מה שמפריע לי הוא שיש אנשים שממליצים בהתלהבות על מוצר שהם אינם יודעים עליו מספיק , (מיפרט טכני איננו ידע מספיק, וגם לא מיבחר מצומצם של תמונות מיבחן). בהמלצות לא מבוקרות כאילו הממליצים המתלהבים עלולים לגרום נזק לקונה שמתייעץ איתם, הוא עלול לגלות שבפועל הוא קנה מוצר לא מוצלח. המלצות לקניה מוטב לתת רק על מוצר בדוק _בשטח_. אשר למצלמות כמו S6000 או S9100 של פוג'י. דעתי היא שכל עוד מספרי התמונות ב- PBASE של דגמים אילו הם מיספרים אפסיים --- צריך להמנע מלקנות אותן. מי שזקוק באופן דחוף למצלמה, עדיף שיקנה מדגם ידוע שעליו יש "קבלות" בצורה של תמונות רבות וטובות ב- .PBASE

amni

New member
לגבי ניקון 8000

בדקתי ב- PBASE והיא דווקא זכתה להצלחה שם. אבל זה אינו סותר את טענתי שיש דגמים עם מיגבלות שאינן באות לביטוי בנאמר בפורומים. אין לי כוח לחפש, אבל יש סיכוי שהיום המצלמה נימכרת מעט מאוד כי מצלמות DSLR עושים אותה ללא אטרקטיבית.

super joby

New member
ביקורות מפורטות

כמו שיש בdpreview זה הרבה יותר אמין לדעתי מהמדד הדיי חסר בסיס שאתה קובע.

Malcolm X

New member
עדיף תמונות מקצועיות

גם STEVIES גם DPREVIEW גם IMAGING RESOURCE (ועוד אתרים) שמים עם כל סקירה תמונות לעיון. מדובר בצילומים רציניים של הצוות המקצועי שלהם, כך שבאמת ניתן לראות מה המצלמה מסוגלת לעשות. יש גם השוואות עם מצלמות אחרות וגם יש קבצים בגודל המלא, כך שבאמת ניתן להתרשם. PBASE בעל מאגר יותר גדול של תמונות - אבל הרוב מצולמות ע"י חובבניים. יש מקרים שזה לא משקף. יש גלריות של צלמים רציניים - שם ניתן לקבל מושג על איכות המצלמה. אבל בגדול אסור להסיק מסקנות מהPBASE. המקום מוצף בצלמים חובבניים.

amni

New member
תסתכל מה אומר

www.kenrockwell.com על "בדיקות מקצועיות" ותבין שהן אמינות בערבון מוגבל. הבדיקות הללו בודקות פרמטרים מסויימים ומתעלמות מפרמטרים חשובים לא פחות (כגון ארגונומיקה, טיב שירות, אמינות המצלמה לאורך זמן). כאשר מצלמה מסויינת ניקנית בכמויות מיזעריות, ועל זה PBASE מעיד, הרי שזו מצלמה שעלולה להיות מאוד בעייתית. לדעתי אין לקנות שום מצלמה שאין לה קבלות בשטח, כלומר מיספר קונים משמעותי, לא חשוב כמה הביקורות נילהבות.

yuv R

New member
קן רוקוול בעצמו הוא סוג של ליצן

שלמשל סוקר מצלמות לפני שהן הוכרזו. אין ספק שהוא מקצוען אבל יש צריך לקחת אותו עם קורטוב של מלח.

174M4R

New member
ומצד שני

אפשר לומר שאתה הולך עם העדר. מה שכולם עושים - גם אתה. זה שאין תמונות מראה על דבר אחד בלבד: לא הרבה אנשים העלו תמונות לPBASE. זה לא אומר שאין אותה לאף אחד ובטח שזה לא אומר שהיא לא טובה. "דעתי היא שכל עוד מספרי התמונות ב- PBASE של דגמים אילו הם מיספרים אפסיים --- צריך להמנע מלקנות אותן" זאת אומרת שעדיף לקנות מצלמה שפחות מתאימה לך אבל יש לה הרבה תמונות באיזה אתר, מאשר מצלמה שמתאימה לך בול אבל באיזה אתר מסוים לא העלו הרבה תמונות שלה. אישית-אני מכיר מישהו שמצלם עם S9100 ויוצאות לו תמונות מדהימות.

amni

New member
אתה הולך אחרי העדר הקטן

ואני לא הולך אחרי שום עדר. אתה הולך אחרי העדר של מגיבים בפורומים. אני לא הולך אחרי שום עדר אלא משתמש בכלי בדיקה בדוק של "קול ההמון כקול שדי" (אני מקווה שאני לא מסרס את האימרה). לדעתי, המספר המיזערי (או האפסי) של תמונות ב- PBASE מעיד שנכון לעכשיו רק מעטים קנו את המצלמות, ואין שום בטחון בקנייתן. מוטב לקנות מוצר שיש לו קבלות (=ניקנה על ידי מספר ניכר של אנשים) מאשר מוצר טוב יותר רק על הנייר וללא קבלות בשטח. אם אחת משתי המצלמות תוכיח את עצמה (כלומר יהיה מספר ניכר של צילומים ב- PBASE ) אפשר אולי יהיה להמליץ עליה. כרגע זה מוקדם מדי. המלצות בסגנון "אני מעיר אישית מישהו שמצלם במצלמה X צילומים נהדרים", נחשבות העיני אפילו פחות מההמלצות של אתרים מקצועיים. ב- FLICKR יש תמונות מהממות שצולמו במצלמות "פושטיות" כי המצלם הפיק מהמצלמה את המקסימום. (מאידך יש שם גם צילומים חלשים ממצלמות יוקרה, אז מה זה מוכיח ?)

Malcolm X

New member
לא מדוייק

זה שסדרת הA*** הקומפקטית של קנון הכי נמכרת בשוק, זה לא אומר כלום. עובדה שהפוג'י F30 עדיפה מבחינת ביצועים וגם לא נופלת מהקנונים מבחינת בנייה ועיצוב. לא הכל שחור-לבן בחיים. אני אישית מתייחס לנתוני מעבדה יותר ברצינות מאשר....איזה סיני שטס לחו"ל ומצלם את אשתו. אני מעדיף לדעת מה המקסימום שמצלמה מסוגלת להפיק. תמיד תיקח בחשבון שאתה תתפתח כצלם ותלמד להשתמש במצלמה כמו שצריך.

Malcolm X

New member
אני מדייק חמוד...האמן לי

מוטב לקנות מוצר שיש לו קבלות (=ניקנה על ידי מספר ניכר של אנשים) זה אתה כתבת. ציטוט מדוייק. מכירות זה פונקציה של רמת ועוצמת פרסום + מחיר + איכות מוצר. היקף מכירות אינו מצביע על איכות המוצר בלבד. מה לעשות. לא דייקת.

llb11

New member
מצטער שעשיתי בלאגן ושלאלה ל-amni

amni, לפי שיטתך , בין המצלמות fuji 6500 ל canon si s3 עדיף לקנות את ה- canon si s3, האם אני צודק? אני פשוט מחפש מצלמה בסגנון הזה (דמוי slr) ובמחיר הנ"ל (2000 ש"ח). יש מצלמה אחרת שהייתה ממליץ אשר נמצאת בקטגוריה הנ"ל?

למעלה