ואני לא מסכים עם שלושתכם
אני עומד בתוקף על עמדתי, ואני חוזר עליה: כאשר מוצר צרכני נימכר _בכמויות מיזעריות_, חובה להימנע מקנייתו (חוץ ממצבים נדירים שלא אפרט אותם). כאשר מוצר נימכר בכמויות מיזעריות זה מבטא בעייתיות בקשר למוצר שאינה מתבטאת באינפורמציה נגישה עליו. זה כלל צרכני לכל מוצר, ובפרט למוצר עדין שדורש שירות. לדוגמא: מישהו בפורום אמר שהתאכזב קשות ממצלמת יוקרה ניקון 8080 (אם אני זוכר את מיספר הדגם). אני בטוח שכאשר מצלמה זו יצאה לשוק היא עוררה _קריאות התפעלות_ בפורומים ובכל זאת, היא כנראה פלופ. דבר נוסף, שכבר הזכרתי אותו, המגיבים הקבועים בפורומים אינם דווקא מידגם מייצג. (רבים בהם מתלהבים מחידושים טכנולוגיים, וזה על חשבון בעיות פרוזאיות כגון טיב השירות, מיגבלות של המוצר, פגמים וכולי). מספר המגיבים הקבועים הכללי בפורומים בכל העולם הוא להערכתי רק כמה מאות אנשים, לעומת מליוני קונים שכלל לא כותבים בפורומים אלא מביעים את דעתם באמצעות הארנק (כלומר לא קונים מוצר בעייתי). דווקא מספרי צילומים באתר גדול כמו PBASE משקף בצורה יותר מאוזנת את דעת ציבור הקונים לגבי המוצר ואת העתיד הצפוי לגביו. מה שמפריע לי הוא שיש אנשים שממליצים בהתלהבות על מוצר שהם אינם יודעים עליו מספיק , (מיפרט טכני איננו ידע מספיק, וגם לא מיבחר מצומצם של תמונות מיבחן). בהמלצות לא מבוקרות כאילו הממליצים המתלהבים עלולים לגרום נזק לקונה שמתייעץ איתם, הוא עלול לגלות שבפועל הוא קנה מוצר לא מוצלח. המלצות לקניה מוטב לתת רק על מוצר בדוק _בשטח_. אשר למצלמות כמו S6000 או S9100 של פוג'י. דעתי היא שכל עוד מספרי התמונות ב- PBASE של דגמים אילו הם מיספרים אפסיים --- צריך להמנע מלקנות אותן. מי שזקוק באופן דחוף למצלמה, עדיף שיקנה מדגם ידוע שעליו יש "קבלות" בצורה של תמונות רבות וטובות ב- .PBASE