מה היתן עושות?

אשרז4

New member
מה היתן עושות?

קודם כל תודות לעונות על שאלת בת ה9 והסתובבות בקניון.
עזר לי מאוד לשמוע מגוון דעות והעלה לי שאלות ותהיות ובדיקות עצמיות חדשות.

עכשיו למשהו אחר : ) (בזמן האחרון יש לי הרבה התלבטויות)

הת 9 כתה ג'.
לפני פסח התחילו עניני בנות וברוגז / חרם עם הבנות בכתה.
במהלך הקיטנה הסתדר ונרגע
חזרו לבית ספר ולדבריה "כולן שלום שלום.. רגיל"
ואז אחת הבנות שהיתה חולה לפני החופש שאלה איך היה בליל הסדר והבת שלי סיפרה לה על האקשן שהיה (לדבריה"יכולתי להגיד שהיה הכל בסדר אבל אז זו לא האמת ויתגלה ואהיה שקרנית)

מפה לשם השאלות והבירורים של החברה העירו מחדש את האקשן
הבת שלי דיברה עם המורה בשישי שדיברה עם המובילה (שיצאה בוכה מהשיחה) והבטיחה שביום ראשון תמשיך לבירורים ועניינים
הבת שלי (ואנחנו) מאוד סומכים על הטיפול של המחנכת.

מסתבר שבאחת הפעמים שעמדו כולן מולה אמרה להן שתתקשר להורים שלהן לספר.
בשישי בצהרים התקשרה אחת הבנות (שנסחפה לחרם אחרונה) ושאלה אם אכן מתכוונת להתקשר לאמא שלה
הבת שלי ענתה שעוד לא החליטה ("לא אמרתי שאתקשר כי אז היתה שמה נייד על השתק ואמא שלה לא היתה שומעת צלצול")

בקיצור ולעניין.. הילדה רוצה להתקשר לכמה מהאמהות. את כולן היא מכירה היטב
לשתי אמהות שהבנות שלהן נסחפו לעניין רוצה להגיד "ג. אתמול ט. עשתה עלי חרם והבת שלך א. נסחפה אחריה. נראה לי שהיא לא רצתה להשתתף בזה אבל פחדה מהתגובה של ט. אולי כדי לדבר איתה על איך להתמודד במקרים כאלו כי זה ממש לא מתאים לה"

לשתי האמהות של המנהיגות (שהן מהחברות הטובות שלה) רוצה לומר "מ. אתמול ט התחילה חרם עלי ור. הבת שלך, הצטרפה אליה. מאוד נפגעתי במיוחד שהיא חברה טובה שלי כשהיא לא מחליטה לעשות חרם ואני חושבת שאת צרכה לדעת כי זה מאוד מעליב"

מה היתן עושות? נותנות לה להקשר.
איך היתן מגיבות אם חברה של הילדה היתה מתקשרת אליכן עם אימרה שכזו?

moma422

New member
אני לא מבינה גדולה, אבל אני לא הייתי מסכימה.

זה ששתי בנות לא רצו לדבר איתה , זה לא חרם. זה סתם ברוגז.
ואני חושבת שלא מדובר במקר שיש צורך לערב את ההורים
היא תצא מלשינה ויש בניסוחים שהצעת משהו מאוד מתנשא. כאילו היא עומדת ביחד עם המחנכת...

אם זו ילדה שאני מכירה , הייתי ממליצה לה לפתור את הבעיות מול הבנות
למשל לעשות "אמנת חברות" שכולן יחתמו עליה...?

פניה למחנכת שלה סבירה בעיני, פניה לאימהות ממש לא.

אשרז4

New member
רק להבהיר, זה שתי בנות שהן יותר "מנהיגות"

אבל כל קבוצת החברות עשו את הברוגז.
שתיים מושכות בחוטים והשאר נמשכות

moma422

New member
אבל אמרת שהמורה מטפלת בזה

תנו לה הזדמנות

אם זה לא יעזור , אז לשקול לערב הורים...

כשאני חושבת על זה שוב, אם ילדה היתה מתקשרת לספר על חרם שעושה עליה הבת שלי. כנראה שהייתי מדברת עם הבת שלי ומנסה לעצור את התופעה.

לא יודעת מה לומר כי אין לי ניסיון, אבל

נסי לחשוב מה היית עושה אם היית מקבלת טלפון מילדה אחרת. איך היית מגיבה? ומה היית חושבת על אותה ילדה?
אני לא בטוחה שיהיו לזה התוצאות המקוות...

shtuli

New member
אם אתם והיא סומכים על הטיפול של המחנכת

אני לא רואה סיבה להתערבות נוספת. לפחות בינתיים.

מה היא חושבת שיקרה אם היא תתקשר לאימהות?
אני לא ממש מצליחה לחשוב על משהו חיובי לטובתה.

אולי תזמינו את הבנות אליכם לאחר צהריים משותף? אולי הן והיא זקוקות לאיזה סולם יעזור לכל הצדדים לרדת מהעץ שהן טיפסו עליו.

פרמלה

New member
לדעתי לא מתאים שילדה תתקשר לאמהות ותדווח

להן על מעללי בנותיהן.

זה מסוג המצבים שהמורה צריכה להוביל את פתרונם במסגרת הכיתה, ואם היא מתמהמהת, אז את צריכה לדבר איתה.

בתך עלולה לכרות לעצמה בור גדול יותר עם מעשה כזה (למרות שהיא הקורבן) כי היא מעמידה את עצמה מעל בנות הכיתה, ברמה אחת עם הורים ומורים, ועלולה ליצור אצל הילדות אנטגוניזם.

פישים

New member
לבנות שהן חברות טובות שלה בשגרה -

את מה שהיא חשבה להגיד לאמהות - שתגיד להן, רצוי לכל אחת בנפרד אני חושבת, כדי שלא תפננה יחד נגדה.

אם גם לך יש את הרושם שאחת או שתיים מהילדות נסחפו אחרי ילדות אחרות (ובהנחה שאת בקשר עם האמהות), את יכולה לזרוק להן מילה (כדי שיחזקו את הבנות שלהן למול לחץ חברתי).

מעבר לזה - תזכורת למורה.

אמאyyy

New member
לא עצה, רק התפעלות

מהבת שלך. לא בטוחה איך לנסח, אולי האסרטיביות, פעילות, נחישות, ובודאי הניסוח! לא הייתי מאמינה שהיא בת 9.
אני יכולה לאמר שכאמא (של החברה) הייתי לוקחת אותה מאוד ברצינות ומבררת לעומק, אבל מה שהעלו פה ולא חשבתי עליו קודם זה באמת איך הילדות יקבלו את זה.
בכל מקרה - שאפו!

אשרז4

New member
תודה לכולן. הרצון של להתקש היה בשישי אחה"צ

אנחנו (בעלי ואני) החלטנו שזה לא מתאים על אף (מודה) התפעלנו ממה שרוצה לומר ולא אם להתקשר ולהגיד שעשו חרם.
(אכן יש לה צד חזק מאד של מדריכת הורים בפוטנציה לב ולרע)

הסברנו שהמורה נכנסה לנושא בשישי ואנחנו הרי סומכים עליה ונתן לה לטפל בנושא. ואם תרגיש שצרכה התערבות מול הורים אז אנחנו כאן.

האמת שחשבתי על איך היתי מגיבה לשיחה שכזו, אני מאמינה שהיתי לוקחת אותה מאוד ברצינות ובהערכה את הילדה (אולי בגלל שאני ממש לא היתי כזו)

בספו ש דבר היום המורה ערכה שיחה עם כל השותפות לנושא.
שיחה טובה מבחינת הבת שלי.
היו האשמות של מי התחילה ו"הכריחה" והמורה לקחה לכיוון של דע אישית ואחריות אישי וכד'. היה בכי והצטערות
וגם אחת מאל שהבת שלי טענה שנגררה הביאה לה מבעוד מועד מכתב התנצלות
דיברתי עם הבת שלי על כל נושא החברות והתנצלות וקבלת הסליחה וכד'.
מקווה שיהיה שקט זמן רב עכשיו

למעלה