מה היתם עושים אילו....

coincollector

New member
מה היתם עושים אילו....

אילו היה פונה אליכם אדם ומציע למכירה מטבע שאתם לא בטוחים בשווי שלו... ועדיין לא הייתם בטוחים בשווי גם אחרי ששאלתם שני מומחים... ואז נניח שהייתם אומרים למוכר שאתם לא מעוניינים, ותודה.... ואחרי זמן קצר רואים את אותו המטבע הספציפי עומד למכירה פומבית עם מחיר פתיחה של $2500? קרה לי היום. מה אני עושה? אני דופק את הראש בקיר

אל תדפוק בקיר.

קודם כל, זה לא בריא. שנית, מחיר פתיחה יכול להשאר מחיר וירטואלי אם אף אחד לא יקנה. שלישית, גם אם יבוא מישהו ויקנה, עדיין לא אומר שהמטבע שווה את המחיר. רביעית, האם הוצע לך במחיר דומה או נמוך משמעותית? מה הסיבה שלא הייתם בטוחים? האם הסיבה בעינה עומדת? אם כן, אל לך להצטער. הרי לא היית קונה כדי למכור לאחר במחיר מופקע, גם אם יש קונים טפשים.

coincollector

New member
אוקיי

ראשית, אתה צודק, אם כי כשמפסיקים נהיה מאוד נעים
לא הגענו לדבר על מחיר, כי היה ספק באוטנתיות, לכן אני לא יודע בכמה הייתי יכול לקנות אותו. האוטנתיות של המטבע קיבלה מאז חיזוק מאוד משמעותי כי הוא עומד כרגע למכירה באחת המכירות הפומביות הנחשבות ביותר בתחום שלו.

מכירות "נחשבות" גם הן לא תמיד ראיה.

לעיתים, בחסות הסתייגות מקצועית באותיות קטנטנות דף האחורי של הקטלוג. מנסים הסוחרים הכי אמינים לעשות קופה קטנה ממשהו מפוקפק. אחרי הכל, מי שיקנה פריט באלפי דולרים בדרך כלל לא ירעיש עולמות אם יתברר שיצא טיפש וקנה משהו שלא שווה את המחיר. לאספנים יש תכונה שנקראת בפסיכולוגיה "דיסוננס קוגניטיבי", לתרץ לטובה כל קניה חשובה שלהם. זה קורה בכל תחום, ייתכן וגם בתחום שלך.

Mercyful God

New member
מצטער ...

אני הייתי דופק את הראש חזק חזק . אבל לא נורא אחי, עזוב אותך מכסף .

רוזן71

New member
רן, חג שמח...

בס"ד. החוויה שעברת לצערי חוויתי גם אני מספר פעמים וביתר שאת. לפני ב-12 שנים הציעו לי ספר קבלה בכת"י אז הכותב היה אנונימי והיו כמה השערות, הספר הוצא לי ב-18 אלף דולר התלבטתי התלבטתי ולא קניתי. לאחר זמן זוהה הכת"י בוודאות והמחיר קפץ בן לילה לחצי מיליון דולר! (היום הספר שווה פי שלוש) נו, אז מה אני יאמר? אבל אני כאדם דתי מאמין שהכל מלמעלה והספר לא היה צריך להיות בבעלותי. האמונה הזאת מקילה מאד (למרות שבכ"ז מדקדק לי קצת בבטן שאני נזכר בזה). והיו לי עוד חוויות כאלו אבל בסידרי גודל הרבה יותר קטנים. לכן רן, שכח ותביט תמיד קדימה לעתיד. חג שמח, רוזן.

תמיר1991

New member
אוי... חבל שלא לקחת את הסיכון...

אבל עוד אחד ממשפטיה של אמא - הכל לטובה. אם לא לקחת אותו סימן שידעת כנראה מה יהיה, והיה נגרם נזק למטבע או שהוא היה אובד וכו'. ואם אתה מרגיש שהפסדת - יש זמן... יבוא עוד אחד... תמיר.

למעלה