מה היציאות בחי"ר?

2inaroad

New member
מה היציאות בחי"ר?

תמיד אומרים שתותחנים, שריון וכו' זה חרא כי יש יציאות בד"כ של 11/3. אז מה היציאות בחי"ר? 4/3? 5/2?

RENI1

New member
חחחחחחחח

4 ימים בבסיס, 3 בבית?? נראה לך באמת?

4/3?!? 5/2?!

איפה אתה חושב שאתה?
אפילו לג'ובניקים אין יציאות כאלו.... אף אחד לא אמר שתותחנים ושיריון זה חרא בגלל היציאות אומרים את זה בגלל דברים אחרים כתבתי על זה פעם, על יציאות... כשאתה צעיר, בכל מקום - תותחנים או גולני, אתה טוחן. במסלול - אתה תצא 18/3 רוב הזמן, ולפעמים 11/3.... אין יציאות קבועות, זה לפי הלו"ז שהסגל מתכנן למסלול... ותמיד יכולים להשתנות דברים.... אחרי המסלול, כשאתה עולה לפלוגה המבצעית, אתה צעיר שם, אז תטחן, ותצא 18/3, או יותר! כשיהיה לך קצת פז"ם במבצעית, תתחיל לצאת 11/3, שאלו נחשבות יציאות טובות!!! וכשתהיה פז"מניק מטורף, תצא אולי 10/4, או 7/3-7/4.... זה בכלל לא משנה אם זה בתותחנים או גולני או סיירת מטכ"ל. קרבי זה קרבי, ובקרבי טוחנים.

2inaroad

New member
אני חי פה

וזה בדיוק מה שתיארתי לעצמי, פשוט שמעתי מהרבה שחי"ר עדיף מבחינת יציאות והיה לי קשה להאמין. אגב, איך היציאות בנ"מ אחרי המסלול? 11/3?

לא שאלתי איפה אתה חי ../images/Emo8.gif

שאלתי איפה אתה חושב שאתה.. וזה היה סצחוק כמובן
זה פשוט שעשע אותי.. בכל יחידה קרבית אתה יוצא אותו דבר... היציאות הן קבועות נכון שיכול לצאת שחברים שלך בגולני יטחנו חודש אחד יותר ממך בשיריון (סתם באופן היפותטי כן..?) היציאות לא מתואומות בין כל החיילות, אבל בגדול - הכל אותו שיט!
נ"מ? אחרי מסלול? אני מתארת לעצמי שזה בדיוק כמו שהסברתי מקודם... לפי הפז"ם... חשוב שתבין, שכשאתה מגיע לפלוגה/סוללה מבצעית - אתה מגיע צעיר. יש שם לוחמים שטוחנים כבר הרבה זמן, והם פז"מניקים, והיציאות שלהם יהיו טובות משלך. בכל מקום בצבא, בכל זמן נתון - צקיך סד"כ (סדר כוח) - מספר קבוע של אנשים, שחייבים להימצא שם... לכן אי אפשר שכולם ייצאו אותו הדבר, ולכן יש את העניין הזה של הטחינה... כשהפז"מניקים ייצאו יותר טוב, זה יהיה בגלל שאתה טוחן.. וכשאתה תהיה פז"מניק - אתה תצא יותר טוב

2inaroad

New member
ומישהו יכול להסביר לי מה זה

"טוחן"? יוצא ליותר מעצרים? יותר מערבים?

RENI1

New member
אממ

"טוחן" לא מתייחס דווקא ליותר פעילות מבצעית. הכוונה לכך שלא רואים הרבה בית חחח

../images/Emo13.gif

לטחון משו - זה לעשות אותו הרבה לטחון שמירות זה לשמור הרבה לטחון מטבחים זה לעשות המון תורנות מטבח וכו' וכו' וכו'... רציתי להוסיף להודעה הקודמת שלי - שתמיד יכולים לצוץ בלת"מים (בלתי מתוכנן) יש מחזורים שמספר האנשים שם הוא לא המספר האידיאלי, וכשמגיע מחזור וצריך לשמור, חסרים לפעמים אנשים, ואז יכול להיות שגם הפז"מניקים יטחנו, או ייצאו פחות טוב או דברים כאלה... לפני שיצאתי מאב"כ, היינו צריכים לתגבר את מחזור מרץ 05... היו חסרים להם אנשים בצורה מטורפת! לקחו אנשים מ2 הפלוגות המבצעיות שלנו, ומהמחלקה שלי, וכן, היינו פז"מניקים ממרץ 05, אני הייתי כולה 8 חודש יותר מהם, וזה גם מכובד.. אבל תחשוב איך הרגישו חיילים ממרץ 03 שהלכו לתגבר אותם... וטחנו בעצמם והיינו כולנו צריכים לשמור ממש המון, כדי שמרץ 05 יוכלו לצאאת הביתה.. בתקופה הזו שמרתי 6 שעות, ונחתי 6 שעות! שמרתי ככה חודש ומשו, בלי לצאת הביתה... מחסור שינה מטורף

2inaroad

New member
?

1) עניין הפזמיניקם- הכוונה שהוויתקים מפעילים קשרים במקום כדי לצאת יותר או שזה ברור למפקדים שכך הולך, ואתה שהיום נדפק, בעתיד תהנה מזה גם, וזה משהו שבא מהדרג הגבוה במקום? 2) 6 שמירה ו- 6 מנוחה? איזו שמירה, זה לא נשמע קשה סה"כ, כי זה אומר שאתה פעמיים ביום שומר ופעמיים נח, אז אפשר לסדר את אחד מארבע ה- 6 לשש שעות שינה שזה נראה לי במילא מה שנותנים?

לא לא לא לא לא

ושוב לא
עניין הפז"מניקים - זה לא קשרים שהם מפעילים... זה פשוט ככה... בכל מקום. אבל כן, היום אתה נדפק, עוד שנה תהנה מזה... אין דרגים שם וכאלה.. יש מישהו שיש לו תפקיד, הוא אחראי על השבצ"ק (שיבוץ קרבי), שזה אומר שהוא אחראי על לארגן ת'רשימת שמירה.. (במסלול המפקדים שלך עושים... וזה לא לפי פז"ן מן הסתם.. כי כולכם אותו מחזור) אחרי זה, בפלוגות יש מישו, שעושה את זה. 6 שמירה ו-6 ממש לא מנוחה... יש מסדרים, מד"סים, ארוחות אוכל, תדריך שהוא 45 דקות לפני העליה לשמירה... וכל ערב יש תדריך גזרה לכולם ועד שמחליפים אותך זה מתעכב בעוד חצי שעה, ובקיצור, יש לך 4 שעות בקושי לישון 6/6 זה חרא. 8/8 זה חרא עוד יותר פעם גם שמרתי 12 שעות זה בכלל לא כיף

2inaroad

New member
ומה בנוגע לשמירה עצמה?

זה קשה או שסתם יושבים לבד? כי לשבת לבד זה די מנוחה סה"כ, יש זמן לחשוב וכאלה...

איך שלא תסתכל על זה - זה שיט!

קודם כל, אתה לא אומר לשבת... אסור אם ייתפסו אותך יושב, תענש אם ייתפסו אותך בלי נשק עלייך או בלי אפוד או ווסט - תענש גם. במיוחד אם זה במסלול. זה נחשב שבירת שמירה דבר שני, יש שמירות שהן לבד, יש שמירות שהן ביחד.. תלוי בסוג העמדה/שמירה... בכל מקרה זה לא כיף לשבת כל יום לבד עם עצמך 6 שעות... פעם אחת כן, פעמיים כן... זה לא שמותר לך פלאפון וספר או לא יודעת מה אנשים מביאים, ברור, אבל זו שבירת שמירה...

2inaroad

New member
ספר מילא אבל מה ההיגיון בפלאפון?

מה איכפת להם שאני יעמוד ויעשה שיחה?

aureliano1

New member
כי כשאתה עושה שיחה

אתה לא מרוכז ולא שומע מה שקורה סביבך

2inaroad

New member
זה כמו בנהיגה כאילו?

אבל שמירה זה לא שתוקעים אותך באמצע איזה שדה שיש ליד הבסיס, ובכל השמירה אפילו כלב לא תראה?

למעלה