מה הייתן עושות?

מה הייתן עושות?

אז אחרי שבוע מחלה של הקטן, אתמול הגדול לא הרגיש טוב. לא היה לו חום אבל כאב לו הראש והוא נראה די מעוך. התפנק על הספה מול הטלויזיה כל אחר הצהריים... בערב התלבטנו אם לשלוח אותו לסבתא, כי אחרי שבוע מחלה של הקטן לא אני ולא בעלי יכולים להשאר. ומחר כנראה ממילא לא יהיה בי״ס בגלל השלג, אז גם לזה צריך למצוא פתרון. אבל ראינו שכשהוא לא שם לב הוא מתנהג כרגיל ואין לו חום והחלטנו לחכות לבוקר. בבוקר התעורר הפצוע האנגלי גוסס וכואב שממש חבל שפיספס את האוסקר. אין חום וראיתי שזה לא אמיתי. הסברתי שבלי חום הוא הולך לבית הספר ושלא יעמיד אותנו במצב לא נעים מול העבודה אם זה לא אמיתי. הוא התחיל לבכות שזה לא פייר שכולנו קיבלנו חופש השבוע (ממש, דלקת ריאות הקטן זה הכי חופשה בקריביים) ושהוא רוצה להשאר. אם לא הייתי עובדת אין לי ספק שהייתי נותנת לו להשאר. במקום זה נאמתי לו נאום על אחריות ועל כנות ושלחתי אותו בוכה ועצבני ליום ארוך של 8 שעות (עם חוגים וחדר אוכל באמצע. לא כזה נורא). אני די בטוחה שאקבל טלפון מבית הספר כי הוא לא יוותר כל כך בקלות (כבר הכין אותי לזה) ואני מתלבטת אם לשתף את המורה בהרפתקאות או שאולי פתאום באמת יהיה חולה ולא יאמינו לו בגללי... וכמובן שמרגישה אשמה ששלחתי אותו בכח. אבל מצד שני ממילא מחר סופ״ש (הם לא לומדים בשישי וכאמור כנראה גם מחר לא).

פרמלה

New member
לנו יש דוקטורט

עם מתחזים, קרי בכורית. לא מתחזים שקרנים ותחמנים, אבל ילדה שמשהו ביאס אותה בבי"ס או יבאס אותה בשעה הקרובה (מבחן למשל) ואז היא מתקשרת מהמזכירות ונשמעת כאילו רגל אחת כבר ירדה לבור, אבל קצת מילות עידוד ואהבה וחיזוק מרפאים אותה, ולפעמים מה שצריך זה דווקא מילים תקיפות, אבל בסופו של דבר השיחה נגמרת עם אופק של החלמה מיידית. בקיצור, אם קלטת שיש כאן פינוק בלבד, אין שום סיבה להשאיר בבית, גם אם לא היית עובדת.

אצלי זה הקטן שלוקה בשילוב של

מעדיף לא ללכת לגן כשרק אפשר + נתקף בכאבים קשים בכל פעם שמישהו אחר לא מרגיש טוב (ובד"כ בכאבים בעלי דמון מפתיע לאלו של האחרים. אם אני אקבל מכה ברגל - יכאב לו בדיוק באותו המקום...). לא מזמן היה מקרה כזה של נסיון התחלות + לא רוצה ללכת לגן. הבטחתי לו לקחת אותו ליום חופש בלי קשר ובלי מחלות. בינתיים ההיתה פה שביתה שנתנה לו שני ימי חופש כפויים אז הכרזתי על דחיית החופש היזום לחודש הבא, אבל זה יגיע. אם את יכולה לכבד את הרצון שלו ביום חופש מבי"ס ולהבטיח לו יום כזה בזמן שמתאים לכם (אולי באמת ביום שמתאים לסבתא לארח אותו, או שלאחד מכם יהיה נוח יותר לקחת יום חופש בשבילו) אולי זה יעזור למנוע נסיונות התחלות?

hagarrr1

New member
ההודעה שלך הצחיקה אותי עם התיאורים

בקיצור, גם אצלנו זה קורה. הייתי עושה בדיוק כמוך, וברור שגם אני הייתי משאירה אותו לו הייתי בבית. אין מה לעשות הם צריכים להבין שלפעמים אין ברירה. והפיצוי שלו יהיה מחר בגלל השלג ואוטוטו סופשבוע. מקווה שלא יתקשרו אלייך מבית הספר.

יוליק12

New member
נשמע שעשית את הדבר הנכון

בת ה-8 מדדה הבוקר חום, היה לה משהו כמו 37.2 והיא ידעה לציין שבד"כ
יש לה חום נמוך יותר. היא גם נעמדה מול הראי עם פנס כדי לבדוק אדמומיות בגרון... אללי
הודענו לה שאין סיכוי שאחד מאיתנו נשאר איתה בבית (הוא לא היה שבועיים בעבודה ולי היתה ישיבה חשובה היום). במקרים כאלו אני לפעמים מציינת שלוּ היו מחלקים היום ממתקים בביה"ס אני בטוחה שהיא היתה עושה את המאמץ ומגיעה. בדרך לביה"ס ציינתי שאני שמחה לראות שהיא מרגישה יותר טוב.

אני דווקא חושבת שטוב שהגבת כך

תומכת בזו שמעליי, אולי לקחת חופש יזום ליום אחד שמתאים לשניכם. רפואה שלמה

שיבולת76

New member
אני הייתי עושה אותו הדבר

מידי פעם נותנת יום השארות סתם בבית כשאפשרי. לדעתי לא להתקשר למורה, לתת לו להתמודד.

פישים

New member

ילדת האמצע שלי מהזן הזה. היא מבינה את ההסבר האמיתי אגב - שהיינו מאפשרים לולא היינו צריכים לעבוד + בגילה עוד אפשר לשווק לה את כל הדברים הכיפיים שהיא אוהבת לעשות בגן ואין בבית.

אוי ואבוי... אם ככה לא תוכל ללכת לכדורגל

לא לא, אימא, אני כבר מרגיש הרבה יותר טוב

למעלה