מה הייתן עושות אם....

מה הייתן עושות אם....

בגן של הילדה ביקשו לא לביא מיץ. כל השבוע ילד חזרה כשבקבוק המים שלה די מלא. יום שישי פינקתי אותה בויטמינצי'ק. הילדה סיפרה שהגננות שפכו לה את הויטמינצי' ושמו במקום מים מהברז. (ואני לא נותנת לשתות מים מהברז). לי זה נראה צעד דרסטי ומגעיל. ואם רוצים לכעוס תכעסו על ההור ואל תענישו את הילד. מה דעתכן. קשה לי לשתוק.

RUTHIE1

New member
גם אצלנו בפעוטון מקובל לשתות מים וגם אנחנו

נתקלנו בבעיה דומה (לילך לא רצתה לשתות מים). הסברנו לצוות את הבעיה, הרי כולנו רוצים שהילדה תשתה... דיברתי עם המטפלת שלה וסיכמנו שניתן לה עם קצת תרכיז ולאט לאט ננסה להוריד את כמות התרכיז. זה עבד והיום היא שותה מים ... לגבי מה שעשו זה אכן נראה לי דרסטי, ואני הייתי מדברת איתם בנושא.

down under1

New member
פה, בצד שלי של העולם, זה מקובל

בתחילת השנה מודעים להורים גם בגנים ובם בבית ספר שאין מיצים, אין ממתקים וגם לא חטיפים. ואם ילד מגיע עם משהו לוקחים, נותנים פירות במקום ושולחים מכתב להורים עם בקשה לא לשוח את זה יותר. פשוט כי המגמה הכללית היא לעודד אכילה נכונה והגיעו להמסכנה שלבית הספר ולהשפעה חברתית יש המון כוח.

miss1s

New member
צודקות

זה גם לא פייר כלפי שאר הילדים (למה היא כן ואנחנו לא?), זה לא עונש לילד אלא חינוך, אני הייתי מעודדת את הילדה לשתות מים במקום לעודד את הגישה של הנעלבות.

אני לא מסכימה

אני בהחלט חושבת שיש מקום לעודד ילדים לשתות מים ולא מיצים, אבל לשפוך את המיץ, ועוד לפני הילדה מעביר לילדה מסר של זילזול בהורים ובלבול באשר לסמכות בין ההורים לגננות (אחד נגד השני ולא ביחד למען הילדה). לשפוך מיץ זה ממש להתריס, לא לכבד וממש לא לעניין. אני כן הייתי מדברת עם הסייעת באשר לאופן הראוי לנהוג במקרים דומים.

miss1s

New member
למה את מתארת שזה נעשה בהתרסה?

אולי הם פעלו יחד עם הילדה והסבירו לה? ולשלוח מיץ לגן למרות שביקשו בפירוש שלא-זה לא זלזול בגננת/בהורים האחרים שכן שולחים? (והיא לא היחידה שנתקלת בבעיה)

דעתי

שאולי זה לא היה נכון לשפוך לה את המיץ (הן הסבירו לה לפחות למה?) אבל גם את לא היית צריכה להתעלם מההוראות שלהן. בתור אמא שלא רוצה שהילדים שלה ישתו מיץ - זה מעצבן שהורים שולחים את הילדים שלהם עם מיץ (או עוגיות , סוכריות קטנות וכו'). את לא נותנת מים מהברז? אחלה , אז תמצאי פתרון אחר בדמות מים מינרליים. אם כל הורה יתן סכון קטן תוכלו להתקין בר מים בגן. במשפחתון שהקטנה היתה בו זה עלה 120 ש"ח בשנה , סכום הגון בעיני. בשבילך זה פינוק לילדה ובשביל הגננות עוד משהו להתמודד איתו בתחילת השנה כשגם ככה יש מספיק דברים להתמודד איתם. במקרה הזה אני מזדהה עם הגננות. אבל לשפוך זה לא לעיניין ועדיף להבהיר להורה את הבעיה.

michalkw72

New member
המיץ

אני חייבת להסכים איתך!!! החוצפה הזו לעשות עוול לילד בשם החינוך!!! אני הייתי מדברת עם הגננת ומסבירה לה שאת חינוך בתי תשאיר לי, בעיקר במה שקשור למה לאכול או לשתות. וכדי לא "להרוס"לה את החינוך של יתר הילדים, הייתי שולחת את הילדה עם מים בטעמים!!!

lilend

New member
אם היו מבקשים ממני לא להביא מיץ, לא הייתי

מביאה מיץ. שתיה זה עניין של הרגל, אם גם בבית לא תתני לה מיץ היא תתרגל לשתות מים. נכון שמיץ יותר טעים, אבל הוא גם מאוד לא בריא ונכון שלא נורא כוס פה או שם של מיץ, אבל רק מיץ זה כן נורא, זה פשוט לא בריא! נכון שבהתחלה היא לא תשתה הרבה, אבל עם הזמן היא תתרגל ולדעתי מדובר בהרגל סופר חשוב. יותר מזה- הייתי מיישרת קו עם הגננות וגם בבית נותנת לה לשתות רק מים, אחרת היא לא באמת תתרגל ורק תתאפק כל זמן שהותה בגן ולא תשתה כלום (כי היא יודעת שהיא ממילא תשתה את המיץ שלה בבית).

גם אני בעד מים

במקום כל הסוכר המיותר הזה. צריך להקנות להם הרגלים בריאים בגיל צעיר, ופטל זה לא הרגל בריא... אפילו תחת השם "ויטמינצ'יק" יש הרבה חומרים לא טובים בדבר הזה. המתוק היחיד שאני מסכימה לבן שלי זה מיץ טבעי ואפילו זה מהול במים. וגם רק בימי שישי, חוץ מזה הוא שותה מים. אפשר אולי לבקש לעשות זאת בהדרגה... כל יום להכין את המיץ פחות ופחות מתוק עד שהילדה תתרגל. בהצלחה

יש פה ארבעה דברים נפרדים

בגן של הילדה ביקשו לא להביא מיץ. זה מבורך. סירופים למיניהם זה לא בריא וכל הכבוד לגן שמקפידים לתת שתייה בריאה. הילדה לא רגילה לזה, כי את התרגלת אותה למשהו אחר (ואגב, הקנת לה הרגל גרוע, אבל זה כבר עניין אחר). היא תתרגל גם לשתות מים. את הלכת נגד הכללים ולא יידעת אף אחד. זאת היתה טעות מצידך. אני בהחלט חושבת שההורה הוא הסמכות העליונה בכל הנוגע לילד אבל את לא יכולה להתעלם מכך ששלחת את הילדה למסגרת וששם יש חוקים. הרי ידעת שאת עוברת על החוקים. לא חשבת שבגן יגיבו? התגובה של הגן גם בסדר וגם לא. אם אסור להביא משהו לגן, אז הגיוני שייקחו לילד שהביא את זה. דוגמא מוקצנת בכוונה - אם זה היה גן דתי והיו מבקשים להביא רק אוכל כשר והיית מביאה שרימפס, לא היו לוקחים לה? מבחינתם מיץ לא נכנס לגן. זכותם לקבוע כללים כאלה. ושוב, את ידעת מראש. את לא יכולה להעמיד פנים שלא ידעת. אבל, אם לקחו לילדה מהידיים, ושפכו לה מול הפנים זה קצת מוגזם. אני מסכימה שיש כאן קצת התרסה ושאפשר היה לעשות את זה בקצת יותר רגישות. הרי ברור שהיתה אוהבת את התרכיז ושקשה לה עם מים. אפשר היה לקחת את הבקבוק עם הסירופ, להסביר שבגן לא שותים סירופ ולתת בקבוק עם מים כמה דקות אח"כ בלי שהילדה תראה בדיוק מה קרה שם ואיך בוצעה ההחלפה. והחלק האחרון שמטריד אותי הוא שאם את לא נותנת מים מהברז אז את צריכה להבהיר גם בגן שאת לא נותנת מים מהברז. מצד שני, אני לא יודעת אם יש להם אלטרנטיבות בגן, וצריך היה לחשוב על זה לפני ששלחת אותה בלי שתייה.

UmaGuza

New member
גם אני בעד מים

אבל הייתי מצפה שהגננות יסבירו לילדה למה הם שופכות את המיץ ונותנות מים, ע"מ שיהיה לזה גם ערך חינוכי ולא יצטייר לה כ"עונש". הייתי מצפה גם שלא יתנו לבת שלי מים מהברז (בגן שלנו ממלאים להם מתמי 4, כמו אצלנו בבית) אבל מצד שני הייתי מצפה גם שאם מבקשים לא להביא מיץ לגן, שההורים יכבדו את הבקשה (שיש בה הרבה מאוד הגיון). מאחר וגם את לא היית בסדר אני לא חושבת שיש מקום לבוא בטענות לצוות, אבל אם יש לך בעיה נקודתית שהילדה לא שותה מספיק מים, תדברי עם הגננת ואולי תסכמו שאת שולחת לה בקבוק אטום כדי ששאר הילדים לא יראו מה היא שותה, או באמת כמו שהציעו כאן מים בטעמים ובכל מקרה הייתי מבקש למצוא פתרון שבו הילדים לא ישתו מים מהברז (מה קורה אם ילד גומר את מה שיש לו בבקבוק, לכולם ממלאים מים מהברז?).

למעלה