מה הייתם עושים?

ami026

New member
מה הייתם עושים?

נניח שעבדתם שנה וחצי ב-C++ אבל לא התעסקתם ב-OOD. ונניח שהייתם יודעים שיש לכם ריאיון לתפקיד ב-C++ הכולל OOD: (1) הייתם מודיעים שאתם לא יודעים OOD - מה שבהכרח יגרום להורדת מועמדותכם מהתפקיד. (2) לוקחים ספר ולומדים OOD עד הריאיון בשאיפה לטוב. כנ"ל לגבי קורות חיים -- הייתם רושמים שאתם לא יודעים OOD או שלא הייתם מציינים זאת כלל? הבעיה היא שבדר"כ OOD נחשב כחלק מעבודה ב-C++ (אם כי לא תמיד - כמו שקרה לי).

כמה זמן יש לך עד הראיון?

אני הייתי רושם בקורות חיים ידע תיאורטי בOOD (מה שאומר שלא שיקרת אם תטרח ותקרא בימים/שבוע שלפני הראיון איזה ספר או שניים בנושא).

mosheTheOnly

New member
5-6 ימים..

הבעיה שכשאתה כותב ניסיון: מתכנת בחברה X בשפות: C++, C זה נראה קצת מחשיד פתאום לרשום מתחת לזה ידע תיאורטי ב-OOD. אולי פשוט בריאיון אם נגיע למצב שישאלו ספיציפית על OOD להגיד שלא התעסקתי עם זה יותר מדי אלא יותר במימוש עצמו.

JohnDoe5

New member
תחלק את זה לשתיים

1. האם יש לך איזשהו ידע ב-OO ? 2. האם יש לך נסיון ב-OOD ? מאחר והתשובה ל-2 היא לא, אז חשוב לדעת מה התשובה ל-1. מאחר ואתה מתכנת ב-++C אני מניח שיש לך איזשהי הכרות עם OO ולכן מה שיש לי לומר זה כך: אם המשרה המדוברת הינה בכירה (כלומר, אתה צריך להוביל את עניין ה-OOD), הייתי מוותר כי מהר מאוד ישימו לב שאין לך נסיון. אם מדובר במשרת פיתוח סטנדרטית שפשוט נדרש נסיון OOD, הייתי מנסה - בלי לומר בראיון שמעולם לא עשית OOD, כי כל תכנות OO הוא איזשהו OOD. תוך כדי עבודה אפשר לצבור נסיון ב-OOD. אם אין לך הכרות עם OO (מה שמאוד מפליא עבור מישהו שטוען שהוא תוכניתן ++C), הייתי מוותר מראש על הנושא, כי בהנחה ומדובר בחברה שאיכשהו מכבדת את עצמה, הם יעשו לך מבחני תכנות כלשהם שבהם ככל הנראה יבדקו את עניין ה-OO (לגבי OOD זה קצת יותר מסובך) ושם אתה כנראה תיפול.

mosheTheOnly

New member
נראה לי שאי אפשר לדעת C++ בלי..

לדעת OOP..אפילו הקורס שעשיתי באוניברסיטה נקרא "תכנות מונחה עצמים". לא התעסקתי בעבודה עם הורשות ותתי הורשות מסובכות אלא פשוט השתמשתי במחלקות, פה ושם הורשה סנטדרטית וגם השתמשתי ב-STL. זה נקרא OOP או שיש תורה שלמה של אופן עיצוב המודולים השונים וכ'ו? אני פשוט חילקתי למחלקות כשהיה צורך על פי ההיגיון. גם באוניברסיטה לא למדתי משהו מורכב יותר.

JohnDoe5

New member
תתפלא

זה הכל תלוי איך לומדים ++C ומה עושים עם זה. כל שימוש במחלקות נחשב כ-OOP, אבל יש הבדל גדול בנסיון בין אדם שסתם כתב תוכניות עם void main ועוד 2 קלאסים פשוטים למישהו שעסק בתכנון מערכות מרובות מחלקות מורכבות (היינו עיצוב OO). "כל" ההבדל בין בוגר קורס OOP לבין איש OOD הוא ה-"know how" שנצבר מנסיון, הכשרות וידע אישי.

CarlosR

New member
התשובה מתחלקת לשניים:

בנושא לוח הזמנים הצפוף - מה שאפשר לעשות ואני עשיתי בהצלחה יותר מפעם אחת, זה להתקשר יומיים לפני ולהודיע שקיבלת זימון דחוף לתרגיל מילואים של 3-4 ימים ללמוד לקראת הראיון. זה נותן לך עוד שבוע ברוטו להתכונן, ואני עוד לא שמעתי על חברה שבגלל זה תבטל ראיון. בנושא OOD - סביר להניח שאם אין לך ניסיון ממשי בשימוש בסינטקס של C++ בנושאי OOD, לא תוכל לעבור איזשהו מבחן רציני. כדאי לך להדגיש שאת הקטע של OOD עשית תוך כדי High level design, ולאו דווקא תכנות וקידוד, ולנצל את הזמן לקרוא באינטרנט כמה שאפשר בנושא Design patterns, שלדעתי אפשר ללמוד מספיק טוב כדי להצליח בראיון ולא לדבר שטויות.

למעלה