מה הייתם עושים?

keiko

New member
מה הייתם עושים?

מצאתי גור חתולים בפארק ליד הבית שוכב באמצע הדשא אבל נושם וכשדחפתי אותו בעדינות עם מקל הזיז טיפה את הראש
יש לו פצע על הראש והיה נדמה לי שראיתי שהעין שלו אדומה\ורודה

בהתחשב בזה החלטתי לחכות טיפה ואז יצאתי לבדוק אותו שוב וראיתי חתולים מסתובבים בסביבה אז שוב החלטתי לא לקחת ולקוות שאולי האמא בסביבה ותיקח אותו כמו שתמיד אומרים לעשות

עברו כמה שעות מאז ואני עדיין נקרעת-מצד אחד כואב לי עליו מצד שני אין לי שום דרך לטפל בו עד יום ראשון. ככה שלא ברור אם בכלל ישרוד.
כל החנויות סגורות כולל כמובן המרפאה הוטרינרית אין לי שוב דבר לתת לו לאכול והמקסימום שאני יכולה לעשות זה לעטוף אותו במגבת כדי לחמם אותו...אבל כמו שאמרתי לא ברור אם ישרוד עד יום ראשון

וכל הזמן מטרידה אותי המחשבה "ואולי בבוקר למחרת תגיע האמא? ומה אם לא? והאם הוא בכלל ישרוד את הלילה הקר?"

keiko

New member
עדכון

בסוף הלכתי שוב והוא עדיין היה שם, אספנו אותו ונותנים לו חלב פרה בלית ברירה

Yukita

Well-known member
מנהל
יפה שאספתם אותו

נשמע מהתיאור שזה לא גור נטוש סתם אלא גור שצריך עזרה רפואית. בדרך כלל, בערים הגדולות יש וטרינר תורן או מרפאות חירום. בירושלים, למשל, יש את המרפאה של צער בעלי חיים ירושלים בתלפיות, שפתוחה 24/7 ואפשר לגש גם בסופ”ש. אם תכתבו מאיפה אתם, אולי יוכלו לתת לכם כתובת לגשת אליה.

בינתיים, חלב פרה לא מתאים לגורי חתולים ועלול להיות מה שיגמור אותו אם הוא כבר פגוע וחלש.,אם הוא מסוגל לאכול ולא צריך להניק אותו, מוצרי חלב מוחמצים כמו יוגורט מתאימים יותר, ודברים כמו טונה במים, חתיכות נקניק וכל בשר לא מתובל עוד יותר מתאימים. אם הוא יונק, יש מתכונים ביתיים שאפשר להכין ולתת באופן זמני. האם הוא יונק?

keiko

New member
קרית שמונה

חור בצפון שהכל בו סגור בשבת ואין לנו מכונית
&nbsp
כן הוא יונק
&nbsp
למה יוגורט יותר מתאים? יש לנו יוגורט פרוביוטי 3% ושמנת פשוטה
ואני רואה שבלינק של dimitrygo מצוין גם חלמון- איך הוא מועיל לגור?

Yukita

Well-known member
מנהל
מתכונים ובכלל

אם הוא יונק, נסו מתכון מהמתכונים הביתיים מהלינק של דימה. אלו מתכונים שנוסו בהצלחה, ויש חשיבות למרכיבים שבפנים. כן, גם לחלמון. המטרה היא לתת תזונה ראויה, שיש בה מספיק מרכיבים והשילוב בה מספיק תואם את הצרכים של הגור עד שיהיה אפשר לספק משהו אחר. ככה זה כשאין אפשרות לחלב אם אמיתי.

אם יש בסביבה שלכם וטרינר, לכו להסתכלבדלת המרפאה שלו. וטרינרים רבים מציינים מספרים לעתות חירום על דלת המרפאה לצד שעות הפתיחה. אם יש מספר כזה, אולי תוכלו לתת טיפול רפואי, או לפחות לקבל ייעוץ מועיל איך להחזיק מעמד עד יום ראשון.

למעלה