מה הייתם עושים

נוסעת27

New member
מה הייתם עושים

יש לי חברה ממש טובה שאני מאוד אוהבת, שנמצאת בזוגיות עם בחור מקסים. הם עוברים לגור ביחד ועל הנייר נראה שהכל נפלא. הבעיה שחברתי לא באמת מאושרת. הבחור נפלא "על הנייר" כמו שאומרים, אבל היא לא אוהבת אותו (היא אמרה לי זאת במפורש) ובעצם קצת נתלית בזוגיות הזאת כי הרבה זמן לא היה משהו טוב באמת . שאלתי בעדינות למה היא נשארת, וקיבלתי תשובות של "לא אמצא מישהו טוב כמוהו" "גם ככה האהבה תלך בסוף ותישאר רק החברות אז אולי לא צריך להתחיל מאהבה" (אני מסכימה שמתישהו קשר יאבד את הניצוצות ויהפוך לחברות אבל ההתאהבות היא כן איזשהי אבן יסוד חשובה לדעתי) או שהיא משכנעת את עצמה שבסוף תצליח להתאהב בו וכנראה שהבעיה אצלה וכד'. אני לא מתערבת יותר מדיי, אבל אני מודאגת כי נראה שזה הולך למקום מאוד רציני ואני ממש מרגישה (ממנה) שהיא מכריחה את עצמה להיות שם מכל המניעים הלא נכונים... ניסיתי לייעץ היכן שנתנה לי מקום, ואפילו ייעצתי לה ללכת לדבר עם איש מקצוע כי היא כל הזמן מבולבלת ובמאבקים פנימיים. אני אישית לא מאמינה שזוגיות שמתחילה ממקום כזה תצליח להחזיק לאורך זמן (קצת חבל להתעורר אחרי שנתיים של נישואים עם ילד ולהבין שטעינו) ואם הייתי יודעת שזה מה שטוב לה וזה מה שהיא רוצה לא הייתי אומרת מילה. אך נראה שהיא כל הזמן אוכלת סרטים בעניין...וכל הזמן במאבק עם עצמה. כי היא הייתה הרומטיקנית הכי גדולה ונראה שהיא מנסה לשכנע את עצמה לוותר על אהבה... השאלה כמה מותר להגיד ולהתערב כחברה? עד עכשיו נשארנו בגבולות שניסיתי לכוון אותה שתגיע עם עצמה לתשובה. האם זה במקום להגיד לה מה אני חושבת? לתת לה לאכול לבד את הדייסה? מה אתם חושבים?

shirael

New member
הייתי במקום הזה פחות או יותר,

אגב החברה כיום נשואה ועם ילד...
&nbsp
לדעתי, את כחברה חייבת לה שני דברים: 1. להגיד לה באופן ישיר וגלוי את כל מה שאת חושבת. 2. מהרגע שאמרת לה פעם אחת "רשמית" את כל מה שעל לבך בכנות - לקבל בצורה שלמה ומכל הלב את ההחלטה שהיא תעשה, גם אם היא לא תהיה לרוחך, ולא לצייץ על הנושא יותר לעולם.

shirael

New member
הייתי בדיוק במצב הזה,

החברה אגב נשואה היום ועם ילד...
&nbsp
לדעתי, את כחברה חייבת לה בדיוק שני דברים: 1. לפתוח מולה באופן מסודר את כל מה שאת חושבת בשיא הכנות. 2. לאחר שגילית לה כל שעל לבך פעם אחת "רשמית", לקבל בלב שלם כל החלטה שהיא תעשה, גם אם היא לא תהיה לרוחך, ולא לצייץ על הנושא יותר לעולם.

shirael

New member
כו&$אמממממק תפוז למה ככה לעשות לי

אייבורי

New member
מישהו ביקש ממנה להגיד ?

&nbsp
היהירות בשם החברות איננה תרוץ.
&nbsp
אם החברה תשאל את דעתה, אז שתגיד מה היא באמת חושבת.
&nbsp
החברה אדם בוגר, מבין היטב את המחיר של ההחלטות שלו
&nbsp
כל התערבות בוטה, מיותרת.

shirael

New member
ממש לא בטוח שהיא כל כך בוגרת ויודעת..

כמה אנשים באים לפה בבכי אחרי שאצו רצו לחתונה כי חשבו שיהיה ככה ויהיה ככה, וממרחק ארבע שנים ושני ילדים פתאום מסתבר שמה שהם ידעו מהתחלה זה בדיוק מה שקרה למרות מיטב מאמציהם לשקר לעצמם?
&nbsp
מלא אנשים.
&nbsp
וכולם היו מבוגרים וממש לא נראה לי שהם באמת הניחו לעצמם להבין מה המחיר האמיתי שהם ישלמו על הפשרה שלהם. אז נכון שזה התהליך שלהם ואין מה להיכנס איתם ראש בראש עד שילמדו בעצמם, אבל אם היא חברה עד כדי כך טובה והן עד כדי כך אוהבות אחת את השנייה, לא נראה לי שיהיה שום נזק אם פעם אחת (רק אחת) היא תעשה לה אינטרוונשן, ולא על הבחור אלא על האופן שבו היא מתייחסת לעצמה. מה שווה החברות הזו אם אי אפשר להגיד משהו שיושב כל כך כבד על הלב? (פעם אחת, כן? אם היא תתחיל לחפור לה כל שני וחמישי אני אצטרף אליך במקהלה בחפץ לב).

אייבורי

New member
אני מציע

&nbsp
שאנשים קצת יותר יתעסקו בעניינהם וקצת פחות ידחפו את האף
לעניינים של אחרים מבלי שהתבקשו.
&nbsp
היהירות שלך כאילו הם לא ידעו את המחיר, היא היבריס טהור
אינטרוונשן אמריקאי הוא דבר דוחה מגעיל יהיר ומיותר וטוב היה אם לא היה מומצא כלל.
אנשים בהחלט יודעים את הסיכונים, לרוב הם מתבאסים מהמחיר
או שאינם מסוגלים לסחוב את המחיר.
למען הדיוק, מתוכללות מטרה לרוב באות לבכות אחרי שהשיגו את הילד והחתונה ועכשיו מתבאסות לחיות עם תורם הזרע.
הן ידעו היטב מה הן בוחרות ומה הן מקבלות ובאות לקבל לעיתים אישור שהמצב נוראי ומגיע להן יותר.
&nbsp
אני חושב שאם אדם לא ביקש את דעתך, שתוק
אתה יכול לנסות לעודד אותו לדבר, לפתוח את השיח
אבל דע את מקומך.

shirael

New member
אינטרוונשן אמריקאי זה קיצוניות,

זרקתי את המושג סתם בשטף הכתיבה בלי לחשוב עליו יותר מדי, ברור שאני לא מתכוונת לכזה דבר. גם המגיבים האחרים פה שמו דגש על האופן שבו זה נעשה.
&nbsp
זה כמו הסוגייה הבאה בימים - אם לחבר אהוב יש חתיכת ענק של פטרוזיליה שתקועה לו על השן, האם אתה סופג את הפדיחה ואומר לו, או מניח לו להסתובב ככה כל היום עד שיגיע הביתה ויסתכל במראה. רוב האנשים, אם ישאלו אותם, יעדיפו שיגידו להם, אפילו שלא נעים לשמוע, כי האלטרנטיבה גרועה עוד יותר. (נכון, זו הקבלה גסה והמציאות יותר מורכבת, אני יודעת).
&nbsp
אז כאמור המגיבים האחרים חידדו את זה שאין מה ללחוץ עליה ולנסות לשנות את דעתה. רק לפתוח את הדברים פעם אחת וגמרנו.
&nbsp
אגב, אני עדיין לא מסכימה לגבי המחיר. יש הבדל בין לדעת את המחיר לבאמת להבין אותו. אנשים משקרים כל הזמן, כמו שאמר האוס, ויותר מכל לעצמם. הסיטואציה שישר קופצת לי לראש היא הפעם שבה נכנסתי לדירה בסיטואציה חברתית רגישה, וחתמתי על חוזה בידיעה די ברורה שזה כנראה יתפוצץ לי בפרצוף - ועדיין עשיתי את זה בגלל שכל כך רציתי את הגמול המפתה (לא נכנס פה למה הוא היה), ואכן תוך שבועות בודדים כבר מצאתי את עצמי משלמת ביוקר. זה כל כך הבהיל אותי כי באותו רגע הבנתי שככל שאתבגר הטעויות שיהיה בכוחי לעשות יהיו גדולות, כבדות משקל ויקרות יותר, ולכן כל מערכת של בלמים ואיזונים (עדיף פנימית אבל תמיד טוב שיש עזרה מבחוץ) יכולה לעזור. בשביל מה יש לנו חברים אמיתיים?
ושוב כאמור - כל זה כדי להצדיק את הפעם האחת שבה היא תגיד לה. מעבר לכך היא צריכה לקבל בלב שלם את ההחלטה ולתמוך בה, אם היא מסוגלת.

turangaleela1

New member
אבל זה לא ממש עובד ככה

לפעמים יותר קל לראות את הדברים מבחוץ.
היה לי קשר מאוד לא טוב אם איזה בחור, אחרי שנפרדנו חברות שלי אמרו- כן ראינו עליך שאת לא מאושרת... אחותי אמרה לי- כן שמתי לב שמשהו לא טוב איתך.
אמא שלי דיברה איתי על זה שלפעמים ניסתה לרמוז על ידי לשאול אותי- "הכל בסדר??"

וכאילו, וואי, אם מישהי מהן הייתה מעיזה ואומרת משהו אולי לא הייתי שבורה כל כך בפרידה, אולי הייתי מצליחה לחשוב על הדברים לפני זה, לחסוך קצת זמן וכאב.
אני לא אומרת שהכרח הייתי מקשיבה להן, אבל אם כל מי שחשב מהצד שלא טוב לי היה אומר לי משהו, קטן אפילו, אולי הייתי מצליחה להתחיל לפקוח את העיניים שלי ולשים לב לדברים בעצמי.

אייבורי

New member
אז זהו שלא

&nbsp
החברות שלך ואמא שלך היו חכמות, מבינות היטב את הגבולות
הם פתחו את הדלת בכדי שתדברי וסירבת.
&nbsp
הפוסט-מורטום כאילו היה נחסך ממך כאב הוא אשליה.
&nbsp

שירה190

New member
היא עדיין חברה שלך?

אם אחת מחברותי היתה אומרת משהו שלילי על בן זוגי או על מערכת היחסים בינינו בלי שנשאלה על כך, הייתי מראה לה את הדלת ולא משתפת אותה בדברים שמציקים לי.

נוסעת27

New member
כדאי שאחדד את דברי

מעולם לא אמרתי מילה רעה על בן הזוג שלה, כי באמת אין שום דבר רע להגיד עליו, הוא בחור נפלא לדעתי, אבל זה לא סותר את הבלבול שהיא מרגישה ואת הלבטים שהיא משתפת אותי. כשאני מספרת לה על אהבתי והתרגשותי מבן זוגי התגובות שלה הן בדרך כלל "הלוואי והיה לי גם את התחושה הזאת". ובעוד כל מני סיטואציות מעלה בפניי את חוסר שביעות הרצון. כשאני מייעצת לה זה אך ורק כשהיא משתפת אותי, וזה אך ורק לגביה ולגבי התחושות האישיות שלה.למען האמת אם הייתי משתפת חברה בלבטים כאלה הייתי מעדיפה שיגידו לי את האמת ולא יחייכו בנימוס ולא יעיזו להגיד מילה כדי לא להסתכסך איתי..אבל לא כולם רוצים את זה אני מניחה...

אייבורי

New member
דר"א

&nbsp
חשבת אולי שהבעיה אצל החברה שלך.
&nbsp
כלומר את מספרת לה על קסמי ההתרגשות שלך
ואולי היא לא מסוגלת להתרגש ככה
אולי היא לא מסוגלת להתאהב ככה
&nbsp
מי אמר שכל אהבות דומות זה לזו אצל אנשים שונים

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני עם שירה

את כל כך משוכנעת בדעתך? תיזמי שיחה פעם, תשאלי אם היא רוצה לשמוע את דעתך. אם היא תגיד "כן", תגידי. אם היא תגיד "לא", תשאלי למה לא. ואם היא תגיד "אני יודעת את דעתך" (וזה לדעתי מה שיקרה), אז תניחי לזה.
&nbsp
אבל אחרי שאמרת פעם, רדי מזה. אם את חושבת שלחץ מצידך יכול לעזור, אז את - לעניות דעתי - טועה.

נוסעת27

New member
אתה בהחלט צודק מריוס ותודה לכל העונים

היא יודעת את דעתי פחות או יותר, היא גם יודעת שאני מאוד מחבבת את הבחור שלה, אבל תמיד הכל היה ונאמר מאוד בעקיפין ובעדינות מה שהשאיר את דעותיי במקום דיי כללי ובהתאם למה שהיא חולקת... (הפעם היחידה שאי פעם אמרתי לה משהו בבוטות היה כשהיא התחילה להשמיע שהיא לא אוהבת אותו, שאולי לא צריך להתחיל קשר מאהבה ושאהבה תלך מתישהו גם ככה ועניתי לה שזה משהו שאני אישית לא מסוגלת ולא מוכנה לקבל, שכואב לי לשמוע את זה ממנה כי אני יודעת כמה אהבה זה דבר שהוא חשוב לה).
אין לי שום רצון ללחוץ עליה, אף פעם לא תפסתי אותה לשיחה רצינית ואמרתי לה "אני לא חושבת שאת צריכה להיות איתו" גם לא חשבתי שזה מקומי.. לכן באתי לכאן להתייעץ.. אחשוב על מה שאמרתם, תודה לכולם!

turangaleela1

New member
לגמרי מה שאלה מעלי כתבו, רק רוצה להוסיף

שיש פה חשיבות מיוחדת לדרך שבה הדברים נאמרים.
אם היא רוצה לשמוע ממך, זה מעלה, רק שימי לב שאת אומרת את הדברים בצורה שמכבדת אותה. בדרך עדינה ורגועה.
בסופו של דבר כל דבר אפשר להגיד, רק השאלה היא מה הצורה שבה הדברים נאמרים. אל תתקיפי אותה.

אין חכם כבעל ניסיון

שלום
לאחר שרמזת ודיברת, היא צריכה לחוות הכל על בשרה. יש מצבים, שלא עוזרים דיבורים.
תני לה קצת להיות שם, וכעבור כמה חודשים נהלי איתה שיחה על מה נשמע, איך הולך.....

DeMitri

New member
נראה כי ההחלטה שלה באה מבגרות

היי, את לא יכולה להחליט בשבילה מה הדרך הנכונה להסתכל על זוגיות והחיים.
ההחלטה שלה נראה מאוד בוגרת ולאחר נסיון. אם היא לא מעוניינת
לקחת סיכונים, להשאר לבד ואולי למצוא אהבה (שרוב הסיכויים בהחלט תגמר
לאחר שנה עד שנתיים) וישאר רק חברות ואמון, אז זאת החלטה שלה וזה בסדר,
למה לך לדחוף אותו לכיוון שאת חושבת שהוא הנכון?
אני ההיתי תומך בהחלטה שלה כל עוד היא סגורה על עצמה.

נוסעת27

New member
מה פתאום להחליט בשבילה?

אם תקרא שוב את מה שאמרתי תראה שהדגשתי מספר פעמים שהיא מתלוננת באזניי, אוכלת סרטים כל הזמן לגבי הקשר, מעירה הערות שונות כמו "הייתי רוצה שזה יהיה אחרת או כך וכך" כשהגיע הזמן לגור יחד היא נכנסה להיסטריה וכל הזמן חשפה בפניי כמה היא מבוהלת ולא יודעת ולא בטוחה. כשייעצתי לה להקשיב לבטן היא אמרה "כשאני משקיטה את כל המחשבות מסביב ומקשיבה לבטן אני יודעת שזה לא זה והוא לא הבחור בשבילי, ואז מייד מוסיפה אבל הוא מקסים והא נחמד ובל בלה...". נו... בתור חבר לא היית משתגע?
יש לי ידיד למשל, שמתחתן עם מישהיא שהוא לא אוהב ובקושי מכיר, כי היא יפה... אז כמובן שאני לא מתחברת לצורת חשיבה כזאת אבל זה מה שהוא רוצה והוא מרוצה ומבסוט ואני שמחה בשבילו. גם לגבי החברה הזאת זה לא שאני מחפשת שהיא תתאים למבנה הערכים שלי או שתאהב כמוני וכד'. אם היא הייתה מרוצה מהמצב הקיים הייתי מקבלת זאת בלי למצמץ. אבל היא לא ואני חברה שלה ואני דואגת לה. מקווה שעכשיו הדברים קצת יותר ברורים לכל אלו שחושבים שאני היא זאת שלא מרוצה ממערכת היחסים שלה ומנסה לחבל לה כי לי זה לא מתאים...

DeMitri

New member
אוקי

היא מבינה בידיוק את ההשלכות של 2 הצדדים, היא צריכה להחליט ורק
היא. היא צודקת בדברים שהיא אומרת שיכול להיות בהחלט שלא תמצא
מישהו טוב כמוהו. אולי קשה לה אבל היא מעוניינת להגיד תודה על מה שיש
שאין שום בעיה עם זה, מצד שני היא יכולה להפרד ולקחת את הסיכונים שלה
שיכול להיות שבהחלט לא תמצא מישהו טוב או מצד שני תמצא מישהו
שיהיה לה טוב איתו מרוב הבחינות. החלטה שלה אם לקחת את ההימור, הקלפים
פרוסים וזהו, זה הכל.
יש לך עוד שאלות?

למעלה